Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczegotka

Co jest lepsze, gitara czy keyboard?

Polecane posty

Ja byłbym raczej obstawał za keyboardem, bo w tym wieku dłoń dziecka jest dość mała i może mieć duży problem z chwytem, chyba że jakąś gitarę 1/2 będzie miał, ale ogólnie lepiej jest zaczynać od klawiszy. Oczywiście wszystko przede wszystkim zależy na czym samo dziecko chce się uczyć, bo to ono powinno mieć tu decydujący głos.

Gość prawi 114
zgadzam sie 6 lat to za mlody na gitarę.. Gitara to dla 14 latka będzie dobra

Gość gość
ukulele

Gość gość
chyba lepszy keyboard

Gość mamaNatalki1
Mam 7 letnią córkę i też chcę by zaczęła na czymś grać. I chyba gitarę wybierzemy. Na megascena.pl oglądaliśmy jedną w dośc atrakcyjnej cenie. Niedługo będą święta więc taki prezent pod choinką to dobra rzecz. Mąż ma kolegę co gra na gitarze to podszkoli Natalkę. Wydaje mi się że na gitarze gra dużo więcej osób i w przyszłości może nawet do jakiegoś zespołu się załapie.

Oba instrumenty, są bardzo fajne, ale wybór przede wszystkim powinien zależeć od dziecka, to na czym ono che grać. Moim zdaniem keyboard dla młodszego dziecka jest lepszy. Co do zakupu instrumentu, to warto kupować instrumenty w polskich sklepach. Kupując np: przez internet w zagranicznym sklepie pozbawiamy się gwarancji na serwis w naszym kraju, instrukcji pl i wielu jeszcze innych dodatków.

Gość gość
Wybierz to, co Ci bardziej pasuje i na czym lepiej Ci się gra. Ja na przykład wole osobiście gitarę. Ale na keyboardzie też potrafię grać. Jak szukasz sprzętu żeby zacząć lub fajnych akcesoriów to sprawdź np. tutaj: www.musicexpert.pl