Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znam osobe która nie ma ubezpieczenia zdrowotnego..niezly szok.

Polecane posty

Gość gość
KRUS to mega patologia matecznik PSL partii-pasożyta ale PiS boi sie to bagno nawet tknąć .

Gość gość
Dodatkowo oprócz zdrowotnego ubezpieczenia mam w concordii ubezpieczenie na życie, jestem ubezpieczona na wypadek śmierci, niezdolności do pracy, śmierci rodzica, pobytu w szpitalu. O takim ubezpieczeniu warto pomyśleć.

Gość gość
gość 2017.07.04 Zapomniałaś o jednej dużej grupie społeczeństwa :) Dzieci, ucząca się młodzież i studenci. Ta sama zasada, co niepracująca żona lecząca się na męża.

Gość gość
Szok

Gość gość
16:42 to co innego.. Trudno żeby dziecko płaciło składkę zdrowotną... Ale dorosła nie pracująca baba to zupełnie co innego. Z jakiej racji taka ma ubezpieczenie tylko dlatego bo ma męża???!

Gość gość
Ja tez już od kilku lat opłacam polisę w concordii, jest to dobre zabezpieczenie na wypadek chorób, niezdolności do pracy, pobytu w szpitalu i wiele innych.

Gość gość
gość 2017.12.05 - dlatego, że status społeczny i prawny mężatki i/lub matki jest w Polsce o wiele wyższy niż panny, zwłaszcza bezdzietnej.

Gość gość
2:27: lecz się na łeb.

Gość gość
ja tez jestem w takiej sytuacji, przeraza mnie to, ale co mam zrobić nie mam ani ubezpieczenia zdrowotnego ani składek do emerytury :'(

Gość gość
Do 2018.04.26 : A co? Może to nieprawda? Mi też się to nie do końca podoba, ale tak jest. Mają różne udogodnienia, chociażby wspólne opodatkowanie dochodów czy właśnie łatwiejszy dostęp do ubezpieczenia.

Gość gość
Ale składek nie placi taka bezrobotna żona. Z jakiej wiec racji ma mieć ubezpieczenie na męża??? Ale innych którzy nie maja ubezpieczenia a by chcieli to wyzywacie od pasożytów. Hipokryzja.

Gość gość
Czy gdy przez dlugi okres czasu nie było się ubezpieczonym, powiedzmy kilka lat i nagle podejmie się pracę, lub zarejestruje jako bezrobotny, to czy bedą jakieś problemy? Czy po prostu mają to gdzieś i nikt tego nie sprawdzi? Obiło mi się o uszy o karach dla nieubezpieczonych ... wiecie, żeby nie rejestrować się jako bezrobotny, gdy wykryje się raka.

Gość gość
Nie ma kar. Ale nie każdego urząd zarejestruje. Trzeba spełnić jakieś tam warunki.