Gość gość Napisano Lipiec 16, 2017 Pod koniec ubiegłego miesiąca udałam się po antykoncepcję do ginekologa. Przepisała mi tabsy i lek na grzybicę "flukonazol" jako, że często zmagałam się z upławami. Miałam/mam wziąć 1-ego dnia, 3-ego i 5-ego. ALE na ulotce belary (moich tabletek anty) napisane jest, że flukonazol może wpłynąć na obniżenie działania pod względem zaponiegania ciąży i niżej, że biorąc któryżz powyżssych leków należy się dodatkowo zabezpieczać anty. mechaniczną. Z moim partnerem będę widziała się dopiero w piątek. Mam jeszcE kilka dni, więc dziś mogłabym jedną tabletkę przyjąć ale się właśnie waham, bo jestem z tych zapobiegawczych.. ;) Moja ginekolożka pewnie wiedziała co robi, bo ma dobre opinie, ale nie spytałam jej a ta sama nie nadmieniła, czy wziąć je jeszvze przed okresem, czy w trakcie. Wziąć dzisiaj fluktonazol i ewentualnie we wtorek i nie bać się, czy może darować sobie? tak czy siak będziemy się dodatkowo zabezpieczać. A i narazie mi nic nie dolega, ale chciałabym wziąć zapobiegawczo. Dodam, że biorę łącznie tabsy od ok. 1.5 tygodnia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach