Kajka989 0 Napisano Lipiec 17, 2017 mam 16 lat kochałam się z chłopakiem pierwszy raz w swoim życiu 1 lipca następnie drugi raz 8 lipca ( według aplikacji która liczy kiedy powinien być okres to były dni bezpłodne) oba razy z prezerwatywą. 12 lipca powinnam dostać okresu, dzis jest 17 a jego nadal brak. zrobiłam 3 testy ciążowe wszystkie negatywne ( ostatni robiony 15 lipca) Czy to mozliwe abym była w ciązy? dlaczego okres mi spoznia? dodam ze jestem tym wszytskim bardzo zestresowana. a i moj cykla zazywczaj trwa 22 dni i nie sożniał się az tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Lipiec 17, 2017 Po pierwsze.Aplikacje "wyliczające" dni płodne nie zawsze mówią prawdę.Lepiej obserwuj, jakie zmiany zachodzą w Twoim ciele w czasie cyklu.Jeśli np.obserwujesz mokry, przejrzysty śluz, to jesteś płodna.4 dni po zniknięciu takiego śluzu w ciążę już nie zajdziesz.Można też sprawdzać.płodność mikroskopem owulacyjnym na ślinę.Polecam.W dniach płodnych zawsze używajcie prezerwatywy.Co do Twojego pytania, przy 3 negatywnych testach ciąża jest raczej wykluczona.Ale pierwszy z nich powinno się wykonać co najmniej 14 dni po stosunku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Lipiec 17, 2017 Okres zależy od owulacji (dni płodnych) w cyklu.Miesiączka normalnie występuje 10-18 dni po niej.Ale różne czynniki, nawet strach przed ciążą, mogą zahamować owulację.I myślę, że tak właśnie stało się u Ciebie.I pamiętaj, że odchylenia w długości cyklu do 7 dni są normalne i nie świadczą o żadnych zaburzeniach.Nawet jeśli zawsze miałaś cykle 22-dniowe, czasem może się trafić nawet cykl 29-dniowy i to o niczym nie świadczy.Pamiętaj też, że jeśli masz takie krótkie cykle, nawet w czasie okresu niepłodne są u Ciebie tylko pierwsze 3 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 17, 2017 Spóźniając się miesiączka w tym wieku to normalności, nie zawsze musi sugerować ciążę. Stres czy zła dieta lub odchudzanie mają wpływ na miesiączkę. A jeżeli testy wyszły negatywnie to nie masz powodów aby się przejmować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 18, 2017 Zastanawiasz się czy to ciąża? http://www.netporadnia.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach