Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość swojego kota!!

Polecane posty

Gość gość

Nie mam już sił. Półtora roku temu adoptowalam kotka, zwykły dachowiec. I od tego czasu moje życie obraca się wokół ciągłego sprzątania i naprawiania szkód - niezliczona ilość pościeli wymieniona, sikanie w pranie (które ledwo ściągnę z linki), materac w łóżku wymieniony, kocia karma rozciągnięta wszędzie , gdzie się da. Ta bestia potrafi nawet otworzyć szafę i nasikac w moje ciuchy. Kot ma wszystko - mnóstwo zabawek, drapaki, witaminy, dobra karmę. Problem zdrowotny tez odpada , bo na badania wydalam miliony monet, a usłyszałam od weterynarza , że taka jego natura. Kuwety sprzątam codziennie a on i tak nasika w recznik czy cokolwiek co ma pod nosem.wykastrowany jest. Mój dom zamienia się w obore i juz nie wiem co robić dalej , bo czasami mam taki nerwy , że siedzę i płacze, bo kolejny weekend spędzam na sprzątaniu.

Gość gość
oddaj

Gość gość
Oddalabym w pisssdu. Poważnie. Z tego co opisujesz wnioskuję że u Ciebie w domu musi śmierdziec. Współczuję. Koty roznosza choroby. Fuj Fuj

Gość gość
Wypuszczasz kota na zewnatrz? Jak nie to bawisz sie z nim czesto? Czy sa w okolicy inne koty, przez ktore czulby sie zagrozony?

Gość gość
jak to ludzie lubią sami sobie stwarzać problemy. Przecież kot to typowy łowca, w zamknięciu tylko się męczy i przez to daje się we znaki. Ja też mogę chcieć mieć w mieszkaniu małpę, tylko że wtedy zrobi się z tego bardziej mieszkanie małpy, niż moje.

Gość gość
Kotek jest sam w domu - innych zwierząt poza psami nie akceptuje , a na psa nie mogę sobie pozwolić. Nie wychodzi na zewnętrz - mieszkam w bloku, ale siedzi sobie ile się da na balkonie. Bawię się z nim tyle , ze czasami aż sapie ze zmeczenia, ma porozwieszane wszędzie jakieś kocie zabawki, żeby mógł je lapkami potracac, jakieś myszki z kocimietka i inne cuda. Ma swoje "budy", na balkonie kartony... wstyd mi cholernie, bo mieszkanie wynajmuje sama w centrum Krakowa, płace za nie duzo pieniedzy, a nie mogę nikogo zaprosić do siebie :/ teraz szukalam mieszkania dwuosobowego (zawsze koszta niższe i jest z kim pogadać ),ale z tym kotem nie ma szans.

Gość gość
@gość z 12.48 Kot nie był moja fanaberia - wzięłam go ze schroniska , wydałam mnóstwo pieniędzy zeby go wyleczyć i doprowadzić do stanu "normalności". Gdyby nie ja, lub inną dobra osoba, to wątpię , żeby przeżył. Druga sprawa jest to ze mnóstwo moich znajomych ma kota. Żaden nie zachowuje się tak jak mój i nie jest to tylko moja opinia niestety

Gość gość
wczoraj naszykowałam sobie rosół do talerza i na chwilę skoczyłam do wc to już mi nasikał do talerza - zauważyłam dopiero jak już pół talerza zjadłam, oddał stolec do szafki z bielizną i ostatnio specjalnie rzyga po kątach

Gość gość
Pousuwaj zabawki, szafki zamykaj tak by nie mógł otworzyć (na pewno są jakieś blokady), stosuj repelenty a jak wychodzisz z domu to zamykaj go np w łazience albo w klatce kennelowskiej by nie srał po kątach. Cis robisz źle, przez moje mieszkanie przewaliło się mnóstwo kotów, także takich mocno charakternych, i żaden nie miał takich problemów.

Gość gość
@gość 13.30