Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Drżenie ciała

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat, od dwóch tygodni pojawiło się u mnie lekkie drżenie całego ciała, zauważalne drżenie rąk, najmocniej występuje, gdy trzymam je w powietrzu (lekko ustępuje, gdy wykonuje jakiś ruch lub kładę je na kolana), pojawiły się również kilka razy zimne dreszcze i fascykulace ciała, czuje się również osłabiony, budzę się w nocy i naprzemiennie bolą mnie różne części ciała. Od półtora roku choruje na cukrzyce (typ 1), krótko przed jej rozpoznaniem pojawiły się u mnie mroczki, uczucie ciśnienia w głowie i chwilowe otępienie przy wstawaniu, które nadal trwają. (dwa razy zdarzyło mi się, że po wstaniu zemdlałem). Miałem TK głowy, ekg, badanie na tarczyce, elektrolity, usg brzucha i wyniki są ok. Byłem również u psychologa, który stwierdził, że nie widzi zmian nerwicowych. Co to może być? Jakie powinienem wykonać badania? Piszę to, ponieważ może ktoś miał podobne objawy i podsunie mi coś. Dodam, że od 10 miesięcy biorę axotret 40mg dziennie i ostatnio zdarzały mi się duże wachania cukru ( z przeważającymi hipoglikemiami), ale teraz mam cukier w normie, a objawy nie minęły. Czy może to być coś poważnego np. sm, parkinson albo als? Albo neuropatia (wysoki cukier krótko się u mnie utrzymywał, częściej miałem zbyt niski - diabetolog stwierdził, że objawy nie są powiązane z cukrzycą).

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować