Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Olx

Polecane posty

Gość gość

Ehh juz dzis dostałam na olx dwie wiadomosci od tzw wyłudzaczy z trudna sytuacją... Kurcze tez mam trudną sytuacje ale robie wszystko zeby jakoś sobie radzić i nie prosze innych żeby mi cos dali za darmo. Drażnią mnie takie wiadomości. Też je dostajecie?

Gość gość
Nie ale zawsze chcą aby coś obniżać choć i tak sprzedaję prawie za darmo

Gość gość
serio? dostajecie takie informacje? ;/

Gość gość
Jestem w trudnej sytuacji, mam corke, drugie dziecko w drodze, maz po operacji , piec tyg bedzie siedzial w domu, ja z oczywistych przyczyn pojsc do pracy nie moge. Zbieram na wozek i lozeczko dla szkraba.

Gość gość
Raz jakas kobieta poprosiła żebym oddała jej sukienke dla siostry bo by sie jej przydała a sama miała powystawiane futra telefony kosmetyki drogie to jej napisałam że jak sprzeda swoje to niech kupi siostrze tą sukienke u mnie skoro tak sie jek podoba :D

Gość gość
jedno dziecko do przedszkola, a ty do pracy. ciaza to nie choroba. za to lenistwo i kretactwo na zwolnienia juz jest chorobą...

Gość gość
Ja wychowuje dziecko sama ma juz 2, 5 roku i od urodzenia wszystko musze zapewnić mu sama ojciec nie dał nawet grosza i jakos sobie radze ze wszystkim choc czasem jest ciezko nie oczekuje pomocy od wszystkich.

Gość gość
08:49 a co jezeli ciaza jest zagrozona i przymusem musze lezec? Oboje pracujemy na etacie, wiec nie ma u nas akurat tragedii, a post byl podpucha! Jednak sa sytuacje losowe , gdzie ludzie naprawde potrzebuja pomocy, a chwilowy dolek finansowy jest spowodowany pechem, a nie nieudolnoscia!

Gość gość
gość dziś a przepraszam praca zdalna przy kompie? w domu? jak sie jest leniwym patolem to nawet nie pomysli o takich opcjach..

Gość gość
Oczywiscie ze bywaja trudne sytuacje dlatego czesto oddaje innym na olx rozne rzeczy ubrania meble itd nie wszystko sprzedaje ale wciaz ktos cos chce wyłudzić jakas widocznie jestem pechowa. Pozatym mysle ze jesli stac kogos na przyjemnosci to niech z nich zrezygnuje zamiast prosic o pomoc bo byc moze ktos sam sobie odejmuje od ust zeby pomoc innemu a tamten sie bawi.

Gość gość
Albo idzie pazury sobie zrobić bo na mleko dla dziecka czy zabawki nie stac ale na hybryde oczywiscie tak

Gość gość
A praca zdalna to sciema tak samo jak chałupnictwo. Zazwyczaj naciaga sie ludzi w ten sposob.

Gość gość
09:07 nie koniecznie musze miec w domu stale lacze, tez niekoniecznie smykalke do kompa! To raz, dwa ze skoro musze lezec na L 4 to podejmujac jakas inna prace , trace chorobowe z zus, bo z pracy musialabym sie zwolnic! Co w konsekwencji odbije sie na maciezynskim i rodzicielskim, a przy malym dziecku kasy nigdy dosc. Uwierz mi, gdy uslyszalam ze pracodawca wolalby bym juz do konca zostala na l4 , swiat mi omal nie runal, nie wyobrazam sobie nic nie robic kolejne kilka mc, ale podejmujac inna prace za duzo trace!A zus nie bedzie chcial sluchac wymowek, ze poszlam do pracy bo mi sie nudzilo, a moja dotychczasowa praca zagraza dzidzi!

Gość gość
9. 07 Ale czy to upoważnia Cie do proszenia obcych ludzi aby dali Ci na olx cos za darmo bo Cie noe stać? Przypominam że to o tym jest temat. A może ten ktoś ma gorszą sytuacje od Twojej.

Gość gość
gość dziś jakby ci zalezalo na pracy to bys miala internet to 1. 2. nie zyjesz w jakiejs Afryce by nie miec dostepu 3. o zleceniach dorywczych pracodawca i zus nic nie musi wiedziec, a takich ludzi szukają. 4. błagam cie smykałke do kompa? marniejszego prowo nie czytałam. Moja 90letnia babcia na macu zasuwa.. wiec sorry, ale az tak tępa jestes by nie umiec ogarnac podstawowych programow do edycji czy mailingu? Jak sie jest patologicznym leniem to każda wymówka dobra do rozpłaszczenia dupska i zalewania sie tłuszczem, wykrzykując "BO W CIAZY MI WOLNO 4 SŁOIK NUTELLI!!!!" I oczywiscie do wypisania na forum jaka to ja biedna, nieszczesliwa bo cala ciaze fit byłam a utyłam 30kg

Gość gość
gość dziś 9. 07 Ale czy to upoważnia Cie do proszenia obcych ludzi aby dali Ci na olx cos za darmo bo Cie noe stać? Przypominam że to o tym jest temat. A może ten ktoś ma gorszą sytuacje od Twojej. x kretynie gdzie ja popieram proszenie o darmoszke? własnie neguje tych patologicznych leni..

