Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sezamkilubie

Nie da się być super laską bez pieniedzy

Polecane posty

Gość gość
korzystam z usług kosmetyczki, ale nie sa to żadne zabiegi czyli chodzisz sie do niej wysikać, bo tam jest najblizsza toaleta w okoliczy?

Gość gość
Przez problemy hormonalne, chora tarczyce i pcos (zespol policystycznych jajnikow) mam peoblemy z utrzymaniem prawidlowej wagi, bo przy tych chorobach bardzo latwo jest przytyc, a ciezko schudnac (nie mowie, ze w kazdym przypadku tak jest, ale wiele kobiet majach pcos czy hashimoto wie o czym mowie) Staram sie jak moge, ale nie mam pieniedzy na organiczne jedzenie, silownie czy trenera, cwicze wiec w domu. Mam co prawda dobrane leczenie, jestem pod "opieka" lekarzy, ale to nie pomoze za wiele na inne problemy zwiazane z choroba jak np na hirautyzm czyli nadmierne owlosienie. Jedyne co moglabym zrobic, by przestac sie meczyc z ciaglym goleniem, wyrywaniem czy depilowaniem praktycznie calego ciala (wlosy rosna mi nad ustami, na brodzie, brzuchu ... :( ) to depilacja laserowa na ktora mnie po prostu nie stac. Owlosienie odbiera mi kobiecosc, powoduje, ze czuje sie mniej atrakcyjna, kosztuje mnie takzw sporo czasu i pieniedzy wydawanych na produkty do depilacji. Mam wade wzroku, w domu nosze okulary, a w miejscach publicznych soczewki, to tez pochlania sporo pieniedzy (oprawki, szkla, plyny do soczewek, krople do oczu, soczewki, wizyty u okulisty), a gdybym miala pieniadze to wykonalabym sobie np.korekcje laserem. Wlosy mam dlugie i geste, ale nie stac mnie na regularne wizyty u dobrego fryzjera i min 300 zl co 2 miesiace...Brwi mam dosc rzadkie i pozostaje mi henna badz uzupelnianie ich kredka, a majac mozliwosc (czytaj pieniadze) mozna dzis zrobic sobie sliczny makijaz permanentny, ktory wyglada dosc naturalnie i tym samym twarz i oczy zawsze sa wyraziste i zaoszczedza sie sporo czasu rano podczas makijazu. Tak samo sytuacja wyglada z przedluzanymi i zageszczanymi rzesami, ktore umiejetnie wykonane ladnie podkreslaja oczy i twarz wyglada fajnie nawet rano po przebudzeniu, no ale sam zabieg nie nalezy do tanich i trzeba te rzesy regularnie uzupelniac. Nie mowie tu o przerysowanym, karykaturalnym efekcie, bo to nie wyglada dobrze, ale np.moja znajoma zrobila sobie przed wyjazdem na wakacje i miala swiety spokoj z tuszowaniem rzes czy "podbitymi oczami", gdyby makijaz sie rozmazal, taki komfort i wygoda.

Gość gość
natury nie oszukasz a tylko bardziej na zdrowiu podupadniesz

Gość gość
< > nie mam pieniędzy na ograniczone jedzenie >> << mam hashimoto i zespó policystycznych jajników, przy tych chorobach łatwo jest przytyć >> A masz silną wole żeby, żeby z ograniczoną ilością pieniędzy, jeść tylko tyle, ile potrzebuje twoj organizm? Nie potrzebujesz większej illśc****eniędzy tylko większego samozaparcia. Ćwiczysz ? Brawo, to już jeden problem masz z głowy. Mowa tutaj o byciu super laską bez pieniędzy. Może nie będziesz super ale laską napewno. Bez pieniędzy,bez gąsięnicowych doczepów, bez makijażu permanentnego i w niemodnych okularach z hashimoto i zespolem pol. jajników.

Gość gość
up

Gość gość
podbijam