Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a skolioza?

Polecane posty

Gość gość

Witam chciałam zapytać czy osoby z dużą skoliozą mogą mieć dzieci nie jestem w ciąży ale osobiscie mam dużą skolioze i jedną łopatkę troche krótszą od drugiej kiedys było podejrzenie że będe musiała mieć operacje ale na chwile obecną wiem że mam tylko dużą wadę i jedyne co mam robić to sie prostować i robić ćwiczenia wzmacniające czy ciąża nie bedzie zagrażała kiedys mojemu zdrowiu i czy nie bedzie sytuacji że przez stan mojego zdrowia będe musiała ją usunąć? Prosze o jak najwięcej informacji w tym temacie bo jestem ciekawa z góry dziękuje

Gość gość
Zapytaj lekarza.

Gość gość
Musisz z lekarzem porozmawiać. Ogólnie ciaza to obciążenie dla organizmu więc dużo kobiet miewa bóle kręgosłupa,te bez skoliozy rowniez.

Gość gość
Kobiety z dyskopatia i na kilkanascie mm wysunietym dyskiem drazniàcym rdzen kregoslupa rodzà i żyjà. Ale mysle ze wzmicnienie miesni kregoslupa przed ciaza duzo daje.

Gość gość
Ja miałam skolioze 65 stopni i normalnie w ciąży chodziłam i urodziłam siłami natury. Teraz zrobiłam sobie operacje mając 35 lat i myśle o drugim dziecku ale tu już bedzie dylemat do rozwiązania bo lekarz twierdzi że bedzie trzeba cc i to pod narkozą bo nie bedzie gdzie sie wkłuć ze znieczuleniem, choć ja bym wolała znów sn

Gość gość
w każdym razie na pewno by nie usunęła ciąży z powodu skoliozy to byłby jakiś absurd

Gość gość
wypieprzaj cipo z tym spamem