Gość gość
Zresztą jak stać kogoś na internetczy to stałe łącze czy nie to niech z tego zrezygnuje na jakiś czas a pieniądze przeznaczy na dorazne potrzeby

Gość gość
internety kosztują mało. wystarczajaco mało by nawet margines go mial i NA NIM ZARABIAL

Gość gość
Sama jestes kretytnką i prostaczką ponieważ nie potrafisz wyrazić swoich racji tak zeby nie zalać wszystkich do okoła swoją żółcią i nie obrażać. To nie jest temat o tym czemu ludzie nie pracuja i jak mozna to zmienic tylko o przypadkach z olx wiec jesli nie masz takich przypadkow to zegnam.

Gość gość
gość dziś uu patuske zabolala prawda :D

Jesteście trochę oderwani od rzeczywistości. Istnieje coś takiego jak darmowy Internet oraz na ogół przy rezygnacji umowy zwykle trzeba zapłacić karę umowną do wysokości rzekomego rabatu udzielanego przy jej zawarciu, zwykle w wysokośc***ełnej stawki za wszystkie miesiące. Choć też dostaję głupie wiadomości na Olx. Na przykład przy próbie sprzedaży towaru o wartości 400zł za 200zł, że ktoś zapłaci 20 :) a na leniwych wyłudzaczy jestem wyczulony.

Gość gość
9:31 ej noo! Zluzuj majty! Przeto mapisalam ze jestem na L4 bo ciaza zagrozona, ale normalnie wyplate dostaje! Nie irytuj sie tak.. przeto napisalam ze z mojej strony to bylo prowo, aczkolwiek oparte na faktach! Nie jestem patologia jak to mi napisales! Przeciez przed ciaza pracowalam i poniekad zabezpieczylam sie na ten rok po ciazy, tez ,by nic dzieciom nie zabraklo! Maz tez na etacie, pech chcial ze sie rozchorowal ..Jednakze jest sporo takich rodzin , gdzie ona siedzi z malym dzieckiem, kolejne w drodze, a on np traci prace na budowie bo np noge zlamal!i zostaja oboje w ciemmej.., mimo ze w chwili poczecia , finansowo daliby rade!

Gość gość
gość dziś 9:31 ej noo! Zluzuj majty! Przeto mapisalam ze jestem na L4 bo ciaza zagrozona, ale normalnie wyplate dostaje! Nie irytuj sie tak.. przeto napisalam ze z mojej strony to bylo prowo, aczkolwiek oparte na faktach! Nie jestem patologia jak to mi napisales! x Nie jestes patologią? a kto jak nie patologia zamieszcza prowokacje w internecie? Za mało ci atencji ze strony mężulka? Kto jak nie patologia nie potrafi składnie zdania bez błędów napisać? PRZECIEŻ* sie pisze, a nie jakies przeto :o I nie rób ze mnie chłopa skoro siedzisz na KOBIECYM FORUM :O

Gość gość
09:50 no to juz lala pojechalas, wpis sobie w google " przeto synonimy" i sie doedukuj! Prowokacja nie zawsze jest checia zwrocenia na siebie uwagi , a czasem poprostu ma za zadanie sklonic do spojzenia na sprawe pod innym kontem. Jednak tylko osoba ograniczona myslowo staje w obronie swojego zdania, na smierc i zycie , nie umie dostrzec innego punktu widzenia! Ale jasne.. masz prawo nazywac wszystkich patologia, nie majac wiedzy co nimi kieruje! I nie wykluczam ze czesc osob piszaca prosby na olx to sepy, ale zapewne znajda sie ludzie zdesperowani , ktorzy odrzuca swoj honor i ( zas chcialam uzyc slowa ktorego mozesz nie zrozumiec...) ukorza sie przed kims proszac o pomoc!

Gość gość
gość dziś spojrzenia**** kątem*** i to wiejskie "zaś" zamiast znów... Co za głąb :o

Gość gość
gość dziś ależ ona PRZETO "mioła" we "łybie" konto bankowe :D też nie cierpie tych wsiurów :o

Gość gość
Zaś to tak samo slowo uznane przez slownik polski. Co do literowek z tel pisze,a blad... nie bede wciskac farmazonow o dysortografii.. bo to bez sensu! Jedno jest pewne, jak sie nie ma merytorycznych argumentow na podtrzymanie swojej tezy, nalezy doczepic sie do bledow, slownictwa, no albo chocby tego ze przecinek nie tu...Przypomnij mi ktore to przykazanie internetowego trolla?

Gość gość
zaś jest uznane jako kolokwializm i regionalizm w sjp -.-

Gość gość
Oj naprawde czesem ktos ma zwyczajnie pecha i ciezka sytuacje finansowa i nie maja na to zadnego wplywu i wyjscia z sytuacji. Moj przyklad: Maz mial wypadek 3dni przed tym jak urodzilam naszego synka. Ja mialam dochod tylko do porodu. Wtedy nie bylo zadnego macierzynskiego dla bezrobotnych. Maz pracowal na miesieczne umowy. Wypadek zdarzyl sie w ostatni dzien dlugiego weekendu majowego. Nowa umowe mial podpisac po weekendzie ale juz nie zdarzyl. W dniu wypadku maz nie mial umowy od 5dni wiec o l4 nie bylo mowy bo jak? Nie byl zdolny do pracy 5 miesiecy. Wiem mogl dopilnowac podpisac wczesniej ale kazali mu przyjsc po weekendzie. I zostalismy z niczym taki pech :/

Gość gość
gość dziś to cie nie usprawiedliwia do żebrania od kogoś