Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosidusz

wakacyjne zajęcie

Polecane posty

mam możliwość za darmo zapisać dziecko na keyboard lub gitarę, co będzie lepsze waszym zdaniem ?

Przede wszystkim to spytaj się samego dziecka na czym wolałoby grać. Oba instrumenty są bardzo fajne, ale to dziecko powinno zadecydować, które bardziej mu się podoba.

tak, oczywiście że to ono będzie miał decydujący głos, chodzi mi o to który łatwiejszy jest do przyswojenia. na czym przez wakacje więcej się nauczy :D

Przez same jedne wakacje na żadnym się nie nauczy grać, do tego potrzeba wielu miesięcy nauki by cokolwiek potrafić zagrać. Oczywiście jakieś podstawy załapie, ale jeżeli nie będzie kontynuowało nauki dalej po wakacjach, to nic z tego nie będzie. Jak bym miał doradzać, to na keyboardzie szybciej uzyska efekty i już po kilku lekcjach będzie w stanie coś wygrać.

Ja od siebie dodam, że żeby taka nauka miała sens warto wyposażyć dziecko w instrument, który będzie miało w domu. Inaczej nie będzie nawet pamiętało co było na poprzednich zajęciach. Zarówno gitarę jaki i keyboard taki na początek można już niezły kupić za kilka stówek.

Ceny oczywiście są różne, ale już np: za 600 zł kupisz casio ctk3200 z dynamiczną klawiaturą, złączem usb midi, który na początek będzie ok.