Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polki są koszmarnie brzydkie. To oficjalna opinia słynnego Casanovy!

Polecane posty

Gość gość

W ogóle kobiety są brzydkie w tych okolicach; piękności są tam cudami, a ładne – rzadkimi wyjątkami” – pisał Casanova po wizycie w Polsce

Gość gość
Kilka lat swojego życia spędziłem w krajach beneluxu oraz Niemcy i trochę Francja. Zawsze zastanawiałem się nad mitem pięknych Polek: skąd on się wziął? Niemki czy Holenderki nie są wcale brzydkie, a przy tym o wiele bardziej naturalne. Nie stosują na taką skalę farbowania włosów czy makijażu. Tam 40-letnia, zadbana, szczupła kobieta ma pasemka naturalnych, siwych włosów i nie kamufluje tego, tak samo jak delikatnych zmarszczek wokół oczu, w PL za to tapeta i farbowane włosy to atrybut prawie każdej 20-latki. Do tego dochodzi nadwaga. Zdecydowanie więcej otyłych kobiet spotkać można na polskich ulicach, niż na zachodzie. Zauważyłem też większą otwartość i tolerancję tamtejszych kobiet. Nieraz na kantynie dużego zakładu dziewczyny z działów biurowych siadały koło mnie i kolegów (jesteśmy ekipą elektryków, przeważnie w ubraniach roboczych) i rozmawiały jak równy z równym mimo, że kaleczyliśmy ich język oraz angielski jak Kali z "w pustyni i w puszczy". Wyobrażacie sobie przeciętną Polkę z działu marketingu siadającą obok ukraińskiego robotnika na przerwie i rozmawiającą jak równy z równym. Nie chcę tu krytykować naszych wspaniałych dziewczyn, ale w porównaniu do innych narodowości naprawdę jakieś wyjątkowe nie są, a często uważają się za najpiękniejsze księżniczki. których godzien jest tylko rycerz na białym koniu.

Gość gość
Nie miałem okazji przebywać zagranicą tak długo jak Ty (jedynie kolonie, jakaś wymiana i praca w miejscu gdzie przewalało się mnóstwo obcokrajowców), ale mam podobne odczucia. Też nie wiem skąd bierze się to przekonanie, że 90% Polek to jakieś chodzące cuda, a reszta świata, z Niemcami na czele, ma do zaoferowania jedynie jakieś trollice.

Gość gość
serio, któraś nie brzydziła sie pogadać z elektrykiem?

Gość gość
Dobra chłopcy, ja też jak pojechałam do Danii to miałam ochotę zrobić sobie dziecko z co 2 facetem na ulicy, mimo że wcześniej nawet o dziecku nie pomyslałam. I nie, nie chodziło o seks, czy inna chcice, ale o to że każdy wygladał na posiadacza rewelacyjnej puli zdrowych genów, nie tak jak polskie wypierdki

Gość gość
Casanova żył w XVIII wieku, a wtedy Polska była wielkim, zróżnicowanym etnicznie krajem. Nawet przytoczone zdanie mówi o kobietach "w tych okolicach", nie o samych Polkach. Ale każdy pretekst jest dobry, żeby ubliżać rodaczkom, prawda?

Gość gość
autor zapomniał też o przytoczeniu przyczyny frustracji Casanowy, która opisano w artykule z którego cytuje. Otóż przyjechał do Polski totalnie bez kasy i ostro dziadował, więc nie stać go było na pokazanie się w sferach dworskich, więc i dostępu do potencjalnych kochanek nie miał

Gość gość
No polki rzeczywiscie nie są jakies rewelacyjne ale są tanie i łatwe wiec mają wieksze powodzenie od niemek francuzek itd

Gość gość
Makaroniarz bez grosza przy doopie zaliczył najwyżej córkę żydowskiego karczmarza albo ukraińską chłopkę, a już się prawiczki uruchomiły i szczekają o "brzydkich Polkach". :D

Gość gość
Casanova sam był koszmarnie brzydki, miał wielki haczykowaty nochal i policzki wzdęte jak wielka dvpa.

