Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Województwo opolskie to najfajniejsze województwo w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Województwo opolskie to najfajniejsze województwo w Polsce

Gość Miasto Namysłów opolskie wojew
Ps województwo opolskie jest małe ale kameralne czyste i zadbane województwo opolskie ma najładniejsze wsie w Polsce one są piękne zwarte ładne czyste ludzie dbają tam o swoje posesje ps w województwie opolskim są najlepsze drogi w Polsce dam wam przykład jak jadę np do Wrocławia to nim dojadę do granicy z województwem dolnośląskim to jeżdżę po równej pięknej szerokiej niedawno wyremontowanej drodze a tylko minę znak graniczny z województwem dolnośląskim to od razu są dziury i koleiny i syf

Ps województwo opolskie nie jest ani najbiedniejsze ani najbogatsze w Polsce bo jest średnio zamożne

Ps i nie piszcie że województwo opolskie utworzono bo rząd ugiął się przed Niemcami bla bla bla bo województwa opolskiego nie utworzono bo województwo opolskie już przed reformą w 1999 roku było od kilkudziesięciu lat to nie opolskie utworzono opolskie pozostawiono w spokoju to województwo dolnośląskie wielkopolskie czy mazowieckie utworzono bo przed 1999 rokiem takich województw nie było a opolskie przed 1999 rokiem było a dolnośląskie wielkopolskie czy mazowieckie itd utworzono z kilku województw np wielkopolskie powstało z województw kaliskiego poznańskiego Leszczyńskiego czy pilskiego a dolnośląskie z Wrocławskiego Wałbrzyskiego czy legnickiego to tamte województwa głupku utworzyli nie opolskie bo opolskie przed reformą już było

Gość gość
Kołbuc w*********j

Gość gość
opole to wiocha a to województwo to kpina zrobiona dla folksdojczów i cyganów

Gość gość
Kpina zrobiona dla folksdojczów ile razy mam ci powtarzać że województwa opolskiego nie utworzono ani nie zrobiono bo przed 1999 rokiem województwo opolskie już od kilkudziesięciu lat było to województwo dolnośląskie wielkopolskie czy mazowieckie utworzono bo ich nie było to tamte województwa głupku utworzyli nie opolskie dolnośląskie wielkopolskie składają się z kilku niepotrzebnie zlikwidowanych województw jak kaliskie wałbrzyske czy radomskie itd

Gość gość
tak jak nie było ŻADNYCH powodów dla istnienia województw słupskiego, legnickiego, kaliskiego, wałbrzyskiego itd. itp., tak samo nie ma ŻADNEGO racjonalnego powodu dla istnienia opolskiego. I twoje zaklinanie rzeczywistości tego przygłupie nie zmieni

ps skoro nie ma powodów do istnienia województwa opolskiego to ciekawe w jakim województwie miało by byc opole ??? przecież opole jest bogatsze niż Wrocław ps województwo opolskie NIE JEST najbiedniejsze w polsce i województwo opolskie jest odrębne kulturowo i mentalnie od dolnośląskiego i ślaskiego województwa i ma silną mniejszość niemiecką i wara od mojego województwa co ci ono przeszkadza???

Gość gość
ty masz poważnie puknięta głowę :o

i skoro województwo opolskie jest beznadziejne a rzekomo bogate województwo Dolnoślaskie wg ciebie jest super to podam ci przykład województwo opolskie jest małe ale kameralne czyste i zadbane województwo opolskie ma najładniejsze wsie w Polsce one są piękne zwarte ładne czyste ludzie dbają tam o swoje posesje ps w województwie opolskim są najlepsze drogi w Polsce dam ci przykład jak jadę np do Wrocławia to nim dojadę do granicy z województwem dolnośląskim to jeżdżę po równej pięknej szerokiej niedawno wyremontowanej drodze a tylko minę znak graniczny z województwem dolnośląskim to od razu są dziury i koleiny i syf i brzydkie popeegerowskie wsie w przeciwieństwie do opolszczyzny

