Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dość do porozumienia w sprawie imienia dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Mi się podoba Gaja, ale usłyszałam ,,absolutnie zbyt dziwne może być Pola". Kolejna Pola ? Jak doszłyście do porozumienia ?

Gość gość
Spisz w słupku oba, po lewej przezwiska, zdrobnienia do jednego, po prawej do drugiego zestaw z nazwiskiem. Zerknęlam i najgorsze do jednego to Ganja - "gandzia", Gejka, Jaga, Dżaga. Do drugiego Polka, Polcia, ok. Wybierzcie trzecie :)

Gość gość
Pola ok a Gaja megapretensjonalne -gimby będa bekę miały..P.S dobrze że nie ma imienia Gaj :P dla chłopca ..

Gość gość
Nie będzie już gimbów :P Dzieci dobrze wychowane, inteligentnych rodziców, nie będą się wyśmiewały bo ich rodzice tego nie nauczą. A dzieci tzw. patoli- są przyzwyczajone do tak cudacznych imion że trudno by je było czymś rozbawić. Byłam w zerówce jako pomoc przez jeden semestr, cały przegląd imion, od najbardziej cudacznych, przez te zupełnie popularne do tych staroświeckich. Dzieciom nie robi to najmniejszej różnicy jak ma na imię kolega czy koleżanka, nie zwracają uwagi na to że Dźesika to cudaczne, a Jadzia- staromodne. A jak dojść do porozumienia- hm, wypisałam wszystkie które mi się podobają, mąż wybrał te które podobają się również jemu, zostało kilka imion które przeanalizowaliśmy pod kątem zdrobnień i brzmienia z nazwiskiem, i wybraliśmy.

Gość gość
Zgadzam się z wpisem powyżej - dzieci NORMALNYCH rodziców nie będą się z nikogo śmiały. Dzieciom jest wszystko jedno jak kto ma na imię - dopóki głupi dorosły nie nauczy ich wyśmiewania się z imienia. Gaję miałam w klasie w liceum - jakieś 20 lat temu - nikomu nie przyszło nawet do głowy komentować czy wyśmiewać się.

Gość gość
.zależy jak masz na nazwisko, moj kumpel ma na nazwisko Czaja...... wyobraź sobie Gaja Czaja :-) :-) :-) :-)

Gość gość
15:52 Tylko co Twoje dziecko będzie robiło między dziećmi inteligencji skoro tylko pomocą szkolną jesteś...

Gość gość
18.03 :D:D i to nawet nie prawdziwa szkoła a zerówka ...

Gość asiutka    1999
Czy w takiej sprawie są kompromisy. To rodzice decydują jak ma na imię dziecko.