Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje niemowle ciagle placze i sinieje jak robi kupe i ma gazy..co to moze byc?

Polecane posty

Gość gość

Odkąd skończył 4 tygodnie to masakra..karnie piersią oraz mlekiem nan czyli naprzemiennie,jeśli akurat nie mam pokarmu. On jak mu ida gazy czy chce sie zalatwic to wyje i siny od placzu jest,dopiero jak sie zalatwia to jest dobrze.. Juz nie wiem co robic bo krople nie pomagaja ani nic

Gość gość
Zatwardzenie?

Gość gość
Ma zatwardzenie.

Gość gość
Kolka, karmij tylko piersia i po karmieniu niech tata nosi na ramieniu az sie uleje i pusci baki :) Podaj herbatke z kopru wloskiego na wzdecia z apteki. Duzo info jest w ksiazce Sheilii Kitzinger Karmienie piersia.

Gość gość
cos mlodemu nie sluzy. moze cos jesz nie zdrowego?

Gość gość
No jem wszystko bo tak mi kazała położna Powiedziala'zebym nic nie odrzucala z pokarmu bo potem dziecko bedzie alergikiem Maly nie ma zatwardzenia bo przeciez robi w koncu ta kupe,tylko przy jej robieniu robi sie siny i wyje cholernie

Gość gość
Kolki

Gość gość
Ja podczas karmienia miałam zalecone branie probiotyków.

Gość gość
niestety wygląda mi to na kolki, mój mały też się męczył :( duzo kładź go na brzuszku, jak ma "atak" masuj okrężnie brzuszek, przyciągaj kolana do brzuszka, ciepły ręcznik na brzuszek. może położna poleci jakieś kropelki, my dawaliśmy sab simplex sprowadzony z Niemiec. może espumisan dla dzieci, ale to zapytał położnej bo ja rodziłam 3,5 roku temu i może coś inego polecają. koleżanka dawała biogaję, ja swego czasu dicoflor.

Gość gość
Daje biogaje i tez nie pomaga

Gość gość
Odstaw nabiał i zobacz czy pomogło. Chociaż na tydzień. Może też mm trzeba zmienić /butelkę ? Pomogly nam mega rurki windi, ale to nie jest rozwiązanie problemu tylko doraźną pomoc.

Gość gość
Sprobuj probiotyk obojetnie jaki. Ale nic madrego nie wymyslimy uklad pokarmowy jest niedojrzaly i trzeba przeczekac... U nas tez byly rewolucje z kazdym synem na poczatku. A to kolka, zatwardzenie, wzdecia itd. Az ciarki przechodza gdy sobie przypominam. Szczerze? Zadne kropelki, masazyki, cieple oklady NIC nie pomagalo ani troche. Dopiero po skonczeniu 3 miesiecy unormowalo sie. Potem ząbki itd itd ;-)

Gość miska459
Może to z mieszanego karmienia. Kup esputicon i probiotyk. Na pewno pomoże, szkoda maluszka.

Gość gość
według mnie jest to dojrzewanie układu pokarmowego. Moja córka ciągle "stękała" i męczyło ją robienie kupy. Dawałam probiotyk, espumisan, sab simplex ale nie widziałam jakiejś poprawy. Po prostu nagle przeszło. Teraz się załatwia bez takiego męczenia. Dziecko musi nauczyć się po prostu robić kupę :)

Gość gość
Dziewczyny ja karmie głównie piersią, synek ma 5 tygodni. Po wieczornym karmieniu piersią w ok 21:00 podaje mu 60ml mleka nan i po tym zaczyna siebie jazda z brzuszkiem:-( dostaje sztuczne tylko raz na dobę 60 ml bo właśnie wtedy mam taki jakby niedomiar mleka, mały ewidentnie jest po cyckach dalej głodny. Przez resztę doby karmię piersią w dzień co dwie godziny a w nocy po tym posiłku o 21:00 je o 2:00 i o 6:00 cały czas jest spokój tylko po tym jednym dokarmianiu akcja z brzuszkiem.

Gość gość
Może niepotrzebnie dokarmiasz. Może wcale nie jest głodny

Gość gość
Jprd juz od noworodka ladowac suplementy. Akurat probiotyk daje sie przy jelitowce czy przy antybiotyku. Jak to dziecko ma nabyc dojrzalosci ukladu pokarmowego skoro jest oslaniane probiotykiem?

Gość gość
No to chyba jasne, że to mm mu nie służy. Czego ty jeszcze nie rozumiesz?

Gość martafinka
Jest opcja ze nawet jak byłby maluch karmiony piersią kolki i tak by sie pojawiły. U nas sprawdziły się krople esputicon. Jak dalej będzie problem najlepiej lekarz, może to całkiem cos innego.