Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pod koniec czerwca brałam ślub i muszę wam coś napisać

Polecane posty

Gość gość

Jest mi przykro. Bardzo przykro. I wstyd. Za niektórych gości. Wiec wysyłaliśmy 7 miesięcy przed samym weselem zaproszenia - daliśmy większości rodzinie na święta BN. Za talerzyk za osobę płaciliśmy 210 zł. Do tego dołączyliśmy do zaproszeń liścik z wierszykiem: Nie wykpicie się kwiatami obsypcie nas dolarami polisami, kopertami i pięknymi klejnotami możecie i książkami z pięknymi dedykacjami lecz pomiędzy stroniczkami posypcie też banknotami Powiem tam: na zaproszoną liczbę osób (118) mieśmy tylko 50 kopert....To raz. Dwa że w części było np. 200 zł. Albo 300 zł. Gdyby nie to że moi rodzice finansowali nam wesele to by się nie zwróciło. Dlaczego jeżeli ludzie wiedzieli odpowiednio wcześniej o weselu to nie odkładali pieniędzy? Nwet głupie 70 zł miesięcznie już by nam więcej dało. Było mi naprawdę smutno.

Gość gość
Głuuuuuupie prowo

Gość gość
Trzeba było nie robić wesela tylko wziąć pieniądze od rodziców te co wydali na wesele i teraz nie miałabyś pretensji do całego świata że goście mieli niedojadać tylko odkładaćco miesiąc działkę na prezent dla księżniczki :P:P

Gość gość
hahahahaha dobre :) już cię lubię śmieszne prowo i przynajmniej wesoło się zrobiło :D

Gość gość
A wiesz co? Ja jak dostaje zaproszenie i czytam te durne wierszyki to celowo nie daje kasy robie po zlosci. Cholera no dam to co uznam za stosowne

Gość gość
dlatego ja nie chce slubu. bo mnie na to nie stac. bo 2 niechce byc obgadana. najchetniej wziela bym tylko slub my i swiadkowie nikt wiecej.skad ja mam wziac tyle kasy no skad.

Gość gość
Twoja rodzina postąpiła nietaktownie. Od zawsze wiadomo, że za jedna osobę co najmniej 200 zł trzeba dać. Czyli 4-osobowa rodzina powinna dać do koperty 800 zł żeby nie zrobić z siebie buraka i żeby młodym się zwróciło. To wiadomo.

Gość gość
Widząc taki wierszyk też bym wam 200zl dała

Gość gość
DZIEWCZYNO ja brałam slub kilkanascie lat temu , żadnych wierszyków nie było a na prezent dostałam plastikowe miseczki i nawet nie było tylu prezentów/kopert ilu gosci .

Gość gość
Wstydź się za siebie. Taki wierszyk to szczyt prostactwa. Po drugie. .. dorosła osoba bierze ślub i robi wesele na pół wsi a nie stać jej, żeby to sfinansować... Biedni rodzice. Trzecia sprawa, że dawanie pieniądzy jest nietaktowne. Jak już ktoś chce iść po najmniejszej linii oporu, to niech w ostateczności podaruje bon np.to sklepu z wyposażeniem albo wyjazd we dwoje. // Brałam ślub 5 lat temu. Wesesle skromne, bo na 45 osób (ale normalnie do rana, z tańcami, fotografem itp) w klimatycznej restauracji. Za zarobione przez nas pieniądze. Dostaliśmy wspaniałe prezenty. Kopert też było parę i cieszyły one o wiele mniej niż prezenty.

Gość gość
Prędzej bym się spalila ze wstydu niż dała taki żebracki wierszyk do zaproszenia. Buhahahahaha

Gość gość
Trzeba bylo zrobic slub w malym gronie. Przedtem otworzyc konto i jego numer podac calej rodzinie - tej blizszej i tej dalszej na przekazywanie prezentow pienieznych dla mlodej pary. A w zawiadomieniach jeszcze dowcipny wierszyk w stylu jak wyzej, ze "nie musicie sie fatygowac, kiecek i biletow kupowac, tylko przyslijcie kochane pieniazki drodzy krewni i znajomi. "

Gość gość
nie widzicie, że to ściema? przeciez to jest tak siarczyste prowo az w oczy bije :D

Gość gość
14.02 brawo Ty. Wreszcie ktoś kto rozumie że dawanie pieniędzy w ramach prezentu to żenada jakichvn mało.