Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wstydzę się otoczenia przez to co zrobił mój mąż, ja mam gorzej niż on

Polecane posty

Gość gość
Nie wierzę w ten temat, takie rzeczy się nie zdarzają. Jeśli już, to dziecko jest jej męża a nie twojego.

Gość gość
Teraz ty się spikniesz z mężem tamtej i puścicie jurnego męża w skarpetkach i happy end.

Gość gość
znam podobny przypadek. tyle ze facet poznał kochAnkę na weselu córki. on 56lat, ona 32lata. on miał z żoną 3 dzieci, ona z mężem jedno dziecko... I co ona zostawiła dziecko mężowi i wprowadziła się do kochanka i jego żony a potem zaszła z nim w ciążę.

Gość gość
Tu autorka. Owszem nie mamy dzieci. Ale to nie znaczy, że nie planowaliśmy. O sytuacji kochanki nie chcę więcej pisać. Całe otoczenie raczej jej współczuje niż uważa za k****. Co do firmy w skrócie. Owszem pomysł na firmę był mojego męża. Kasa wyłożona na początek 80% moja kasa, 20% jego. To były moje oszczędności z wyjazdów zarobkowych zagranicę. Od początku angażowałam się w pracę tak samo jak on. Po pół roku mieliśmy dołek w firmie i około 50 tys pożyczyli nam moi rodzice. Sprzedali działkę i dali nam to jako prezent. Czy mój mąż więcej pracuje i daje z siebie w firmie? Nie sądzę. Ostatnio nawet więcej godzin spędzałam w pracy niż on. Jaki hejt może wylać się na mnie na forum??? Wystarczy, że moja matka powiedziała mi, że jesteś twardą i samodzielną osobą dasz radę. Widocznie wolał tamtą. I tyle.

Gość gość
No sory ale daj z siebie wszystko kolejny raz, bo wszystko stracisz. Nie mieliscie dzieci wiec nie prowokuj takiej sytuacji zeby ich dzieciak wszystko zgarnal z majatku twojego i twojej rodziny. Wez i zainwestuj w bardzo dobrego prawnika i zniszcz tego gnojka, bo cie oszukal w okropny sposob. Powinien byc ci wdzieczny wiec uwazaj zeby kochanica puszczawica kasy nie przejela dla swojego latorosla.

Gość gość
Zobaczysz, ze ulozysz sobie zycie, a o kase walcz dla swoich dzieci i dla siebie. Nie zostawilabym na nim suchej nitki. Kiedy ty pracujesz ciezko, dbasz o wszystko, wszystko mu zapewniasz on sie puszcza robiac dziecko na boku ? Daj spokoj. Badz twarda i daj mu w kosc. Ja bedac w twojej sytuacji stracilabym szacunek jakikolwiek tylko mialabym do niego. Wyciskalabym cytryne do tchu. Nie dalabym za wygrana.

Gość gość
ja uważam autorko że nie powinnaś mieć ani wyrzutów sumienia ani skrupułów powinnaś dziada wywalić z francą z domu na zbity pysk wywalczyć duże alimenty i lwią część majątku nie żałuj na adwokata, oni on ani ona nie mieli skrupułów stawiając cię w takiej sytuacji więc ty też nie powinnaś ich mieć bo cię zniszczą to tacy ludzie (fałszywi, zakłamani, bezwzględni, moralne dna), dziecka tez nie powinno ci być żal to nie twoje dziecko, nie twój problem, nie ty to dziecko jej zrobiłaś, nie wiem co ci poradzić bo wiem że emocje mogą być złym doradcą ale również dobrym i wiem że ukrywanie emocji tez nie jest dobre bo potem szwankuje cały organizm, działaj zapisz się do psychologa, psychiatry, idź do prawnika co możesz zrobić w sytuacji gdy ona mieszka w tym domu, na pewno jako żona i właścicielka połowy domu masz jakieś większe prawa, kawał gnoja zero honoru skoro go stać mógł wynająć kochance mieszkanie a nie przyprowadzać ja do waszego domu, masakra, jak się wyprowadzisz ona będzie panią w tym domu a jak zostaniesz będziesz cierpieć , z drugiej strony lepiej byś się wyprowadziła bo wtedy z dala chronisz siebie i nabierasz dystansu w momencie gdy tam mieszkasz codziennie przeżywasz truame

Gość gość
ta sytuacja jest chora toksyczna i głęboko raniąca przestań z nim rozmawiać bo masz do czynienia z toksycznym człowiekiem, który próbuje cię uwikłać w tą chorą sytuację a dodatkowo się wybielić przed tobą rodziną i znajomymi a co z tobą? , te jego tłumaczenia to taka forma manipulacji moim zdaniem, najzdrowiej dla ciebie będzie jak się wyprowadzić i przestaniesz rozmawiać z tym człowiekiem, jak już to tylko przez adwokata szkoda zdrowia i nerwów, powinnaś, najlepiej również podzielić firmę, teraz ludzie z twojego otoczenia również przechodzą próbę pozbądź się znajomości, które sugeruje że to ty jesteś tam nie potrzebna a on skrzywdzony a ty powinnaś być wyrozumiała, tacy ludzie są toksyczni, koniecznie odwiedź psychologa i psychiatrę, spójrz na to tak ta kobieta uwolniła się od palanta a jak znam życie to ją prędzej czy później zacznie zdradzać