Gość gość
Z tym malowaniem się można powiedzieć też o bialorusinkach ukrainkach , nie ma czegoś taliegos jak "piękna nacja " są tylko wyjątki w każdym kraju i jedne kobiety stroja się mniej inne bardziej

Gość gość
Casanova poprostu się zdziwił ze go baby olaly, czasy kiedy Polki klanialy się obcokrajowcom w pas już dawno minęły

Gość gość
Przy Rosjankach większość Polek to ikony skromności i dobrego gustu. :D Na przykład w Finlandii niemal każda Rosjanka ma od razu przypiętą łatkę prostytutki, bo chodzą wystrojone i wymalowane od rana. Nawet na basenie obowiązkowo kolczyki, łańcuszek i pierścionki. W Skandynawii Niemczech i krajach Beneluxu kobiety nie mają takiego parcia na makijaż i ciuchy, bo nikt od nich nie wymaga wyglądu modelki. Ta fiksacja wielu Polek na punkcie wyglądu to w dużej mierze wina samych Polaków, którzy wyzywają od zapuszczonych loch każdą, która nie maluje się, nie nosi szpilek i ogólnie nie wygląda jak z rozkładówki CKMu czy Playboya.

Gość gość
no to popatrzcie sobie na portrety Casanovy, taki piekny , ze nic tylko go rooochac

Gość gość
Casanova poprostu się zdziwił ze go baby olaly, czasy kiedy Polki klanialy się obcokrajowcom w pas już dawno minęły x Nie miał pieniędzy, więc to chyba logiczne, że kobiety z arystokratycznych rodów nie brały go pod uwagę nawet jako kochanka. Często znały języki obce i bywały na salonach Europy, więc nie miały żadnych kompleksów wobec spłukanego Włocha. W jego zasięgu były najwyżej dziewki służebne.

Gość gość
współpracujemy w pracy z krajami beneluxu i skandynawami , wiele razy byłam w tamtych krajach. nie wiem panowie, cy byście byli tacy zachwyceni- kobiety wygladają zdrowo, ale sa zaniedbane, na codzień wszystkie w sandałach typu scholl, zero makijazu, włosy ściete po męsku, u starszych siwe, ciuchy głownie czarne, zero koloru, zero kobiecych dodatków, jakichś mini, dekoltów, młode panny na wyjście w klubie trochę lepiej, ale też nie jest to przesadnie kobiecy styl, sporo wytatuowanych

Gość gość
Akurat rosjanki mają chyba zła opinie wszędzie , poprostu masa obcokrajowców mówi o nich bardzo źle pod względem charakteru , pod względem urody wręcz przeciwnie , rosjanki to straszne chamki, mieszkałam na jednym osiedlu w uk z nimi , nadete jak balon i wredne , ubrane zazwyczaj ładnie i lubią się obwieszac złotem nawet w 21 wieku xd jest jeden mały haczyk one sa piękne bo o siebie bardzo dbają a nie z natury , widziałam kilka rosjanek, które mieszkały tak z 15 lat w uk i wyglądają gorzej od brytyjek, spasione nie domyte , nie wspominając , że rosjanki mają z natury liche włosy i to się z wiekiem uwydatnia , może dlatego ze nie sa czystymi slowiankami tylko maja dużo genów ugro fińskich ? O urodzie angielek się nie wypowiem bo oni mają za sobą pokolenia kaziroctwa , ale Niemki te szczupłe i zadbane potrafią być bardzo ładne

Gość gość
Z reszta w niemczech też mają bardzo zła opinie o rosjankach , mówi się o nich ze sa piękne ale bardzo aroganckie zarazem , Polki uchodzą za troszkę mniej ładne ale za to dużo cieplejsze i bardziej kochane , znam fajne rosjanki ale większość z nich jest "nie fajne " pod tym względem ze lubią się ostro zabawić i nawijac makaron na uszy

Gość gość
Mówią o Rosjankach, że piękne, bo są po prostu zrobione. A że Rosjanie w ogóle to wyjątkowo arogancka swołocz, to wiadomo na całym świecie.

Niestety bieda i PRL odcisnął piętno, które do dziś pokutuje. Kto w latach 80 myślał o prostowaniu zębów w Polsce? W USA proste zeby to był standard jeszcze przed wojna. Trudno wymagać było od kobiet żyjących w siermiężnych powojennych latach, aby dbały o siebie, bo musiały dbać o to, by przeżyć. Amerykanki w tym czasie nawijaly włosy na walki. W latach 90 biedna Polska zakrztusiła sie tanim towarem, wtedy Amerykanki zaczynały dbać o siebie u lekarzy medycyny estetycznej. Plus jest taki, ze kiedy moda na dbanie o siebie dotarła do Polski, większość Amerykanek juz sie roztyła. ;)