Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu lepiej mieszkac w bloku niż domu?

Polecane posty

Gość gość
A co wy opowiadacie?? Ja mieszkam na wsi niby, ale to jest takie osiedle nowych domków i nikt tam pieca nie ma na drewno czy węgiel, tylko gazem jest ogrzewane i nigdy zimno nie było. Mieszkałam parę lat w bloku i w domi o wiele lepiej, oczywiście takim cywilizowanym, z kanalizacja, nie w jakichś kołchozach, co opowiadacie, wyjdziesz sobie rano do ogródka z kawka, zrobisz grilla, nikt za ścianą nie wierci, a i samemu można się głośno zachowywać bez skrupułów, głośny seksik też na porządku dziennym. Lub nocnym :D

Gość gość
No ale żaden młody człowiek w takich miasteczkach nie zostaje.

Gość gość
bazienka wczoraj to mają dom na kształt Pentagonu ? Bo ja znam tylko cztery strony świata .

Gość gość
Aha .

Gość gość
Widzę że teraz w drugą stronę przesadzacie. Pisałam tu na samym początku, dom pod Warszawą. Jako panna mieszkałam na warszawskich Kabatach i miałam gdzie parkować bo był garaż podziemny, zadbany teren (ogrodzony) fontanna, kafejki, 100 metrów do stacji metra. Więc nie wszystkie bloki to wielka płyta i patologia. Poprostu co komu w danej chwili potrzebne. Dom, ale tylko w dużym mieście, mieszkanie ale tylko w nowym budownictwie w centrum dużych miast. Cała reszta to pomyłka. Ps. Grilla w ogródku nie robię, wolę sobie za każdym razem pojechać do innego parku i zjeść danie z grilla i nie musieć sprzątać

Gość gość
wolałabym DOM ....ale żeby był na ósmym piętrze z pìęknym nieograniczonymym widokiem ;-) od ciągłego patrzenia na ogródek dostałabym klaustrofobii :-D

Gość wenusbrejus
Bo w bloku można założyć burdel i się puszczać z byle kim. Kiła i mogiła a za oknem procesja z moherami.

Gość gość
Jak ma się już rodzinę i dzieci to dom jest zdecydowanie lepszy. Duża przestrzeń, ogródek. My z mężem planujemy w przyszłym roku ruszyć z budową. Rozglądamy się już za materiałami. Na pewno podstawą musi być ocieplenie. I to te najlepsze. Myślimy właśnie nad systemem Carbon z włóknem węglowym od Caparola, dużo naszych znajomych go używało i mówią, że ciepło w ogólnie nie przenika przez ściany.

Wolę dom. Uwielbiam pracę w ogrodzie i dziecko ma gdzie biegać. Mam drzewka owocowe i krzewy i polecam gorąco. Nie ma to jak truskawki, poziomki czy świeża malinka. Szczególnie jesienią.

Gość gość
gość 2017.09.15 może nie tyle, że nie przenika ale na pewno ma bardzo niską przepuszczalnosc. caparol ma jedne z lepszych materiałów na rynku