Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mamy wpływ na to ile przytyjemy w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Czy mamy wpływ na to ile przytyjemy w ciąży?

Gość gość
Bardzo dobre pytanie

Gość gość
ponoc nie zawsze :) ja jestem w 5 mcu, na razie przytylam nic, ale to dlatego , ze moj apetyt jest w normie. to sie moze wkrotce zmienic, a taki ciązowy apetyt ponoc trudno powstrzymac. no a poza tluszczem trzeba sie liczyc ze zbierajaca sie woda w organizmie, na to juz chyba nic sie nie poradzi?

Gość gość
Nie zawsze. Ale można pilnować kaloryczności, jakości jedzenia (bez konserwantów, przetworzonych produktów, tony cukru etc), czy starać się nie łączyć węgli z białkiem i tłuszczem. Ale to w ciąży chyba niemożliwe w większości wypadków, bo prawie wszystkie mieszamy smaki.

Gość gość
Nie zawsze, do 20 tygodnia miałam 4 na minusie, a po 30 tygodniu tylam chyba od samego oddychania- nie obzeralam się, bo cała ciążę nie miałam apetytu, w 39 tc miałam na plusie 20 kg. Oczywiście, jak ktoś będzie jadł za 2 to niech się potem nie dziwi, ze przytyl sporo, ale przy racjonalnym odżywianiu też może być problem z kg

Gość gość
Na zatrzymywanie wody nie ma się wpływu, można spuchnąć jak balon, ale ta woda szybko schodzi po ciąży. Co do odkładania tłuszczu to trzeba mieć rozsądną dietę tak żeby ani nie ulegać niepotrzebnym zachciankom, jak i zadbać o odżywienie maluszka, nie odchudzać się w ciąży.

Gość gość
Nie zawsze. Ja mimo diety cukrzycowej,przytulam prawie 30kg. W ciąży pojawił się też problem z nerkami,nadciśnienie,niedokrwistość. Spuchłam jak balon,nie było widać kostek. Dzień po porodzie ubyło 22kg. Ostatnie 5kg wrzuciłam w miesiąc