Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska staje się teokracją

Polecane posty

Gość gość

Rządzący tym krajem chcą zrobić z Polski państwo wyznaniowe. Boicie się islamu, a za chwilę będziecie żyć w katolickim odpowiedniku arabii saudyjskiej. Religianc***anoszą się wszędzie, wszystkie instytucje mają działać pod religijne dyktando. Od lasów panstwowych po szpitale, wszędzie wprowadzają swoje zasady. Niedługo gumki będziemy kupować spod lady i zapisywać sie na liste obecności na mszy. Co się w tym kraju porobiło?

Gość gość
tragedia, trzeba ubiegac się o o azyl w jakims cywilizowanym kraju. Ja już mam dość

Gość gość
Biskupów należy publicznie wychłostać, a w kościołach otworzyć biblioteki! To jedyna szansa na normalnośc!

Gość gość
Taaa.... Chcialbys. Ten kraj nigdy nie bedzie teokracja bo ludzie juz dawno Boga odrzucili na rzecz mamony..

Gość gość
W Iranie wystarczył jeden, Chomeini, u nas do tragdeii doprowadzi PiSbollah

Gość gość
Wiem ze byscie tego chcieli kodomici, chcielibyscie tego bo wtedy mielibyscie swietny pretekst do jawnej nienawisci Polski. Wtedy byscie mogli pojechac do swoich panow na Zachod i doniesc na Polske. Taka to juz UBywatelska natura, ktora nie moze z was wyjsc. Donoszenie. KOD czyli Klamac Oszukiwac Donosic.

Gość gość
No to wypad z naszej ojczyzny KODziarze, obywatele rp i inni zdrajcy!

Gość gość
Nie jestem żadnym kodziarzem. A ty nie będziesz mnie z mojego kraju wyganiał! Watykańska piąta kolumno! To kosciół jest największą zarazą jaka toczy ten kraj. Dopoki przy władzy będą kościelne dupolizy Polska nie wstanie z kolan!

Gość gość
Do 19:37 podzielam powyższą opinie

Gość gość
Ta jasne była Polsce komuna żyć jak by nie było Boga i co każdy czuł się żle. Dzięki kościołowi polacy mieli motywacje do walki wrogami. Według mnie predzej będzie tu islam niż ateizm rządził.

Gość gość
Ludzie wybrali toreracje nie razisim.

Gość gość
Taa, dalej ta stara śpiewka. Długo musimy jeszcze odpłacać watykańczykom za to co rzekomo zrobili dla nas "za komuny"? I co tak naprawdę zrobili? Podaj jakieś konkretne przykłady pomocy z ich strony. I spójrz jak się teraz zachowują. Dostali wielokrotnie więcej niż stracili po wojnie, ich utrzymanie kosztuje nas setki milionów rocznie, a ich zachłannosć ciągle rośnie. Państwo powinno odebrać wszystkie majątki kościelne, to własność Polski, a nie watykanu!

Gość gość
Tak robią bolszewicy nie ludzie. Co zrobili wybrali papieża który załatwił komunistów to mi wystarczy. Od kiedy gardzisz kościołem?

Gość gość
PIS mniejsze zło od PO. PO chciało wziąć 30 tys. uchodźców!!! a co setny terorysta. Teraz PIS nikogo nie wpuszczi.

Gość gość
Papież załatwił?! Jak niby? ZSSR i tak się sypał od lat, to już prędzej Gorbaczow go załatwił niż papież. I co, z powodu tego papieża mamy po wsze czasy płacić im milionowe daniny, służyć na kolanach i dawać się indoktrynować? I tak jestem delikatny, klechy wielokrotnie z ambon ujawniały swoją pogardę dla innych przekonań niż ich własne, pora przestać się z nimi cackać.

Gość gość
Kto nakręcił polaków do działania. Jak był 1978 roku Polsce to nawet komuniszczi się go bali. Bułgarzy załatwili turka do brudnej roboty 1981 roku no i klapa. Wymaga kościół od ludzi pięniedzy aby nadal funkcjonować. Wolność słowa jest.

Gość gość
ZSRR szykowało się do III wojny światowej latach 80 papież zachecił do wspólnych rozmów. Gorbaczow chciał uratować komunizm aż przegrał Jecylem demokratom. Teraz tylko trzyma go życia cheć dożycia 100 rocznicy pażdziernikowej rewolucji która dała mordowanie ludzii milionach.

Gość gość
Można pozbyć się świątynie ale nigdy nie da się zapomnieć o Bogu.

Gość gość
Ale masz pokręconą wizję dziejów. JP 2 niewiele znaczył w calej tej matni, ale my nie o tym. Pieniądze przeznaczone na kościół to pieniądze stracone. Jakie korzyści przynosi nam funkcjonowanie tej organizacji? Organizacji, która stara się kontrolować umysły Polaków i rządzić krajem wedle swojego widzi mi się. Ocknij się i zobacz jakie szkody nam wyrządzają.

Gość gość
Mówie szczerze nie zmienisz tego. Jak przyjdzie czas umierać to sobie przypomnisz po co jak Jaruzelski. Nie lubisz kościół i tak będzie.

Gość gość
Uczą nas jak żyć a tobie ich słowa się przejadły. Kto mówi hulaj dusza piekła nie ma ten niepotrzebnie ryzykuje.

Gość gość
Na szczęście już się wypisałem z tej organizacji. W istoty nadprzyrodzone nie wierzę, w życie po śmierci też nie. Jeśli bóg istnieje, to wierz mi, katabasy prędzej będą się smażyć niż ja. Więcej mają za uszami.

Gość gość
Ateista 100% możesz bedziesz łaskawy i powiesz kiedy zacząłeś swoją ,,krucjate" jako dziecko ( nasze oddawanie swowami nic naszym życiu niezmieni to sobie darujmy psucie krwi ;) )

Gość gość
Nie prowadzę żadnej krucjaty. Wkurza mnie buta z jaką katole rozstawiają wszystkich po kątach.

Gość gość
Przenośnia kolego kiedy powiedziałaś nie kościołowi?

Gość gość
To nie ma znaczenia. Ale skoro musisz wiedzieć to apostatą jestem od pięciu lat

Gość gość
Ja mam lat 19 (wiem młody a się wymądrza) a ty?

Gość gość
Jak niewiadomo kto winny to zawsze Kosciol. Nie macie sie kogo czepiac. Naprawde Kosciol jest takim zagrozeniem dla gospodarki i demokracji, ze innych juz nie ma.

Gość gość
Kościół vs. Demokracja naprawde pierwszy raz takie coś słysze.

Gość gość
Ślepi i głusi,ech. N7e chce mi się kłócić. Dobranoc.