Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Nie odnajduje sie w roli matki

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Meczy mnie siedzenie z dzieckiem caly dzien. Nie cieszy mnie to nie interesuje nie daje mi radosci. Maly ma 8msc i juz siedzi raczkuje i probuje sie podnosic. Wspina sie na wszystko. Myslalam ze z kazdym dniem bedzie lepiej ze noworodek to wyzwanie a tu coraz gorzej. Maly zabkuje i wstaje do niego po 4razy w nocy. Ciezko go uspokoic. Jak byl mniejszy mial niesiac czy dwa wstawalam do niego raz...a czasem wcale. Mam dosc. Tego miauczenia od rana do nocy. Nie czuje sie matka nie chce nia byc to byl blad mojego zycia. Czego mi w zyciu brakowalo ze chcialam dziecko? Chetnie bym go zostawila i pojechala daleko...i zostawila ten zap*****l. Ale zalezy mi na tym gnojku. Niewiem czy go kocham ale wiem ze skoro go urodzilam to chve dla niego dobrze. Ech Prosze. Mozecie hejtowac

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Bedzie lepiej uwiez. Musi tylko podrosnac troche.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
My艣l臋 偶e to prowokacja kogo艣 bezdzietnego kto za wszelk膮 cen臋 chce sobie i innym udowodni膰 jakie macierzy艅stwo jest z艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie jest prowokacja. Nie mam z kim pogadac bo my mnie zjedli...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to wcale nie musi byc prowokacja nie wszyscy straja fiolkami nad opikea nad niemowalkiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zorganizuj sobie wysypianie sie w weekendy i dni wolne. Musisz jakos odpoczywac a swiat bedzie inaczej wygladal.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Baby z roku na rok s膮 coraz gorsze. Ze cie m膮偶 jeszcze nie w********il z domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tez nie lubie siedziec w domu z dzieckiem a mam blizniakow teraz. Ja to lubie juz takie odpampersione, samo jedzace i gadajace :-) a ty autorko jestes zmeczona. Wyjdz gdzies wieczorem lub na noc bez malego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sama autorko jeste艣 gnojkiem nie zas艂ugujesz na to dzieci膮tko To by艂a Twoja decyzja a teraz co znudzi艂o si臋? Takie rzeczy powinny by膰 karalne! Niszczysz 偶ycie temu dziecku To jak si臋 teraz do niego odnosisz, co my艣lisz m贸wisz jaka atmosfer臋 robisz BEDZIE RZUTOWALO NA JEGO ZYCIE PRZYSZ艁E. Jego k艂opoty nie radzenie sobie w 偶yciu. Miej 艣wiadomo艣膰 tego. Jestem obca kobieta a serce mnie boli 偶e Ty jego matka (!!!) taki masz stosunek do niego bo si臋 nie wysypiasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To niesamowicie przykre...mam nadziej臋 偶e Ci si臋 odmieni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
doskonale autorke rozumiem, cho膰 ja nie mam dzieci ale moja bliska przyjaci贸艂ka ma i nie raz mi sie zwierza艂a ze najch臋tniej zostawi艂aby syna i gdzies wyjecha艂a daleko. Ale przecie偶 opiekuje sie nim dobrze i kocha go. Tylko czasem ma takie dni ze nie daje rady juz. Wsp贸艂czuje Wam. Ale to minie. moja kuzynka tez mia艂a podobnie a teraz ma艂y ma juz szesc lat i jest ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To wszystko wina tego cukierkiwego idealizowania macierzy艅stwa,my kobiety musimy by膰 matkami polkam z wiecznym u艣miechem na twarzy z mieszkaniem jak z katalogu i figura Chody lub Lewandowskiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale przeciez ja go zle nie traktuje. Dbam o niego bawie sie z nim, chodzimy na spacery. Czasami az mnie skreca wtedy go zostawiam na chwile samego zeby odetchnac. Jak sie wkurze lub powiem do niego podniesionym.glosem to.mi glupio. Maz mysli ze tak fajnie sie siedzi z dzieckiem w domu. Chce isc juz do pracy:( Nie robcie zw mnie potwora

