Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co chodzi

Polecane posty

Gość gość

Syn ma prawie dwa lata i mam z nim problem. Widzę na placach zabaw jak inne dzieci wszystko przynoszą mamom i pokazuja, wkładają w rękę albo ciągną za rękę gdzieś a mój syn tego nie robi. Powinnam się martwić

Gość gość
Może po prostu Twój syn wstydzi się do Ciebie podejść i tak Ci wszystko pokazywać. Sama do niego podchodz i zapytaj syneczku co robisz ? Naucz go tego nawyku to sam bd do Ciebie przychodził. Pamiętaj, że ludzie otwarci będą mieli w życiu lepiej niż zamknięci. Zajmij się tym puki czas.

Gość lusi21
Tak,ucz synka .Gdy on coś chce robić to już zawczasu powiedz mu,np.Adasiu,jak to zrobisz to pokaż mamie ,jestem bardzo ciekawa czy czy ładnie ci wyszło i zawsze chwal go a jeśli nie można tego przynieść ,bo np.to jest babka z pisku to też powiedz,Adasiu,jak zrobisz babkę to zawołaj mnie ,ja bardzo chcę ją zobaczyć. Zobaczysz ,że szybko mu się to spodoba ,każdy lubi gdy inni interesują się tym co robimy i jeszcze chwalą. Zobaczysz ,wszystko będzie dobrze.

Gość gość
To nie powinnam się jakoś za wczasu martwić?

Gość lusi21
Ja myślę,że nie.Ucz dziecko takich zachowań a na pewno szybko załapie.

Gość gość
Chyba troche zaniedbałas wychowanie syna,gdybyś wcześniej interesowała się tym co twoje dziecko robi,chwaliła je to dziś nie miałabys tego problemu

Gość gość
o ten tramwaj co nie chodzi.

Gość gość
Zrob bete i powtarzaj co 2 dni. Tylko zebys nie przeoczyla.