Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki alli brał ktoś

Polecane posty

Gość gość

brał ktoś tabletki na odchudzanie ? substancja czynna orlistat Orlistat jest inhibitorem lipazy. Aby dokładnie zrozumieć co to oznacza, ważne jest żeby wiedzieć na czym polega prosty proces absorbowania przez organizm tłuszczu. Podczas regularnych posiłków, znajdujący się w nich tłuszcz zostaje spożyty i trafia do żołądka gdzie zaczyna się proces trawienia. Podczas trawienia dwa enzymy, lipazy żołądkowej i trzustkowej, rozbijają cząsteczki tłuszczowe w żołądku i jelicie cienkim. Bez rozbicia tłuszczu jego cząsteczki były by zbyt duże, aby możliwe było ich wchłonięcie do krwi lub przekształcenie na energię. Orlistat jest inhibitorem lipazy, co oznacza że zapobiega lipazie żołądkowej i trzustkowej. Dzięki temu wiele cząsteczek tłuszczowych spożywanych podczas posiłków (ok. Jedna trzecia) nie ulega rozkładowi i nie jest wchłaniana przez organizm. Zamiast tego tłuszcz wydalany jest podczas wypróżnienia.

Gość gość
Ja to brałam i schudłam ale ten lek został wycofany bo ponoć jest szkodliwy

Gość gość
nie został wycofany jest na receptę odpowiednik xenicall tylko silniejszy , mam zamiar sobie kupić

Gość gość
ja stosowałam właśnie xenikal i schudłam , ale to dla ludzi co lubią tłusto jeść a nie np słodycze - cukry bo to blokuje wchłanianie tłuszczu a widać ze działa bo robisz kupe takim tłuszczem i po miesiącu ok 7kg mniej

Gość gość
ja stosowałam właśnie xenikal i schudłam , ale to dla ludzi co lubią tłusto jeść a nie np słodycze - cukry bo to blokuje wchłanianie tłuszczu a widać ze działa bo robisz kupe takim tłuszczem i po miesiącu ok 7kg mniej

kolezanka z pracy brala z tego co pamietam. Efekt byl taki ze przez dlugi czas miala problemy z jelitami. Pojawily sie wzdecia, a pozniej zaparcia. Aktualnie jest na kuracji dicopeg 10g aby pobudzic je do pracy, w kazdym razie dla mnie suplementacja odpada. Stawiam na zdrowy tryb zycia i zdrowa diete

Gość gość
Ja się na temat Foreverslim nie będę za dużo rozpisywała.Bo najważniejsze jest to że tabletki w moim przypadku okazały się skuteczne.Bez problemu dzięki tym tabletką poradziłam sobie na diecie.Nie chodziłam głodna nie miałam obniżonego nastroju.Wszystko odbyło sie tak jak powinno być.Efektem kuracji z Slimunox jest spadek wagi o 15 kg.