Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc, bardzo proszę

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli 8 lipca przyjęłam tabletkę przed upływem 12 h i między tym czasem wymiotowałam i ponownie wzięłam tabletkę z dodatkowego blistra również przed upływem 12 h(ten sam dzień, tabletka przyjęta po godzinie). Czy może wystąpić ciąża? A dziś 17 lipca wymiotowałam z rana ale to jednorazowo, możliwe że było to spowodowane za rannym wstaniem? Bo miałam do pracy na 6. Oprócz tego piersi są nabrzmiale. Proszę o odpowiedź usmiech.gif

Gość Cleo1976
Jeśli zwymiotowałaś tabletkę, to mogło spowodować zmniejszenie skuteczności antykoncepcji lub/i zaburzenia hormonalne.W takich wypadkach przy współżyciu należy się zabezpieczać dodatkowo (prezerwatywą) przez kolejne 7 dni.Teraz wybrałabym do końca bieżący blister i potem wykonała test ciążowy, zwłaszcza jeśli nie wystąpi krwawienie z odstawienia.

Gość gość
Nie da się jasno określić - czy to ciąża. Tylko ginekolog może to potwierdzić. Takie sytuacje sie zdarzają. Ale jeśli to ciaża - profilaktycznie lepiej przestać brać tabletki natychmiast. Organizm musi sie szybko oczyścić, żeby dziecko mogło sie zdrowo rozwijać. Pozdrawiam! Ania

Gość gość
Tez bym się porzygala gdybym musiała wstać do roboty na 6 rano. Nie martw się.