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mia艂am podobnie i z do艣wiadczenia powiem, 偶e rado艣膰 z macierzy艅stwa przysz艂a, gdy ma艂y mia艂 ok. 4 lata. Ale mog艂a przyj艣膰 wcze艣niej, tylko wtedy nie wiedzia艂am, jak sobie pom贸c. 1. Bardziej zaangazuj m臋偶a/partnera - niech w weekendy bierze dziecko na d艂ugie spacery, bo MUSISZ si臋 wyspa膰 albo odpocz膮膰. 2. Poszukaj w swoim mie艣cie miejsc przyjaznym dzieciom, kawiarni臋 z wydzielonym miejscem do karmienia itd. 3. Koniecznie poszukaj kole偶anek z dzie膰mi w podobnym wieku i odwiedzajcie si臋 najcz臋艣ciej jak si臋 da. B臋dzie to z ogromnym po偶ytkiem i dla Was, i dla dzieci. Cz艂owiek w towarzystwie 艣mieje si臋 30 razy cz臋艣ciej, udowodnione. 4. Nie wpadnij w studni臋 bajek, laptopa itd. :(( 5. Ucz dziecko samodzielno艣ci wcze艣nie - pozw贸l mu 艣ci膮ga膰 buciki, je艣膰 r臋koma, a potem 艂y偶eczk膮, wprowad藕 szybko niekapek, a potem zwyk艂y kubek, potem nocnik, higiena itd. - dziecku to bardzo pomo偶e, gdy p贸jdzie do 偶艂obka czy przedszkola, a Ty poczujesz dum臋 zamiast poczucia winy. 6. Mimo wszystko postaraj si臋 w trakcie robi膰 co艣, co sprawia przyjemno艣膰 - dobra kawa, ksi膮偶ka, serial wieczorem itd. I uwierz mi - B臉DZIE lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A kt贸ra kobiet wiedz膮c jak to jest naprawd臋 z tym macierzy艅stwem zdecydowa艂a by si臋 na dziecko?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nic ci nie brakowa艂o by艂a艣 szcz臋艣liwa po prostu nie przyjrzalas si臋 przed decyzja o dziecku jak to naprawd臋 wyglada. Zr贸b eksperyment : jak dzi艣 b臋dziesz na zewn膮trz to licz ile par z dzie膰mi widzisz kt贸re s膮 u艣miechni臋te i szcz臋艣liwe. Gwarantuje ci ze zobaczysz same smutne twarze, sprawdzone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam nadziej臋 偶e autorka zdaje sobie spraw臋 偶e to co艣 nie tak jest z ni膮 (nie m贸wi臋 zlosliwie) a nie z dzieckiem czy og贸lnie macierzy艅stwem. Czy przed dzieckiem by艂a艣 dobrze zorganizowana, by艂a艣 minimalistka czy raczej nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
8:24 ale 偶e艣 jebnela, sta艂am przed chwil膮 w kolejce na stacji benzynowej i te偶 ludzie byli nie u艣miechni臋ci 艂膮cznie z 16 latkami. Czy to o czym艣 艣wiadczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
P贸jd藕 w 艣lady matki Madzi, zostaniesz gwiazd膮, zarobisz ma艂膮 fortun臋 na swojej popularnosci i b臋dzie o tobie g艂o艣no przez kolejne trzy lata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Maz pomaga mi w weekendy bierze malego na spacery pomaga mi w domu na zakupy pojdzie. Mam czas dla siebiw. Nieduzo ale mam. Czasami daje malego do babci ale nie moge naduzywac jej dobroci. Przez to zamkniecie w domu swira dostane. Ja po prostu niechce byc matka:( Chce byc wolna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
G艂upia jeste艣 ze nie my艣la艂a艣 przed decyzja o dziecku. Ja nie chce dziecka bo wszystko dok艂adnie przemy艣la艂am i w 偶yciu nie zamieni臋 mi艂o艣膰 m臋偶a, moja super prace, weekendy w g贸rach i wieczory przy horrorach wtulona w m臋偶a na kierat dom- dziecko przez oko艂o 6 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale ja sie dobrze zastanowilam ale nie spodziewalam sie ze bedzie tak zle. Wiedzialam ze bedziw ciezko ale sie przeliczylam. Skad moglam wiedziec skoro nigdy nie mialam dziecka w domu? Pomysl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ju偶 Ci m贸wi臋 sk膮d: po rozmowach i to wielokrotnych z r贸偶nymi matkami. Ja mam wiele kole偶anek wi臋kszo艣膰 z nich 偶a艂uje ze ma dziecko a inne s膮 w nim mega zakochane. Na te i na te patrz臋 i obie grupy: nie maja praktycznie ma艂偶e艅stw i mi艂o艣ci w niej, tylko do dziecka; nie maja normalnego szcz臋艣liwego 偶ycia, tylko dziecko; m臋偶owie schodz膮 na drugi plan i 偶ycie kr臋ci si臋 tylko w domu. Mnie to nie odpowiada czu艂abym si臋 nieszcz臋艣liwa i jak w wi臋zieniu wiec wiem ze tego nie chce i siwiadomie rezygnuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Taka jest prawda. 偶e kobieta dowiaduje si臋 co znaczy mie膰 dziecko dopiero wtedy gdy ono ju偶 jest na 艣wiecie. I 偶adne uwagi czy rady sprzed macierzy艅stwem do niej nie docieraj膮, musi przekona膰 si臋 na w艂asnej sk贸rze jak to jest naprawd臋. No ale co zrobi膰 jak nas matka natura tak zaprogramowa艂a i w pewnym wieku instynkt macierzy艅ski bije na g艂ow臋. A potem p艂acz i zgrzytanie z臋b贸w bo "nie nadaj臋 si臋 na matk臋"? A kto si臋 nadaje? Kto ma rodzi膰 jak nie kobiety?? Inaczej rodzaj ludzki by zamar艂. A mo偶e to i dobrze bo na zidiocenie 艣wiata nie ma rady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I pomy艣l, 偶e twoja matka mog艂a o tobie odnosi膰 si臋 tak samo jak ty teraz o swoim dziecku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moze i tak pomyslala ale szczerze nie rusza mnie to:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Haha 80procent matek tak ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
8:42 Akurat ktoras matka Ci powie prawde jak ma przewalone. Rozmawial z wieloma i jakos zadna baaaaardzo nie narzekala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeste艣 egoistyczn膮, bezmy艣ln膮 debilk膮. By艂o trzeba wcze艣niej o tym my艣le膰, a nie teraz mie膰 偶ale uj wie o co. Sama sobie jeste艣 winna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Myslalam bardzo dlugo Zaszlam w ciaze jak mialam 28 lat Po prostu bycie matka mnie nie bawi i nie interesuje. Czuje sie jak zwierze w klatce. Mam dosc

Udost臋pnij ten post