Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na forum są osoby sprzątające bądź które wynajmują panie do sprzątania domu?

Polecane posty

Gość gość

Jaki zakres prac? Zarobki takich pań mniej więcej znam, widać w sieci ile się im proponuje. Ale czy zostawiacie nieład w domu, czy ogarniacie pobieżnie pomieszczenia, zostawiając tylko kurze i to co do wyczyszczenia. Bo widzę że zakres prac jest szeroki od prania po gotowanie sprzątanie i ogród. Zastanawiam się jak wygląda klasyczny dom do wysprzątania. Czy taki dom to armagedon?

Ja kiedyś miałam taką Panią ( a właściwie to ojciec ją zatrudniał . Zarobki są zależne od metrażu. Czym większy dom tym więcej roboty, tym więcej godzin, tym więcej kaski ;) Pani dostawała 15zł/h przy metrażu 168m2. Spędzała dziennie po 7-8 godzin. Raczej nikt nie sprzątał przed jej wizyta bo toby było bez sensu, po to ona jest. ;) Różnica jest też taka, że przychodziła codziennie, była prawie jak rodzina heh, więc sama sobie sprzątała z dnia na dzień można powiedzieć. Jej zakres obowiązków wyglądał tak : 1. Pranie. 2. Gotowanie (nie zawsze). 3. Okna - 2 razy w miesiącu lub raz, w zależności od pory roku bo wiadomo latem brudzą się szybciej ;) 4. Z oczywistych rzeczy to oczywiście, odkurzanie, prasowanie, kurze i ogólny ład w pokojach i innych pomieszczeniach 5. Utrzymanie kwiatów w domu jak i na tarasie. ( tylko dom i taras. Ogród nie należał już do jej obowiązków) 6. Zakupy. (tylko wtedy gdy robiła obiad. No chyba, że ktoś czegoś potrzebował, ona akurat szła to się dzwoniło i juz ) Myśle że to na tyle. Nie bede wymieniac tutaj nie wiadomo czego, bo podstawowe obowiązki kazdy zna ;)

a ile razy w tyg miała by Cię odwiedzac ?:)

Gość gość
Do mnie przychodzi pani raz w tygodniu, płacę Jej 200 zł za jeden dzień, ok. 7 godz. Sprząta, myje okna i czasami prasuje. Pranie i sprzątanie w szafkach pokojowych- robię sama, Ona natomiast sprząta w kuchennych i łazienkowych, myje lodówkę.rozpakowuje zmywarkę. I tak, przed jej przyjściem trochę "ogarniam" rzeczy osobiste :) Poza tym, przy tak regularnym, dokładnym sprzątaniu nie ma takiego syfu.

Gość gość
Ludzie, którzy mają panie do sprzątania, to zazwyczaj osoby schludne i nie mają armagedonu w domu.

Gość gość
Sa rozne panie do spzratania, bardzie i mniej kumate, sa tez rozne potrzeby. Byla pani, ktorej zostawailam klucz na 3 dni i wracalam do czystego domu. Mowilam,zeby sprzatala " na swoj rozum", tak, jakby byla u siebie. Ale wiekszośc wpuszcalam do jako tako ogarnietego domu i wskazywalam konkretne zadania ( zmiene poscieli, czyszczenie lazienki, grabienie lisci. Ale jak mam pokazywac palcem, co zrobic, to sie mija z celem. A wytarcie kurzy, jezdzanie z odkurzaczem czy umycie podlogi mopem to akurat dla mnie nie problem, a za to najczesciej panie sie łapią. Gorzej z ukladaniem rzeczy w szafach i szafkach, wietrzenie ich czy mycie, z ogródkiem, porzadki wymagajace podnoszenia, przesuwania. Mam klopot z kregoslupem i mysle,ze wiekszosc ludzi, zatrudniajacych panie po prostu nie ma mozliwosci wykonywac pewnych czynnosci.

Gość gość
Generalnie sprzątanie w domach gdzie jest bałagan jest łatwiejsze. Łatwiej widać efekty pracy i wymagania są mniejsze.

Gość gość
my korzystamy z https://posprzatajmi.pl - tam od razu system pokaże Tobie osoby dostępne w Twoim mieście wraz z cenami za ile posprzątają Tobie Twoje mieszkanie. Wystarczy, że podasz metraż, rodzaj sprzątania, ilość łazienek oraz kiedy i gdzie. Mega fajne i proste rozwiązania. Polecam!

Gość gość
Do moich rodziców przychod******ażdą sobotę na kilka godzin pani sprzątająca dom. Dają jej 100 zł, potem kawę i obiad. Przy okazji mycia okien dostaje dodatkowo 100 zł, dom nie jest duży. Zwykle potrzebuje na to 5 godzin

Gość Anne113
ja szukam Pani do sprzatania, Wilanow, 130 metrowe mieszkanie, standardowy zakres prac, podlogi, 2 lazienki, pranie reczne (tylko moja bielizna, ponczochy etc) mycie okien dodatkowo platne, raz na 3 miesiace, prasowanie dodatkowo platne raz w tygodniu

Gość gość
A bielizny nie można samemu uprać.