Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znowu wszystko blyszczy

Polecane posty

Gość gość

juz nie wiem, jak sobie radzic... moim problemem jest sprzatanie, wstaje rano i pierwsze co robie to sprzatam, wracam z pracy i sprzatam, gotuje obiad, jem i znowu sprzatam, nie jestem w stanie zasnac, jesli nie odkurze wczesniej mieszkanie i nie wyszoruje Kibla... wszytsko musi sie u mnie blyszczec, w mojej kuchni mozna byloby przeprowadzac operacje, a ja ciagle mysle o bakteriach, wirusach, kurzu i brudzie... nie mam juz sil, moze wy macie jakies pomysly

Gość gość
Proponuje wizyte u psychologa bo masz ewidentnie fobie na punkcie porządków. Im wcześniej podejmiesz terapię tym lepiej .

Gość gość
terapia niestety mi nie pomagala (czulam sie wrecz jeszcze gorzej) wiec ja przerwalam :-(

Gość gość
To błąd , terapia musi trwać długo by były jakieś efekty no i samo nic się nie zmieni . To Ty musisz chcieć takiej zmiany i pod nadzorem psychoterapeuty nad tym pracować . Znajdź innego psychologa i zacznij pracę nad sobą , nie zniechęcaj się zaraz bo takie leczenie niestety trwa nawet i 10 miesięcy , czasem i więcej.

Gość gość
chodzilam przez prawie rok :-( i niestety trudno znalezc terapeute, ktory by sie specjalizowal w tym kierunku... dla wiekszosci spoleczenstwa to nie Problem ze ktos 'lubi' czystosc...

Gość gość
Jak cię interesuje terapia szokowa to zapraszam do mnie :D A tak na serio, wg mnie powinnaś poszukać jednak lepszej terapii, ale nie wiem, czy to coś da. Niestety znam taki przypadek i kobieta się męczy całe życie i żadna terapia nie pomaga. A w mieszkaniu nawet książki są poustawiane od linijki. Jedno dziecko ma takie same odchyły, drugie nie (dzieci już dorosłe) więc nie wiem, czy to czasem nie jest genetycznie uwarunkowane w jakimś stopniu.

Gość gość
znajdz sobie meczace hobby, np idz wieczorem biegac, na basen albo na rower.

Gość gość
Najbardziej obawiam sie tego, ze moja corka bedzie miala ten Sam Problem