Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania o dziecko

Polecane posty

Gość gość

Jak długo starałyście się o dziecko? Jak się przygotowywałyscie?

Gość gość
Pierwsze pół roku , drugie 8 miesięcy.

Gość gość
Pierwsze wpadka, drugie póltora roku, trzecie wpadka.

Gość gość
Jestem w 6 miesiącu. Zaszłam za trzecim razem. Można by rzecz, że to szybko, nawet bardzo. Unikać śmieciowego jedzenia, pić dużo wody np. z cytryną, dużo spacerować. Nie palę, nie piję kawy, alkohol okazyjnie. Pamiętam, że kupiłam sobie wtedy folik, a potem falvit mama i tylko tyle.

Gość gość
a co, chcesz mieć za darmo dodatkowe 500+

Gość gość
Staralam się prawie 3 lata. Brałam tabletki zastrzyki zeby w ogóle wywołać owulacje. Owulacje udało się wywołać po prawie 3 latach zastrzykami i dzięki Bogu w tym cyklu się udalo. Aha dwa lata temu poronilam bardzo wczesną ciążę. Jestem przeszczesliwa ze się udało obecnie 38 tc i czekamy na naszego kochanego synka

Ja o pierwsze dziecko starałam się chyba 2 miesiące. Brałam kwas foliowy Folik i udało się. Z drugim miałam trudniej ale to wszystko, przez stres i nerwową sytuację jaką miałam w domu.

Gość gość
Brak starania i przygotowań. Pomyślane i za dwa miesiące ciąża z pierwszym. Po cztrerech latach ponownie chęć posiadania drugiego dziecka. Pierwszy strzał i ciąża :-) Brak przygotowań. Do końca ciąży jadłam to na co miałam ochotę. W sumie moje dzieci w brzuchu wychowaly się na ostrych kebabach i pepsi. Po ciąży tak samo jadłam wszystko. Karmilam piersią. Brak kolek u dzieci, wysypek itp.

Gość alicjazdrok
Ja o piersze starałam się 7 miesięcy. Drugie bardzo krótko, dosłownie 2 tygodnie :D Przy drugim dziecku bardzo dużo dała mi swiadomośc, że w stresie nic się nie wydarzy. Im bardziej się nakrecamy, tym poziom stresu rośnie i wszystko na nic. Ja też dużo pracowałam nad moim stresem np. joga, herbatki ziołowe (sprawdzcie sobie Herbapol Lublin, bo dobre są), długie i częste spacery. Naprawde warto mieć takie podejscie.

Gość gość
6.35 maszyna. Dlatego pewnie nie zrozumiesz kosztów ciąży około 2 tys miesięcznie

Gość gość
1. ponad 2 lata 2. ponad 2 lata 3. od razu się udało 4. rok się staramy i właśnie dostałam okres :(

Gość gość
1 2 lata II krotko III wpadka.