Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Częste miesiączki.

Polecane posty

Gość gość

Z czego może wynikać krótki cykl? W czerwcu mój cykl trwał 20 dni,po 15 dniach znowu przykra niespodzianka.Wizyta u ginekologa za dwa tygodnie,a ja odchodzę od zmysłów.Nie stosuje antykoncepcji i nie zbliżam się wiekiem do menopauzy.

To mogą być nie miesiączki a może to krwawienia owulacyjne??? Albo zaburzenia hormonalne??? Ewentualnie jeżeli dużo schudłaś lub przytyłaś to też ma na to wpływ.

Gość gość
amatorka To raczej nie jest krwawienie owulacyjne,bo wszystkie wcześniejsze objawy,są takie jak przed miesiączką.Nie schudłam,ani nie przytyłam.Pewnie tak jak piszesz,to jakieś zaburzenia hormonalne.Koleżanka poradziła mi żebym poczekała co się będzie działo dalej tzn. do następnego cyklu i dopiero wtedy poszła z tym do gina,ale moim zdaniem to samo nie przejdzie.

Gość gość
amatorka Dziękuje. :-)

Gość gość
Objawy krwawień okołoowulacyjnych mogą być takie same, jak prawdziwej miesiączki.Są jedynie zazwyczaj krótsze.U mnie miesiączka trwa 5-6 dni, natomiast plamienie-3-4 dni.Natomiast zbyt częste krwawienia mogą wskazywać na zaburzenia poziomu hormonów (progresteronu) lub nieprawidłowości w błonie śluzowej macicy.Warto, by zobaczył Cię lekarz. Chociaż niektóre kobiety, zwłaszcza przed menopauzą, mają cykle bardzo krótkie,14-22 dni.A to dlatego, że owulacja może wystąpić nawet w 4dc, a faza poowulacyjna trwa 10-18 dni.