Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwa pytania w sprawie gotowania. Bradzo proszę o porady

Polecane posty

Gość gość

witajcie :) nie jestem ekspertem w kuchni, dopiero się uczę i potrzebuję Waszej porady :) mam dwa pytania: 1) czy zupę jarzynową (bez mąki i śmietany) można zamrozić? 2) czy do placków ziemniaczanych lub z cukinii zamiast mąki mogę dodać np. zmielone płatki owsiane? Lub czym ewentualnie zastąpić mąkę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak zupe mozna mrozic a zamiast maki w plackach z cukini dobrze sprawdza sie kasza jaglana lekko rozgotowana z ziemniaczanymi nie robilam wiec nie wiem a masz uczulenie na gluten?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Każda zupę da się zamrozić. Jak drobno zmielisz płatki to wyjdzie prawie jak maka więc spokojnie możesz. Sprawdzi sie też kasza manna, jaglana, kuskus tylko ze duzo łatwiej je przypalić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi :) tak, mam uczulnie na gluten dlatego kombinuję co by tu dodać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale bym sobie zjadła placki z cukinii :) Zrobie dziś przez Was :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wszystko mozna zamrozic! No ale jarzyny w zupie zrobia sie puste , bez smaku, jak gabka.Nie polecam mrozenia.A co do plackow to po wegiersku najlepsze :]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×