Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sa rodziny, ktorym przysluguje 500 plus, ale go nie pobieraja

Polecane posty

Gość gość

bo zarabiaja wystarczajaco duzo i nie wyciagaja reki po te pieniadze?

Gość gość
nie ma. wbrew pozorom bogaci sa bardxo pazerni. znam rodzine naprawde bogata, ktorzy biora rzeczy z olx z "oddam za darmo" stawiaja do garazu i sprzedaja wiec...

Gość gość
Nie ma, bo nie ma czegoś takiego jak za mało pieniędzy. Im więcej masz tym więcej chcesz mieć w przyszłości. To jak z akcjami charytatywnymi, biedny i przeciętny jak może to da, mimo, że to spora część jego dochodów. Multimilioner niby rzuci kilkadziesiąt tysięcy, ale w porównaniu do zarobków daje to co mu zbywa i jeszcze tak kręci w księgowości żeby się część zwróciła bo mu szkoda.

Gość gość
Kazdy by bral, nawet ci co psiocza, bo maja tylko 1 dziecko.

Gość gość
myśle że nie ma takich osób które by nie brały jak przysługuje skąd taki pomysł u ciebie autorko

Gość gość
Tu autorka, bylam kiedys nianka u rodziny z 3 dzieci. Zarowno matka jak i ojciec pelnili bardzo wysokie stanowiska w miedzynarodowych korporacjach. W ich przypadku 500 czy 1000 ZL nie mialo znaczenia, rozumiecie o co chodzi?

Gość gość
jesli ustawodawca popełnił bład i daje równiez bogatym to niech biora. Nawet jeśli to 500 zł to dla nich tyle co splunąć. Dlaczego maja rezygnować, żeby biedota sie mnożyła bez sensu?

Gość gość
jak bogatym przysługuje to niech biora mają większe wydatki ze standardu zycia to dzieciom się przyda extra kieszonkowe na ciuchy itd

Gość gość
dlaczego mieliby nie brać, dziecko ma "kieszonkowe" na swoje przyjemności. dlaczego państwo miałoby ich pominąć a oni mieliby z tego zrezygnować, w imię czego?

Gość gość
My nie bierzemy ,nawet nie składałam wniosku .

Gość gość
15.20 twój wybór twoja sprawa ale jak tak to jesteś jesteś fujara

Gość gość
Zanim weszlo 500+ moglam pobierac rodzinne, ale mi sie nie chcialo podejsc do mops, tak samo nie rozliczalam nigdy w picie dzieciaka.Dla mnie pieniadze nie maja znaczenia.

Gość gość
Są np. My-)

Gość gość
Znam takie rodziny. Jedna to ludzie dość zamożni, w ogóle nie byli zainteresowani tematem, mają 3 dzieci. Druga to rodzina skrajnie prawicowego lokalnego polityka który ma bardzo bojownicze nastawienie do wszelkich zasiłków, nie bierze 500+ choć ma 5 dzieci, ale też finansowo dobrze sobie radzi.

Gość gość
Witam. Ja z mężem zarabiamy bardzo dobrze, mamy własną firmę, ale na drugie dziecko 4 letnie pobieramy 500 plus, z tym że otworzyliśmy książeczkę oszczednosciowa i wplacamy tam te pieniążki, przydadzą się małej jak dorośnie ;)

Gość gość
Nie mam pojecia, bo w sumie nie rozmawialam z nikim na ten temat. Natomiast w mojej opinii ta kasa bardziej sie nalezy ludziom placacym spore podatki niz tym, ktorzy placa grosze.

Ja nie biorę. Mamy pieniądze, dobrze zarabiamy, nie potrzebujemy jałmużny. A czy jestem frajerką? Hmmm twoja opinia, jakoś potrafię o rodzinę zadbać, no ale każdy ma inną definicję frajera.

Gość gość
Mysle ze wiele osob z kukiz 15 nie pobiera. Oni podobno nawet trzynastki nie wzieli w grudniu. Pewnie sa takie osoby ale sa to osoby naprawde bogate. Tacy dorobkiewicze biora. Mam kolege co ma na rodzine okolo 15tys miesiecznie a w sezonie przez 3miesiace na czysto zarabia ze 100tys ma dwa mieszkania ktore wynajmuje Chwali sie co sobie nie kupil a 500plus bierze. Jeszcze sie tym.obnosi skur..iel

Gość gość
Minister Ziobro by dać przykład ludziom zamożnym zrezygnował z 500+. Przekazał to co mu się ustawowo należy bardziej potrzębującym, rodzinie z dzieckiem niepełnosprawnym, które wymaga znacznych nakładów finansowych. Dla takiej rodziny każda suma się przyda, te ustawowe 500+ to tylko kropla w morzu potrzeb, gdy potrzebne kosztowne leczenie + rehabilitacja. Znam osoby dobrze sytuowane, ale wszyscy biorą 500+, skoro dają i się należy. Mówią, że jak dają brać, biją uciekać ☺ Myślę, że pozytywny przykład pana Ziobry nie zyskał wielkiego poparcia społecznego. Chyba wolą mieć co się należy dla swoich dzieci ☺

Gość gość
gość dziś A moim zdaniem należy się tym, którzy podatki płacą w ogóle, nieważne, większe, czy mniejsze + rodzicom dzieci niepełnosprawnych. W momencie, kiedy kasę pobierają ci, co nie mają pracy, to 500+ robi za kolejny zasiłek, a w założeniu miał to być program napędzający dzietność.