Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hosting pod tworzenie stron

Polecane posty

Gość gość

Zakładam firmę zajmującą się tworzeniem stron www. To dopiero początek więc budżet skromny, może ktoś polecić jaki hosting wybrać na początek?

Wiesz co tworzenie stron www to poważna sprawa i jeżeli będziesz miał dużo projektów to najlepiej żebyś miał vps. Skoro teraz Twój budżet jest mały to nie masz co kombinować i musisz wybrać współdzielony, ale ogólnie szybko radziłbym Ci przerzucić się na vpsa. Tutaj masz dobrą ofertę hostingu współdzielonego: https://domeny.pl/serwery-wirtualne.html dla Ciebie najlepszy będzie max lub ultimate. Na początek możesz po prostu wypróbować te hostingi. Są 14 dni bezpłatne dni testów, bez żadnych zobowiązań, więc jak nie jesteś pewien który wybrać to przetestuj ;)

Zgadzam się z przedmówcą, na początek nie ma co szarżować i wystarczy jakiś share, a jak już ogarniesz temat to wtedy możesz się przenieść na jakiś mały vps na początek, który zawsze później można zwiększyć. Fają ofertę mają w statnet.pl, tam też oferują okres testowy i w razie czego służą pomocą. Szczegóły znajdziesz tu: https://www.statnet.pl/vps

Gość gość
http://dhosting.pl, 200 zł w pierwszym roku i w każdym następnym. W przypadku większej potrzeby, dzięki elastycznemu skalowaniu zasobów, rozkręcasz parametry hostingu do 24 GHz, 64 GB RAM, 1000 GB SSD, bez potrzeby zmiany pakietu, czy ponoszenia wysokich opłat, rozliczanie za dodatkowe zasoby per godzina (jeżeli potrzebujesz). Możesz sobie założyć konto darmowe na 14 dni i sprawdzić.

Gość marcins1977
Jeżeli mogę coś doradzić to lepiej weź jakąś bogatszą opcję hostingu i będziesz mógł oferować klientom kompleksowo zarówno projektowanie stron jak i ich hostowanie u Ciebie po atrakcyjnych cenach. My korzystaliśmy z podobnej oferty gdy jakiś czas temu zamawialiśmy stronę od http://e-prom.com.pl

Gość gość
Skoro masz skromny budżet to możesz zacząć od jakichś darmowych hostingów a w razie rozwoju finansowego zawsze można przejść na coś lepszego. Jakbyś szukał dobrego płatnego to warto zajrzeć do ekipy ze statnet. Mają ciekawą ofertę. Tu masz ich stronkę https://www.statnet.pl

Gość gość
W hekko. Tam masz autoinstalatory. W zasadzie jedynym twoim zadaniem jest wybór CMS i dopasowanie ustawień, a żadnej specjalnej wiedzy na temat stawiania serwisów, mieć nie musisz. Zresztą - na każdy temat masz gotowe oprocentowania w sieci, które powinny pomóc rozwiązać problem.

Warto móc przetestować usługi, na które chcemy się zdecydować (bądź nie). Im dłuższy okres testowy, tym lepiej, bo wtedy mamy okazję zobaczyć, jak usługodawca zachowuje się i jak wygląda poziom tych usług. Teraz Home ma fajną promocję, na darmowe testy aż do końca roku: https://beta.home.pl/testuj/

Gość gość
Hekko działa jak należy, mam u nich od małych stronek wizytówek, po poważne portale. Ogólnie całość zdecydowanie na plus, solidnie i niezawodnie. Z mojej perspektywy całość pierwsza klasa, ale to trzeba testować i samodzielnie oceniać.

Gość gość
Zdecydowanie polecam Hekko. Mała kasa, a jednak kawał solidnej, niezawodnej usługi. Z naszej perspektywy - zdecydowanie warto iść w tym kierunku. Kasa mała, a całość niezawodna. Zaczynajcie od okresu testowego.

Gość komkaa
Od dawna działam na Firehost i jest w porządku. Usługa działa naprawdę solidnie, mam wiele stron na jednym koncie i absolutnie nie widzę potrzeby do tego, żeby mieć coś większego. Zmiany przewiduję dopiero, kiedy faktycznie będzie po co je wdrożyć.

Gość gość
Hekko działa niezawodnie, solidnie, nie sprawia problemów, mam u nich wiele stron. Ogólnie usługa pierwsza klasa, solidna, stabilna, niezawodna, z wieloma plusami. Z naszego doświadczenia - wszystko zdecydowanie na plus, ale to również starajcie się to dopasowywać z głową. Wszystko jest do zrobienia.

Gość gość
Moim zdaniem najstabilniejszym hostingiem jest Hekko - testuję od lat, wiem jak działa, mam wiele serwisów. Niezawodność hostingu ma jednak największe znaczenie. Ten ma dobre parametry, jest stabilny. Ale najważniejsze jest takie dopasowanie, aby wszystko działało na poziomie.

