Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

30 lat to już obiektywnie jest wiek średni, starość się zaczyna

Polecane posty

Gość gość

mam depresje z tego powodu

Gość gość
Średni wiek w dzisiejszych czasach to 50 +.

Gość gość
Obiektywnie wg Ciebie :D Wiele lat temu mogło tak być gdyż człowiek często nie dozywal do 40stki ale obecnie gdzie może przeżyć i setkę to trudno zdefiniować kiedy wiek średni się zaczyna ale nie jest to na pewno 30 :P

Gość gość
Do 80-90 dobija pokolenie naszych dziadków. Pokolenie rodziców niestety zapada na wspołczesne choroby i szybko umiera :( masakra to co się dzieje.

Gość gość
Dusza nie starzeje się nigdy :) Uśmiechnij się do własnych myśli, porozmawiaj z ludźmi, nie katuj się starością i depresją w najpiękniejszym wieku życia.

Gość gość
Lubię ten wiek. Udało mi się uniezależnić od opinii otoczenia, nie szukam desperacko aprobaty tylko robię swoje i czuję taką wolność i śmiać mi się chce, jak widzę że ktoś kręci nosem na mnie, bo w końcu wiem, że to nie ma znaczenia. Zaczęłam świadomie wybierać, co chcę i po prostu inni się o tym dowiadują, co robię, ale ja już nikogo nie pytam, co mam robić, tylko wyznaczam sobie cele i je powoli realizuję. To jest fajne, po prostu sobie żyć i doceniać to. Szkoda czasu na martwienie się rzeczami na które się nie ma wpływu.

Gość gość
Starość zaczyna się po 70tce. Autorze/autorko, a wystarczy trochę pokory, by pogodzić się z przemijaniem, upływem czasu. Zamiast biadolic nad oczywistością, lepiej zadbać o jakość każdego przeżytego dnia.