Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hammer

Hosting pod sklep

Polecane posty

Zakładam sklep internetowy. Mam już wszystko przygotowane. Brakuje mi jedynie hostingu. Co polecacie? Lepiej współdzielony (darmowy) czy może lepiej zapłacić za vps’a?

Jeśli zaczynasz swoją przygodę ze sklepem internetowym to na początek może wystarczyć jakiś hosting współdzielony, jednak musisz liczyć się z duża ilością reklam. Ja proponuję lepiej vps, teraz pełno różnych firm ma ciekawe oferty, np. statnet.pl, tam masz vps już od 14zł za miesiąc, w sumie niewiele a masz spokój.

Gość PPerełka666
ja też bym od razu stawiał na coś lepszego. jak już ruszamy z czymkolwiek to zakłądamy chyba ze się rozwinie :P przynajmniej mnie sie tak wydaje :) dlatego ja mam hosting z http://2hi.pl/

Gość gość
Nie wiem czy konto dzielone wystarczy pod sklep. Musisz sobie odpalić okres testowy i samodzielnie to sprawdzić. Bardzo prawdopodobne, że musisz mieć VPSa, albo dedyka - poważnie. Można też zapytać na hostingu o to, jakie parametry będą pod was wystarczające.

Gość gość
Hekko działa znakomicie. A czy hosting wystarczy pod sklep? Moim zdaniem tak, ale to już sami oceniajcie. Wiele zależy od wielkości sklepu, jego parametrów. Naprawdę nie ma problemów z dopasowaniem serwera pod siebie i pod swoje oczekiwania. A zresztą - dobrze po prostu pogadać z adminami serwera.

Gość gość
Sprawdź sobie ofertę netbomb.pl bo w dobrej cenie oferują niezłe pakiety hostingowe. Serwery w Polsce, darmowe certyfikaty SSL

Gość gość
Potwierdzam Hekko jako pewniaka, ale to lepiej pod sklep mieć VPSa. Na VPSy również odpalają dobre promocje, zatem - lepiej sprawdzić. Jeśli serwer będzie rozwijany to naprawdę może przynieść sensowne zyski. Korzystajcie z tego.

Gość gość
Moim zdaniem podobnie - testuj na hekko hosting. Jak będzie mało, to idź na vpsa, ale zakładam, że w początkowej fazie nie będzie o czymś takim mowy, w sensie - nie wykorzystasz nawet zasobów samego konta dzielonego. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Gość gość
Pamietajcie, że sklepy mają swoje wymagania - nie zapewnicie sobie odpowiednich parametrów, to będziecie mieć wiele problemów, a tutaj najważniejsza jest solidność. Hosting po prostu nie może działać źle, to podstawa. Pewnie i tak skończycie po prostu z VPSem.

Gość Marbelas
Moim zdaniem tak jak ktoś wcześniej wspomniał o Hekko, jest to dobra opcja. Najtańszy pakiet mają za niecałe 65zł, a pod sklep na pewno on wystarczy. Warto sprawdzić ich ofertę moim zdaniem

Jeśli ktoś jeszcze szuka hostingu pod sklep internetowy, zachęcamy do sprawdzenia naszej oferty: www.futurehost.pl/serwery-www#pakiety. Mamy przygotowane specjalne pakiety w atrakcyjnych cenach, dedykowane małym i średnim e-sklepom. W przypadku rozrośnięcia się biznesu, zmiana pakietu na wyższy łączy się jedynie z dopłatą różnicy w cenie. Dodatkowo, jeśli zdecydujesz się na nasze usługi, mamy do wykorzystania kod rabatowy FH50, z którym otrzymasz 50% rabatu, czyli od kilkudziesięciu do kilkuset złotych oszczędności. Do tego w PROMOCJI równie bardzo często wybierany certyfikat SSL (bezpieczny adres dla Twojego sklepu internetowego): www.futurehost.pl/certyfikaty-ssl. W razie jakichkolwiek pytań, koledzy i koleżanki z BOK chętnie udzielą wszelkich odpowiedzi: www.futurehost.pl/kontakt Z pozdrowieniami, Zespół Futurehost

Gość jupiterix
Ja osobiście uważam, że najlepszy hosting pod sklep ma Hekko - ceny atrakcyjne a parametry bardzo dobre :) A dodatkowo jest bardzo dobry support, który pomaga gdy dzije się coś nieprzewidzianego, co równiez jest bardzo ważne.

Gość Hostingowo
Nasza firma przygotowała oferty dla swoich klientów różne oferty przygotowane specjalnie w oparciu o potrzeby naszych klientów. Szczegóły na http://hostingowo.pl

Gość Kister
Jeżeli szukasz hostingu pod sklep, to wybierz firmę gdzie wszystko masz w jednym miejscu. Świetnym przykładem jest Hekko - możesz u nich kupić hosting, domenę i wszystkie potrzebne certyfikaty. To bardzo ułatwia zarządzanie sklepem.

Gość Bores

Firehost działa niezawodnie - kawał solidnej usługi, niezawodnej, dobrze działającej.
Jesteśmy z nimi już kilka lat. Nie widzę powodów do tego, żeby za coś podobnego płacić więcej. Bo po co?

Gość Lopez

Czy dzielone na Firehost wystarczy pod postawienie tam sklepu?
Czy muszą od razu na VPSa stawiać? Testował ktoś? To nie będzie jakiś duży sklep.

Gość gość

Bardzo dobrą ofertę mają według mnie na iqhost.eu. Tutaj to co w teorii to ma potwierdzenie w praktyce. Zazwyczaj hosting ładnie wygląda na papierze w tych prezentacjach firm a potem w codziennym działaniu strony okazuje się że transfer wcale nie taki szybki, pojemność wcale nie taka dużo itp. Tutaj wszystko co w umowie, to mam w realu.

Gość tores

Potwierdzam. Również działam z Firehost i nie ma problemów. Trzeba pilnować przede wszystkim podstawowych kwestii i wtedy wszystko będzie OK. Podczas korzystania z serwera będziecie przecież wiedzieć, jak mocno go obciążacie, jakie są problemy itd. Po prostu zwracajcie na to uwagę.

Gość Danka

my sami korzystamy z uslug nazwa.pl jestesmy bardzo zadowoleni, wszystko smiga idealnie. Firma ma ponad 22 lata doświadczenia więc jest warta zaufania