Gość gość
Limit transferu to normalna sprawa w normalnych hostingach. Jeśli gdzieś zobaczysz, że limitów transferu nie ma, to sygnał, że coś jest nie tak. Nie ma czegoś takiego, jak usługa bez limitu. Większe obciążenie serwera i wylatujesz.

Gość gość
Również działamy na Hekko. Uważam, że wydawanie kasy na byle jakie serwery mija się z celem, a tym bardziej głupotą jest przepłacanie. Porządny hosting można kupić za grosze - kilka dyszek za rok. I na czymś takim na spokojnie stawiacie kilka serwisów.

Gość gość
Hekko daje niezawodoność, stabilność, dobre parametry. Moje doświadczenia wyłącznie pozytywne. Największe plusy? Support, dobre parametry, wszystko można ogarnąć w taki sposób.

Gość byn23
Do każdego klienta podchodzimy indywidualnie, dzięki temu projektowane przez nas strony www są dopasowywane do profilu działalności naszych klientów http://reklama-lublin.pl/

Gość kostek2
Firehost, nawet najmniejszy pakiet - wszystko powinno śmigać. Absolutnie nie ma sensu stawianie na siłę na jakieś większy pakiet. Zacznijcie od najmniejszego. Zauważycie, że potrzebujecie wyższych parametrów, to ewentualnie wtedy na nie przeskoczycie. Wcześniej to nie ma sensu.

Gość gość
Hekko działa ok. Ale tutaj nie są potrzebne cudowne parametry, tylko absolutne podstawy. Hosting ma być niezawodny, inne kwestie nie mają wielkiego znaczenia. Ważny jest dobry support, a cała reszta? Mniej istotna. Testy są darmowe - korzystajcie.

Gość gość
Na początek nie musisz wybierać niczego dużego i kosztownego. Większość hostingów współdzielonych powinno się doskonale sprawdzić. O ile dobrze rozumiem, to chcesz tworzyć strony i oferować je razem z hostingiem? Czy może chcesz każdemu klientowi sprzedawać stronę i zapewniać hosting w sprawdzonym miejscu? Do obu tych rzeczy doskonale nadaje się ten hosting: https://www.netbomb.pl/hosting nawet na najmniejszym pakiecie bez problemu możesz założyć kilka różnych stron i wygodnie nimi zarządzać.

Gość Kobejn0
na pewno nie warto ładować się w coś słabego. ja bym i tak popatrzył na tą lepszą półkę. moja strona chodzi na http://2hi.pl/ i sobie chwale. nie miałem do tej por żadnych problemów, ale cenie sobie że mam całodobową pomoc techniczną, gdyby jednak coś

Gość gość
Hekko działa super, niezawodnie, solidnie, na spokojnie postawicie wiele serwisów na jednym koncie. Działam u nich od dawna. Zero problemów, serwer niezawodny, solidny, taki który nie sprawia żadnych problemów. Co wy na to?

Gość drachewka
Ja mam z home.pl, od lat ten sam i naprawdę nie narzekam. Parametry i kasa w porządku, Support 24 godziny na dobę, przez cały rok, codziennie.

Gość marcos_blanco
Zgadzam się z drachewką. Ja również korzystam z Home i pomimo wielu negatywnych opinii nie mam im nic do zarzucenia. Support nie jednokrotnie ratował mi projekt. Zdecydowanie polecam!

Gość timik
Również polecam Firehost.Niewielki koszt, a jednak usługa porządna, niezawodna, solidna. Do tego dobre parametry. Z naszego doświadczenia - wszystko zdecydowanie na plus. Testować można za darmo, dają wybór panelu zarządzania, tak więc będzie ok. No i support - zawsze szybko i sensownie odpowiada.

Gość gość
Myślę, że w takim przypadku warto postawić VPSa czy dedyka. Co do firmy, to również sugeruję Hekko, bo to pewniacy. Pytanie - czy wam to odpowiada. Moje doświadczenia pokazują, że kombinowanie z dziwnymi wykonawcami jest kiepskim pomysłem. Lepiej działać tam, gdzie macie sprawdzoną usługę.

Gość gość
U mnie również sensownie sprawdza się Hekko. Nie ma żadnych problemów, mają dobre parametry, działają niezawodnie. Prowadzę u nich strony od dosyć dawna. Nie ma się czego czepiać. Ale oczywiście to kwestia dopasowania odpowiednich parametrów.

Gość gość
Również polecam Hekko bo to działa niezawodnie. Jestem tam od lat. Zabawę z każdym hostingiem powinno się zaczynać od okresu testowego - wtedy najłatwiej ocenić jak to działa. Dzisiaj rezerwujecie ten hosting z rabatem - 90 proc. Normalnie na ich blogu macie kod rabatowy na 50 proc. No i w cenie jest domena.