Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyrwana 8

Polecane posty

Gość gość

Witam , chciałbym się spytać czy jest normalne że po 4 dobach od usunięcia 8 lewej dolnej czuje taki ból raz mocny raz nie , rana goi się dobrze skrzepu raczej nie wywaliłem , mam zalozone 4 szwy wokół rany jest czerwono jakby krwiak , ale nie wiem i ból jest od 8 do ucha czasami

Gość gość
nikt tutaj nie poradzi. najlepiej zadzwoń do chirurga, który wykonywał zabieg. to najlepsze źródło informacji. w końcu chodzi o twoje zdrowie, także łap za telefon, tutaj mozemy spekulować.

Gość gość
Zależy jakie wyło rwanie, bo "8" to przewaznie są "łyżeczkowane" "wygrzebywane" z tyłu. Ale generalnie ból z dnia na dzień powinien być coraz słabszy. Masz jakieś pulsowanie jak leżysz, albo gorączke czy rozpalone tamto miejsce?

Gość gość
(powyżej) nie *wyło, tylko *było.

Gość gość
Jak leże to czuj***ardziej , nie mam jak zadzwonić bo ten chirurg jest raz na miesiac u mnie , w piatek ide do pielegniarki na zdjecie szwow

Gość gość
To było bardxiej wygrzebowane

Gość gość
No właśnie przy wygrzebywaniu, zostało naruszone więcej w szczęce, niż przy normalnym rwaniu. Stąd może być jeszcze ból. Dwa jak leżysz to twarz zrównuje się z sercem, stąd mocniejsze uderzenia tętna i mocniej odczuwany ból. Ale to wszystko ma być umiarkowany ból, bo jeśli coś przywala na całego, to już jest niepokojące, tak samo jeśli by zaczął sie jakiś stan zapalny. Wtedy nawet idź do ogólnego, żeby na to zerknął, albo podesłał bez terminu do dentysty.

Gość gość
Przez większość poniedziałku nic nie bolało , tylko pod wieczór i do teraz , ten ból jest do wytrzymania , ale ketonal i tak wezme bo dentysa powiedział żeby brać , teraz nie mam jak podejsc bo jestem na szkoleniu o prace do 11 sierpnia moge w weekendy jedynie