Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dyplom jest wazny cale zycie ?czy trzeba isc od razu do pracy w tym zawodzie

Polecane posty

Gość gość

jak to jest? jesli mam skonczone studia ,ktore mi daly jakis zawód i nie pracowalam w tym zawodzie ,tylko wyjechalam za granice i przebywalam tam 8 lat to czy jesli wroce do polski to ten dyplom bedzie dalej wazny i bede mogla sie starac o prace?kto wie?

Gość gość
jezeli jestes nauczycielem to nie wiem czy taka przerwa jest mozliwa zeby potem wrocic do zawodu

Gość Host
No,powiem ci trochę lipa.No bo z jednej strony,jeśli studiowałaś,to była twoja pasja,a przez te 8 lat miałaś jakąs styczność z tym co studiowałaś,jesteś na bierząco i możesz to udowodnić,to powinnaś mieć opcje powrotu. Ale w innym przypadku,jeśli już nie pamiętasz tych rzeczy? Jeśli nauczycielka,to trzeba kombinować i próbować pokazać jakiś dokument,obejść przepisy.Dla chcącego nic trudnego

Gość gość
nauczyciel musi zdac egzamin, odnowic uprawnienia. swego czasu kosztowalo to 3 tys.. w innych wypadku, staraj sie o prace i tak.. nigdy nie wiesz.. powodzenia. ja tez bede wracac, mam stare dyplomy, ale wlasnie jestem na etapie czytania wszystkich notatek, projektow i to jakos dalo mi powera.. juz wiem co umiem. przy okazji zaczelam zauwazac inne mozliwosci..wypisz sobie czego nauczylas sie za granica, moze jezyk??