Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

afera dzwonowa ksiądz został pozwany za dzwony w kościele

Polecane posty

Gość gość

Grudzice Grudzice – jedna z dzielnic Opola. Wikipedia xxx Afera dzwonowa w Grudzicach. Sprawa w sądzie, bo dzwony biły z ... radio.opole.pl/100,204981,afera-dzwonowa-w-grudzicach-mieszkaniec-pozwal-k 1 dzień temu - Mieszkaniec Grudzic, który kupił dom pod kościołem, złożył na policji ... miejscowej parafii, ponieważ jego zdaniem dzwony biją za głośno.

Gość gość
Grudzice — Dzielnica Opola — Państwo Polska Województwo opolskie Miasto Opole Populacja • liczba ludności ok. 3 000 Nr kierunkowy 77 Tablice rejestracyjne OP

Gość gość
:P:D:D:D

Gość gość
dobre :D

Gość gość
Takie rzeczy tylko w Opolu :D opole to nie miasto to stan umysłu :P

Gość gość
W Niemczech dzwony biją w kościołach po kilkanaście minut i wszyscy, mimo że do kościołów nie chodzą są przyzwyczajeni, bo taka jest odwieczna tradycja. Poza tym wytwarzanie dzwonów jest w Niemczech od lat znane, największe muzeum ludwisarskie jest w Apoldzie. Jak umrze ktoś w Niemczech, to w małych miejscowościach czasem włącza się dzwony nawet na pół godziny. A tu chamowi, przeszkadza. Czyżby mniejszość była bardziej wrażliwa, niż ci zza Odry?

Gość gość
Nie pamietam czy to bylo w Niemczech czy w Szwecji ale kilka lat temu pewne malzenstwo zlozylo doniesienie do prokuratury ze pewien islamski imam drze morde z minaretu a modlacy sie muzulmanie klekaja na ulicy i blokuja ruch samochodowy. Wyrok? Malzenstwo zostalo oskarzone o razizm, ksenofobie, islamofobie i nietolerancje. Do wiezienia ich nie wsadzono ale dostali iles tam euro grzywny

Gość gość
up

Gość czarny leon
@ gość dziś Nie pamietam czy to bylo w Niemczech czy w Szwecji ale kilka lat temu pewne malzenstwo zlozylo doniesienie do prokuratury ze pewien islamski imam drze morde z minaretu a modlacy sie muzulmanie klekaja na ulicy i blokuja ruch samochodowy.Wyrok?Malzenstwo zostalo oskarzone o razizm, ksenofobie, islamofobie i nietolerancje. Do wiezienia ich nie wsadzono ale dostali iles tam euro grzywny x Aha czyli tylko księdza katolickiego można pozwać a islamuchów już nie?

Gość gość
Byłam na wczasach i z odl.3 km słyszałam rozszalałe dzwony. Albo raczej szalony ksiądz miał to sprzężone z aparatura naglaśniającą. Debil. Mieszkaniec z Grudzic ma rację. Ja nie muszę wstawać o 6-tej czy 7-mej tylko dlatego, że księżulowi wydaje się, że jest pępkiem świata. Nie po to kupuje dom, żeby słuchać jęków księdza podczas mszy. Jestem wierząca.

Gość gość
Jestes wierzaca w co? W michnikowszczyzne i w nagonki TVN-u?

Gość gość
u mnie tez sa głośniki aż 4 to tego dzwona i tez mnie to wkurza ,po co to nagłośnienie ,to jest sztuczne

Gość gość
Cebula i słoma z butów ma zawsze rację. W Sarajewie wyje muezin czy jakmutam, w Turcji i ogólnie wszędzie, gdzie muzułmanie, nawołuje do modlitwy. Jak o 5 rano wył to "turyści" z chamskimi pretensjami do pilota wycieczki i rezydenta wyskoczyli, jakby byli winni, że wyje i psy razem z nim. Tak było na objazdówce po Bałkanach, w Sarajewie konkretnie. W Turcji też ludzie się pluli o te wycia i odechciało mi się wycieczek z takimi, co im wszystko wadzi. Po co gdzieś jadą, jak im nic nie pasi

Gość gość
16:12 tak jestem wierząca, i to nie w diabla., ale denerwują mnie osoby, które ne potrafią (ne chcą) uszanować prawa do normalnego współżycia między lużmi. Ja nie słucham radia czy tv, tak żeby pół osiedla slyszało.Nawet nie słyszy sąsiad zza ściany co oglądam czy słucham.