Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frustrated

jak zacząć pracę

Polecane posty

Gość gość
frustrated dziś Biedny cwelu z alzheimerem :D : Pisałeś, że byłeś w Niemczech szukać pracy i nie znalazłeś niczego. Nie dość, że łżesz jak pies, to jeszcze ci się postacie mylą :(.

Gość frustrated
powtarzam, że nie pisałem nic o niemczech, ani tam nie byłem. wymieniłem rzeczy z filozofii, ale pewnie wiele osób nadal powie, że NA PEWNO nie studiowałem.

Gość gość
Ja piernicze, gosc pod wawa mieszka i pracy nie mogl tyle lat znalezc. Doslownie sie gubie, co ten Mariuszek wymysla.. A co to za klimat w tej Skandynawii?? Ze tam cie tak wybitnie ciagnie i pociaga??

Gość frustrated
po prostu lubię tamtejszy klimat. Chyba każdy wie, jaki jest klimat w Skandynawii.

Gość gość
No kurde ja nie mam pojecia.. Bylam w hiszpanii, a tam nie.. Mariuszek idz do lekarza po mocniejsze leki. .

Gość frustrated
nie trzeba gdzieś być, żeby mieć pojęcie o klimacie. Tacy wszyscy niby ogarnięci, a takich rzeczy nie wiedzą...

Gość gość
Kurde Mariuszek ja piernicze, napisz w koncu co ty kombinujesz.. haha :D :D :D a co chcesz robic w tej skandynawii??

Gość frustrated
mówię teoretycznie, że jeżeli miałbym wyjechać to tam bym mógł. Nie wiem, może grałbym w metalowej kapeli:)

Gość gość
zaczynam cie lubic mariuszek.. ja nie moge.. haha.. no to powodzenia..

Gość frustrated
za co zaczynasz mnie lubić?:)

Gość gość
Hahaha dajcie spokój, ze on nie mogl znaleźć - on nie chcial pracować!! Pomijam fakt, ze odkąd skończył studia minęło kupę lat i nic nie robił, bo mogl dorabiać juz na studiach. Skandynawia? Spoko, a skąd weźmiesz hajs na start? Najpierw musisz wynająć mieszkanie, zeby sie zarejestrować-po numer ubezpieczenia-trzeba mieć adres i szukasz pracy. I znać Angielski.

Gość frustrated
znam angielski, dużo ludzi wyjeżdża i jakoś dają sobie radę.

Gość gość
Ja tez zaczynam lubić tego trola:D wciąż nie odpowiedziałeś jakies pomocy od nas oczekujesz?

Gość frustrated
za co lubicie trolla?

Gość gość
fajnie jaja sobie z ludzi robisz.. hahaha.. jestes niesamowity i love you.. jak cos sie znajdzie w charakterze clowna dla ciebie, to dam znac.. :) dobry jestes..

Gość gość
dlaczego nazywacie go Mariuszek, ma tu jakieś konto?

Gość frustrated
ale ja naprawdę cenię skandynawskie zespoły metalowe np Darkthrone, Emperor...

Gość gość
no jakos trzeba nazwac trolla.. mariuszek fajne jest. wyobrazam sobie takiego mariuszka, ktory sobie klika z nudow i nas w balona robi hahaha

Gość gość
Widzisz - jak bedzie wakat dla clowna to Cie zatrudnia:D

Gość gość
mariuszek, a ty juz gdzies w tej skandynawii mieszkasz?? nudzisz sie na emigracji czy jak?? a moze pociagasz traweczke i takie glupoty du zapodajesz?? ja nie moge, ale numer..hahaha

Gość gość
mariuszek poszedl spac, ma juz dosc zartow na dzis.. poszedl pisac cv, albo pakowac sie do skandynawii.. kolejny topic: mam 32 lata i zaczalem pracowac w skandynawii. czekamy..redaktorku

Gość gość
Panie autorze, Mariuszku - gdyby przyszła do mnie młoda osoba, ktora w ciągu roku pracowała w kilku miejscach - chętnie bym zatrudniła, bo mozna wynioskowac po takiej, Że albo ma ambicje i daży dalej, albo nie daje sie wykorzystywać za grosze, bądź ceni dobry zespół w pracy i odchodzi z miejsca, w ktorym zle sie czuje. Ale mam tu na mysli osobę w wieku lat 20. Natomiast - 32 letnia osoba, z totalnie, ale to totalnie pustym CV jest u mnie skreślona, bo taka robi wrażenie skończonego lesera, choćby nie wiem jakie studia ukończyła;/ Co byś odpowiedział na pytanie, dlaczego nigdy nie pracowałeś? To jest pytanie analogicznego, dlaczego juz nie pracujesz w poprzednim miejscu.