Gość gość
Przecież pierwotne założenia reformy Buzka, nie przewidywały Opolskiego. I słusznie, bo to jest zbyt mały ośrodek. Nacisk z regionu i jakieś układy u góry, wymusiły zmianę decyzji.

idioto umiesz czytać ze zrozumieniem napisałem ci coś kretynie odnieś sie do tego skoro nie ma powodów do istnienia województwa opolskiego to ciekawe w jakim województwie miało by byc opole ??? przecież opole jest bogatsze niż Wrocław ps województwo opolskie NIE JEST najbiedniejsze w polsce i województwo opolskie jest odrębne kulturowo i mentalnie od dolnośląskiego i ślaskiego województwa i ma silną mniejszość niemiecką i wara od mojego województwa co ci ono przeszkadza???

Gość gość
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_IspKjj1UZUqfMMNQFWotncHrVw3sQJyf.jpg Masz tutaj pierwotne założenia. Dyskusyjne jak wszystko. Ale w pierwotnej wizji miało być 12, bo to miało sens. Jest za dużo województw i opolskie jest tylko przykładem, województwa nadmiarowego, jak lubuskie. http://www.bankier.pl/wiadomosc/16-wojewodztw-to-zdecydowanie-za-duzo-7220644.html

ps co ci przeszkadza moje województwo co??? ja uwielbiam moje województwo i nikt go nie zlikwiduj**** rząd PiS chce utworzyć kolejne 3 nowe województwa częstochowskie ze stolicą w częstochowie środkowopomorskie ze stolicą w słupsku i koszalinie i warszawskie ze stolicą w warszawie a stolica reszty mazowsza będzie Radom i płock

PiS chce nie dwóch, ale trzech nowych województw. "To koncepcja ... wiadomosci.wp.pl/pis-chce-nie-dwoch-ale-trzech-nowych-wojewodztw-to-koncepcja-... 29 paź 2015 - PiS zapowiada powstanie województwa częstochowskiego. ... Z kolei Robert Biedroń nie wierzy w utworzenie nowych województw. ... Słupska stwierdził, że przyszły rząd powinien przygotować taki program rozwoju kraju, ...

Będą cztery nowe województwa? Tak PiS chce zmienić mapę Polski Wirtualna Polska-29 cze 2017 Do tej pory politycy PiS zapowiadali utworzenie trzech nowych województw: warszawskiego, środkowopomorskiego oraz częstochowskiego. i co zatkało cie ???

Gość gość
kołbuc czy ty w ogóle myślisz? bo z logiką u ciebie jest kompletnie na bakier? :O najbogatsza gmina w Polsce to Kleszczów. idąc twoim pokręconym tokiem rozumowania powinna być siedzibą województwa "kleszczowskiego", bo przecież jest bogatsza niż Łódź w którym to województwie leży. Podobna sytuacja z kolejną Rząśnią, Mielnikiem, Polkowicami itd. Ty po prostu jesteś kompletnie pyerdolnięty, masz fiksację i nie docierają do ciebie żadne racjonalne argumenty. I z tego powodu dyskusja z tobą jest bezcelowa. Żegnam

ps to Na Bankier. pl z tytułem 16 województw to zdecydowanie za dużo "czytałem wczoraj i jeszcze kilka razy wcześniej i jak to czytałem co ten krzysztof kolany tam wypisuje to mi sie nóż w kieszeni otwiera WARA od mojego województwa

Wara od opolszczyzny!!! Nie po to broniliśmy województwa opolskiego żeby ktoś miał go krytykować i likwidować nie pozwolimy na to!!! Podaj mi 10 powodów co ci moje województwo przeszkadza co?

Gość gość
jedyne co ci się może otwierać to gęba do laski wsiowy głupku :D

Gość gość
up

Gość gość
up