Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile powinno ważyć 2 miesięczne szczenię buldoga francuskiego?

Polecane posty

Gość gość

Zamierzam kupić szczeniaka buldoga francuskiego. Na chwilę obecną dzwonię do hodowców i wypytuję o szczegóły, bo wiadomo hodowca hodowcy nie jest równy. Zaniepokoiła mnie wagą szczeniąt, która waha się od 1 kg nawet do 4 kg w zależności od hodowli i stąd moje pytanie. Ile prawidłowo waży 2 miesięczny szczeniak buldoga francuskiego.

Gość gość
nie mam pojecia, ale sprawdze ci na fci. wiem tylko tyle ze nigdy nie kupuje sie "miniaturek"

Gość gość
chcesz suke czy psa?

Gość gość
Raczej pieska

Gość gość
jak chcesz wziac psa 2 miesiecznego to powinien wazyc ok 3.5kg do 5 sunie od 3 do 4.5 przynajmniej tak FCI wyznacza

Gość gość
1 kilo to jakiś niedożywiony szczeniak albo mocno zarobaczony albo ktoś kłamie i szczeniak nie ma dwóch miesięcy. 1 kilo to średnio waży trzy tygodniowy szczeniak więc mocno uważaj zeby ci ktoś nie wcisnął 3 - 4 tygodniowego szczeniaka jako dwumiesięcznego. oszustów i krętaczy nie brakuje co chcą dobrze zarobić a się nie narobić

Gość gość
Moja pierwsza bulwa ważyła 1,5 kg w wieku prawie 8 tygodni. Nie znałam się bo to był mój pierwszy pies i babsztyl wcisnął mi wadliwego szczeniaka który nie dożył nawet tygodnia u mnie. U weterynarza który ratował szczeniaka wydałam drugie tyle co za psa zapłaciłam. Jak szczeniak zdechł to zadzwoniłam do baby a ona bezczelnie mi wmawiała że szczeniak miał prawidłową wagę i to jest moja wina że pies nie żyje. Kretynka skończona. Drugiego buldoga kupiłam już od uczciwego hodowcy który podpisał ze mną umowę sprzedaży psa a szczeniak 8 tygodni ważył 4, 5 kg. Teraz w wieku 2 lat moja bulwa warzy 14 kilo i jest fajnym zdrowym psiakiem. Uważaj nie tylko na wagę ale i na wszelkie wyłysienia przerzedzenia sierści zwłaszcza na głowie bo to też oznaka choroby. Jak przez sierść prześwituje skóra to wiej jak najdalej z takiej hodowli i na nosek też zwróć uwagę. Skóra na nosie u szczeniaka musi być gładki i świecąca. Jak się coś dzieje ze skórą na nosku szczeniaka to też nie kupuj bo to może być nosówka.

Gość gość
wyłysienia na głowie przy uszach to oznaka silnego zarobaczenia i początki nużycy

Gość gość
W uszka zajrzyj. Jak jest czarno też nie kupuj.

Gość gość
Jak kupujesz szczeniaka nieważne jakiej rasy to zawsze żądaj umowy. Uczciwy hodowca podpisze umowę, a oszust będzie chciał szczeniaki opchnąć anonimowo.

Gość gość
i nie kupuj z chowu klatkowego, gdzie szczeniaki siedzą cały dzień zamknięte w piwnicy albo w garażu w syfie, bo u takiego szczeniaka będziesz mieć nie tylko problemy z psychiką, ale i jeszcze problemy z nauczeniem go czystości. Przez całe życie pies będzie lał i srał pod siebie, na kanapach, na fotelach, na legowisku, bo taki nawyk wyniesie z gniazda.

Gość gość
Jak kupujesz szczeniaka nieważne jakiej rasy to zawsze żądaj umowy. Uczciwy hodowca podpisze umowę, a oszust będzie chciał szczeniaki opchnąć anonimowo. x Dobry hodowca da jeszcze karmę, którą żywi szczenięta. Ten co karmi byle gownem nie da nic.

