Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze mieszkanie

Polecane posty

Gość gość
Jeju, nie będę się tu rozpisywać, panie filozof. Podjął i skończył kierunek filologiczny. Nauka języka skandynawskiego to żaden problem. Gdzie mieszkasz Ty? Nie nadajesz się do budowlanki, a do czego się nadajesz? Magazyn, logistyka, sprzedawca?

Gość gość
pod warszawą. Zawsze jesteś taka sympatyczna? chciałem spytać jaki znasz język, ale aż się odechciewa...

Gość gość
mógłbyś napisać coś o tych korporacjach?

Gość gość
Ja zarabiam 2000-2100 i płacę za kawalerkę 900 zł. Mam jeszcze studia, które mnie kosztują niecałe 400 zł i wiesz, szału nie ma. Nawet bez studiów wolałabym takie tanie mieszkanie, ale jednak coś więcej wydać na siebie i coś odłożyć.

Gość gość
Przykro mi, że taki jesteś wrażliwy - znam i uczę się ciągle norweskiego. Polecam. Na pracę w Norwegii są spore szanse, bo wielu pracodawców dba o różnorodność kulturową, narodowościową i tym podobne hasła.

Gość gość
napisałaś panie filozof, a to raczej nie jest przyjemne. Wiele osób podśmiewa się z mojego wykształcenia, co mogę z tym zrobić. Wykorzystujesz jakoś tą swoją znajomość norweskiego?

Gość gość
odpiszesz?

Gość gość
Będę, gdy skończę studia, czyli za rok (mam nadzieję). Jeżeli się nie uda, to wyjeżdżam do Norwegii, ale akurat bez żalu. Praca z norweskim/ innym językiem - obsługa klienta, księgowość, IT, tłumaczenia. Bogaczem nie będziesz, ale jest ok.

Gość gość
a w tej norwegii co chciałabyś robić, bo te wymienione rzeczy to rozumiem, że w pl?

Gość gość
Zostań męską dziwką. ;)

Gość gość
gdybym miał lepsze warunki, to może i bym został:)

Gość gość
pleciesz dyrdymały, w te studia filozoficzne to raczej nie wierzę. Znam ludzi, którzy skończyli filozofię, czy kulturoznawstwo i wyobraź sobie opłacało im się robi doktoraty.Wbrew pozorom jeśli jesteś dobry więcej wyciągniesz ze stypendiów, niz twoja gófniana pensyjka.Więc nie pitol chłopie, że sie nie da.Po drugie koleżanka właśnie z twojej branży załatwiła kontrakt za granicą.Tylko trzeba chcieć, i mieć motywację , a nie płakać jak pipek w rurkach.przypominasz mi pindeczki ode mnie ze studiów co przyszły zrobić"licencjata".Ale rozwijać się branży, dokształcać, nawiązywać kontakty zawodowe to już nie.

Gość gość
nie robiłem żadnego licencjata, bo za moich czasów jeszcze nie było takich rzeczy, to były jednolite studia magisterskie. Nie chcesz, nie wierz, ale nie pisz, że ci kogoś przypominam, skoro nawet mnie nie znasz.

Gość gość
up

Gość gość
a w norwegii co chciałabyś robić? Nie boisz się ,że tam nie znajdziesz pracy?

Gość gość
up

Gość gość
up

Ja miałam takie szczęście że pierwsze mieszkanie zafundowali mi rodzice. Uznali ze to jest dobra inwestycja w koncu planowalam tam zostać ponad 7 lat. Szkoda byloby placic wynajmujacemu, lepiej juz kredyt splacac. Bardzo fajne mieszkanko od zarządcy http://status.pl . Moge polecić jak bedziecie czegoś szukać