Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a skolioza?

Polecane posty

Gość gość

Witam chciałam zapytać czy osoby z dużą skoliozą mogą mieć dzieci nie jestem w ciąży ale osobiscie mam dużą skolioze i jedną łopatkę troche krótszą od drugiej kiedys było podejrzenie że będe musiała mieć operacje ale na chwile obecną wiem że mam tylko dużą wadę i jedyne co mam robić to sie prostować i robić ćwiczenia wzmacniające czy ciąża nie bedzie zagrażała kiedys mojemu zdrowiu i czy nie bedzie sytuacji że przez stan mojego zdrowia będe musiała ją usunąć? Prosze o jak najwięcej informacji w tym temacie bo jestem ciekawa z góry dziękuje

Gość gość
No podobno są straszne bóle kręgosłupa, bo dziecko waży przeciez. Ja mam skolioze jestem po 30tce i mnie boli sama z siebie jak dzwigam a co dopiero jakbym miala byc w ciązy. Darowalam sobie dzieci, zreszta nigdy ich nie chcialam miec, a to inna bajka.

Gość gość
A masz jakies objawy bolowe przy tej skoliozie?

Gość gość
Tak zdążą sie ze mnie boli zwlaszcza jak cos podnoszę

Gość gość
Ja mam skoliozę, przesunięty kręgosłup o 45 stopni, byłam w ciąży i w ciąży mniej mnie plecy bolały niż przed :)

Gość gość
Kobiety z dyskopatia i dyskiem wysunietym na killanascie mm drazniacym rdzen kregowy rodza i jakos zyja. Ale cwiczenia i wzmocnienie miesni kregoslupa przed ciaza duzo daje. Zreszta lekarz najlepiej ci doradzi. Ale pamietaj nigdy nie usuwaj ciazy! Najwyzej mozna przelezec ciaze.