Gość gość
gość dziś ja na początku tego roku właśnie kupiłam szczeniaka bf od kobiety z okolic warszawy, może nawet to ta sama, bo szczeniak był mały, chudy i miał przekrwione oczy, a w uszach świerzba. cały czas mam problem z tym psiakiem. wypada mu sierść całymi garściami i ma nawracające problemy jelitowe. na spacerach zjada gowna innych psów, już nie wiem co mam robić, bo jedzenia mu nie brakuj****aba zarejestrowana jest w kilku stowarzyszeniach. ja mam pieska z jednego stowarzyszenia, a ona teraz sprzedaje szczeniaki z innego stowarzyszenia. co za oszustka

Gość gość
"Mi kiedyś baba z okolic Warszawy próbowała wcisnąć dorodną suczkę 3 i pół miesiąca ważącą 4 kg smiech.gif Dorodna suczka w tym wieku to waży drugie tyle. Jak pojechałam i zobaczyłam tego wychudłego szczeniaka ze sterczącym kręgosłupem i przekrwionymi oczami to zrobiłam zwrot w tył i odjechałam szybciej niż tam dojechałam." Typowe!!! Zobaczyłaś wychudzone, niedozywione zwierzę i zamiast interweniować, zwrot w tył... :( i czułas sie z tym ok?

Gość gość
dziś To może najwyższy czas udać się z psem do weterynarza, skoro tak choruje

Gość gość
"Typowe!!! Zobaczyłaś wychudzone, niedozywione zwierzę i zamiast interweniować, zwrot w tył... i czułas sie z tym ok?" A wyobraź sobie że interweniowałam. Powiadomiłam pogotowie dla zwierząt o tym co tam widziałam ale nie zareagowali a kupować takiego psa za grube pieniądze nie zamierzałam.

Gość gość
gość dziś byłam u weterynarza i to nie jednego. jeden dał witaminki na wypadającą sierść, drugi dawał psu zastrzyki, które nic nie pomogły, a trzeci mówi, że pies ma grzyba i dlatego tak mu sierść wypada i ma ciągle sraczki

Gość gość
Koło Warszawy to jakaś handlara sprzedaje buldogi. Skupuje od innych i sprzedaje za drugie tyle a psy trzyma w piwnicy.

Gość gość
Jak pojedziesz obejrzeć to zobaczysz wystraszonego psa trącego dopą o beton.

Gość gość
Kurcze chyba wiem kogo chodzi. W każdym ogłoszeniu inna nazwa hodowli ale wszędzie ten sam numer telefonu i ta sama miejscowość. Sprzedaje bulwy niebieskie i z genem niebieskim czarne i wyeksploatowane suki marengo. Tragedia...

Gość gość
ze świerzbem w uszach

Gość gość
Właśnie zakupiłem bf hodowla koło Pruszcza Gdańskiego od pani z Łęgowa kochani to się nazywa właścicielka tak dba o wszystko że jest się pod urokiem od pierwszego wejrzenia moja sunia 3 miesiące to klopsik ok 3 kg żywa z cudzą sierścią chip książeczka umowa wszystko jak należy polecam

Gość gość
3 miesiące i waga 3 kg? to strasznie mało, moja suka bf w tym wieku ważyła drugie tyle. jakiegoś zabiedzonego szczeniaka kupiłeś albo mieszankę z boston terierem, one są dużo lżejsze wagowo od bf

Gość gość
Około 3 kilo czyli mniej niż 3 kg masakra

Gość gość
Jakieś karły produkują. :D

Gość gość
jeść psom daj a nie się reklamujesz na kafe śmieciu

Gość gość
Ha ha pewnie sprzedać nie może. A kto jej kupi? :D

Gość gość
Kochani pomyłka dzisiaj sunia była na wadze 15 tygodni i 7.5 kg czyli wszystko dobrze sprostowanie do Łęgowa

Gość gość
Ważyłam sunie na wadze kuchennej dziś była na trzecim szczepieniu i zaraz na wadze jest idealna a martwilismy się że waży za dużo pierwszy fb w domu ale od razu wychodzi polski zawistny naród wyzwanie od śmieci itd fora są od tego żeby się wymienić zdaniem a nie tylko od razu zaszczuwac

Gość gość

właśnie pseudo ze związku kynologicznego sprzedaje mocno niedożywione szczeniaki 4 miesiące a waga trochę ponad 3 kg. normalnie aż dziwne że jeszcze takie pseudo istnieje.