Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

pytanie do kobiet dot antykoncepcji

Polecane posty

Gość gość

Pod koniec ubiegłego miesiąca udałam się po antykoncepcję do ginekologa. Przepisała mi tabsy i lek na grzybicę "flukonazol" jako, że często zmagałam się z upławami. Miałam/mam wziąć 1-ego dnia, 3-ego i 5-ego. ALE na ulotce belary (moich tabletek anty) napisane jest, że flukonazol może wpłynąć na obniżenie działania pod względem zaponiegania ciąży i niżej, że biorąc któryżz powyżssych leków należy się dodatkowo zabezpieczać anty. mechaniczną. Z moim partnerem będę widziała się dopiero w piątek. Mam jeszcE kilka dni, więc dziś mogłabym jedną tabletkę przyjąć ale się właśnie waham, bo jestem z tych zapobiegawczych.. ;) Moja ginekolożka pewnie wiedziała co robi, bo ma dobre opinie, ale nie spytałam jej a ta sama nie nadmieniła, czy wziąć je jeszvze przed okresem, czy w trakcie. Wziąć dzisiaj fluktonazol i ewentualnie we wtorek i nie bać się, czy może darować sobie? tak czy siak będziemy się dodatkowo zabezpieczać. A i narazie mi nic nie dolega, ale chciałabym wziąć zapobiegawczo. Dodam, że biorę łącznie tabsy od ok. 1.5 tygodnia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować