Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NN1304

Czy jest tutaj ktoś bez matury?

Polecane posty

Gość NN1304

Czy są tutaj ludzie, którzy nie mają matury? Czy jej brak utrudnia życie zawodowe? Jaką szkołę skończyliście? Zawodówkę, liceum czy technikum? Gdzie pracujecie?

Gość gość
Matura jest jedynie przepustką na studia. Ja nie mam matury. W przyszłości mam szanse na założenie działalności gospodarczej.

Gość gość
Jesteś jakimś p*****m,kogo tu szukasz? dziecka z podstawówką ??

Gość asiutka    1999
Ja nie mam. zdałam do 3 kl technikum.

Gość NN1304
Znam ludzi po technikum, którzy nie przystępowali do matury, stwierdzili, że zawodowy im wystarczy.

Gość asiutka    1999
Ja też nie wiem czy zostanę dopuszczona.

Gość gość
Ja nie mam i większość moich kolegów też,mam firmę bud. Zatrudniam 4 ludzi i zarabiam ok 5-8tys ! I po h... Mi ta wasza matura???

Gość gość
Ja jestem fryzjerką po zawodówce a prowadzę salon fryzjerski- kosmetyczny i robię kasę o której ci z maturą mogą często sobie pomarzyć,wystarczy kochać to co się robi ..matura to nie wszystko trzeba mieć pomysł na siebie

Gość gość
Ja skonczylem awans technikum bez matury

Gość gość
Ja skonczylem awans technikum bez matury

Gość gość
Ja jestem po liceum bez matury, nie zdałam z matematyki, miałam pisać poprawkę, w między czasie wkręciłam sie w można powiedzieć "produkcję telewizją", obecnie zarabiam 5tys na rękę. Mimo wszystko jestem zdania że to co nas spotyka w życiu to szczęście albo jego brak. Ja żyję tak jak żyję bo znalazłam sie w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie i poznałam odpowiednich ludzi, umiejętności i doświadczenie może nas przybliżyć do celu ale go nie gwarantuje.

Gość gość
Up

Gość gość
A ja po ZSZ mam od lat pracę w państwowym zakładzie i około 5 tys na rękę, po co matura studia?

Gość gość
Kiedyś tak bylo byly szkoły przyzakładowe i będąc uczniem zsz bylo sie juz pracownikiem tego zakładu ja tak mialem ,za praktyki mialem wypłatę i staż pracy od 15tego roku życia liczy się.dziś juz tak nie ma ten zakład zaleca załodze dokształcanie do średniego a kto nie chce nie ma szans na podwyżki

Gość gość
Olalam mature, na etacie mam jakiez 1700-1900 mc. Nie skonczylam Lo, tak wiec mam gimnazjalne. Pracowalam w biurze, ale to nudne, teraz w restauracji i kocham swoja prace!

Gość Poprawna1_
Jestem po skończonym technikum, pisałam maturę w tym roku i zdałam, ale od początku żałowałam ze podeszłam. Kosztowało mnie to dużo stresu, a teraz mam papierek, który do niczego nie jest mi potrzebny. Na studia się nie wybieram.... Matura to żaden wyznacznik :O

Gość gość
Ja nie mam matury ale mam ukonczone liceum wiec stwierdzilem ze pojde po prostu do policealnej. Kolega polecil mi NOVA CE i chodze na technika bhp i jest naprawde spoko :)

Gość gość
Serio? W tych czasach nie miec matury to tak jakby mowic ze " mam tylko wykształcenie podstawowe".

Gość gość
Nie mam matury ale mam tytuł technika zrobiony w NOVA CE w Bydgoszczy. Oprócz tego kursy i nie narzekam :)

Gość gość
Ja nie zdałem za 1 razem i poszedłem do Nova Centrum Edukacyjne, tam przekoczowałem rok na kierunku Grafik Komputerowy. Potem podszedłem do Matury raz jeszcze i zdałem :D A co najzabawniejsze teraz pracuję jako grafik :D :D :D

Gość gość
Bzdury jak zwykle wyssane z doopy kumpla :D np na swiadectwie licuem pisze ze to daje wyksztalcenie srednie, wiec matura nie jest potrzebna do sredniego!