Gość gość
przykre że w takiej sytuacji nawet własna matka nie jest wsparciem :( to nie jest tak jak on mówi tak kobieta nie jest lepsza w niczym od ciebie ten gnój po prostu na ciebie nigdy nie zasługiwał i tyle widocznie to nie ten, w końcu trafisz na wartościową osobę dla której będziesz wszystkim, trzymaj się i naprawdę rozmowa z psychologiem lub terapia pozwoli nabrać dystansu i da się więcej wsparcia niż własna matka, z własnego doświadczenia wiem że w takich momentach rodzina może tylko bardziej dosrać pamiętaj to nie ona była lepsza tylko on nie był wart ciebie (nie słuchaj matki bo widać że nie umie cię wesprzeć )

Gość gość
kobieto ! jak czytam tytył to aż mnie zalewa ty masz chodzić z głową podniesioną do góry to nie ty masz się wstydzić tylko twój mąż ze swoją kochanicą

Gość gość
autorko nie miej skrupułów ani wyrzutów sumienia oni się teraz będą zasłaniać tym dzieckiem jak tarczą ale to nie twój problem to ich problem więc nie daj na siebie zwalić odpowiedzialności ani tym bardziej konsekwencji postępowania twojego meża i tej kobiety, dorośli ludzie ponoszą konsekwencję swoich działań i decyzji więc nie daj tego przerzucić na siebie zwłaszcza że mąż to pewnie niezły manipulant , odetnij się nawet jeśli to http://kafeteria.pl/styl-zycia będzie oznaczało wyprowadzkę i ustąpienie pola tej kobiecie, podziel firmę jak również odetnij się do fałszywych ludzi którzy nie życzą ci dobrze a wspierają tą toksyczną sytuację, zadbaj o siebie i o swój spokój (psycholog, terapia, psychiatra otaczaj się życzliwymi ludźmi) a znajdziesz siłę by "odbić" swoją część majątku

Gość gość
no i oczywiście da ci siłę by zbudować życie od nowa potraktuj to jako szansę na zbudowanie lepszego życia z wartościową osobą, z którą będziesz miała dzieci,

Gość gość
beznadziejne prowo :P a wy lykacie

Gość gość
autorko twoje poczucie wartości jest bardzo niskie dlatego potrzebna jest praca z psychologiem musisz odbuwać siebie i swoją samoocenę, to nie ty masz sie wstydzić tylko mąż i ta kobieta

Gość gość
ja wierze że to nie prowo takie rzeczy się zdarzają

Gość gość
ja bym się cieszyła ze nie mam z tym człowiekiem dzieci bo kawał manipulanta, s*******a a nawet psychopaty bez empatii, od takich ludzi, trzeba trzymać sie z daleka, za chwilę zacznie zdradzać tą kobietę a ona też nie lepsza, autorko jeszcze zbudujesz sobie nowe życie z wartościowym człowiekiem z którym założysz rodzinę, czasami takie sytuację otwierają nas na lepsze co nie znaczy że tonie bole

Gość gość
ze to nie boli miało być

Gość gość
tylko ktoś nie normalny chciałby układać sobie życie z kimś to zdradził, nie ma co wchodzić do tej samej rzeki ten facet nie jest tego warty zdradził raz zdradzi i kolejny, nie słuchaj się osoby wyżej bo taka rada to dno

Gość gość
Po pierwsze wywalasz te babę z domu, nie było podziału majątku wiec co ta k***a tam robi? Wzywasz policję i mowiesz ze to jest twoj maz a ta pani jest tutaj na dziko bierze wode i prąd, za nic nie płaci chyba ze dupa ale nie tobie, z pracy wywal za puszczanie sie z szefem, zrob totalna wojnę. Adwokata i jej męża na światka, swojemu wystaw rachunek jaki musi ci spłacić za kasę jaka włożyła w firmę i prezent od twoich rodziców a jak nie to nazywaj go złodziejem. Poza tym co z kasa firmowa, kto ma dostęp do tego ? Z domu wywal całe towarzystwo niech przyjdą z policja nic sie nie krępuj-:) zrob sajgon . Dlaczego jej maz mógł ja wywalić z chaty a ty nie robisz

Gość gość
Wlasy maz ja,wywalil a ty przygarnelas?prowo ibto lipne.

Gość gość
Ale idityczne prowo...

Gość gość
To jest prowo. Normalnie kobieta predzej za kudly by ja wytargala niz ja przygarnela.

Gość gość
A skad wie, ze to jego dziecko, a nie neza tej kobiety ?