Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest zaburzenie rozwoju

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Przedstawię wam umiejętności u niepokoje dotyczące mojego syna. Od razu mówię że był konsultowany i jest pod obserwacją. Ma dwa lata. Potrafi pokazać palcem bardzo dużo różnych rzeczy, jednak nie pokazuje zwierząt w książkach ani części i ciała poza okiem nosem i to raczej w zabawie na jakimś obrazku. Nie wykazuje takiej komunikacji typu ciągłego chwalenia się tym co widzi. Fakt, pokazuje różne rzeczy które widzi ale nie próbuje zwrócić mojej uwagi na nie jakos szczególnie. Jest niesamowicie energiczny, wszędzie biega, nie siedzi w miejscu. Układ a wieże z klocków, jeździ autami ale też ma dni że zabawki leżą a on biega i zglada co robię ja lub mąż. Umie pokazać jaki jest duży, ile ma lat, jak robi papa, brawo, nunu, cii, wysyłać buziaki i sporo innych. Powoli zaczyna rozróżniać kolory. Jest bardzo przytulaśny. Nie mówi, jedynie parę słów typu mama, papa, cześć, mniam, bach, fe i kilka dźwięków naśladuje ale zwierząt nie chce niestety. Nie ma czegoś takiego zw coś mi mówi lub tłumaczy nawet w swoim języku. Jakby nie rozmawiał że mną wcale. Jak to pytam co chce to pokazuje paluszkiem. Nie wiem już sama co mam o tym myśleć.

Gość gość
Myślę ze zachowuje się całkowicie normalnie

Gość gość
Spokojnie.Moj dwulatek zachowuje sie podobnie,a jestesmy pod opieka neurologa ze wzgledu na wczesnuactwo.wszystko jest ok.prowokuj go do mowienia,czytaj,spiewaj i daj mu czas :-)

Gość gość
Ni mnie w sumie martwi jedynie ten brak mowy skierowanej do mnie. Mówi głównie sam do siebie.