Gość gość
gość wczoraj A co jesli ten leser, nie chce juz nim byc, ze wreszcie dojrzal i ma zamiar zabrac sie do pracy?? Wszak w domu mozna sie zalamac bez pracy i trudniej sie z tego wyrwac.. Mariuszek ,to pewnie troll, ktory sie nudzi wiec szkoda mu jakichkolwiek rad udzielac.. Ale kurcze, jesli ktos ma studia, jest ambitny, a trudno mu zdobyc zatrudnienie, inni z gorszymi kwalifikacjami dostaja dobra prace po znajomosci, a taki zdolny gosc ma isc na kase do biedronki?? Cholernie wysoko ta poprzeczka w naszym kraju, nieadekwatna do placy i warunkow pracy jako takich.. Najlepiej 22 lata,3 jezyki, 5 lat doswiadczenia, uroda modela itp.. Wiekszosc osob, ktore znam dostala prace po znajomosci.. A co do pracodawcow, tych krytycznych i wymagajacych, to pomyslcie co sami mozecie zaoferowac pracownikowi.. Bo zachowujecie sie czasami jak najemcy niewolnikow. Czesto nie potraficie zauwazyc u kandydata czegos pozytywnego, a rozmowy kwalifikacyjne to jakies absurdy z kosmosu. Ale musze tez pochwalic, bo raz pani porozmawiala ze mna prawie godzine i choc pracy nie dostalam, to za to wiele cennych porad i ludzka zyczliwosc. Bo zamiast zauwazac i wypominac minusy, pani z analitycznym umyslem skierowala mnie na inne tory, za co jestem jej wdzieczna..

Gość gość
Gość 00:47-masz duzo racji, żyjemy w kraju absurdów. Ale do istoty tematu - facet, byk po 30 (pomijając domyśly, ze to zwykły Trol) wchodzi na forum i pyta co robić? To co mu doradzić? Skoro umie znaleźć forum i napisać, to niech wejdzie na strony z ogłoszeniami i wysyła CV. Rozumiem pewne sytuacje życiowe, które sa przeszkoda w podjęciu pracy, ale on tu żadnych nie podał. W poprzednim temacie za to, na wypowiedz dziewczyny, która napisała, ze tez studiowała filozofię, pracuje w agencji reklamowej, tylko juz na studiach podejmowała staże, odpisał ze z radością podjałby taka sama prace jak ona:O 32 latek bez żadnego, ale to żadnego doświadczenia:O Poszedłby do agencji pracy to co byś mu zaproponowała? Tak samo zatem patrzyli na niego w pup. Praca to nie tylko wykonywanie obowiązków, to tez dyscyplina, poddanie sie pewnym zasadom, umiejetność zgrania z innymi ludźmi.

Gość gość
W dodatku nasz Trol pisze, ze osobiste roznoszenie CV to objaw desperacji i nie jest mile widziane - najgłupsze myślenie, bo to wlasnie dobra metoda.

Gość gość
Nasz Mariuszek nawet nie wie jak sie pracy szuka, wiec nigdy wcześniej jej nie szukał:/ ja nie zatrudniłabym go, bo po paru dniach musiałabym pewnie znowu szukać, ponieważ nasz Mariuszek zaraz by zrezygnował:/

Gość gość
Mariuszek, chyba bardziej ma z nas beke i tyle.. Zwyczajnie by posmiac sie z naszych powaznych reakcji na jego niepowazne prowokacje.. Roznosic CV to bardzo dobra metoda, to wiem, dlatego tez wnioskuje, ze Mariuszek tu pisze glupoty i niezle sie bawi.. Naszym kosztem zreszta.. Moze jesli jest tu jakis specjalista, to poda jakies cenne porady odnosnie rekrutacji..??