Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra98

Czy wódkę można rozcieńczać z wodą?

Polecane posty

Gość siostra98

Moja młodsza siostra ma niedługo szesnaste urodziny. Za ciekawie nie będzie, rodzice wyjechali, przyjaciół nie ma, znajomych nie może zaprosić. Będę tylko ja, ona i dwóch braci. Z racji, że tylko ja jestem pełnoletnia już od dłuższego czasu prosi mnie żebym kupiła dla niej z tej okazji setkę wódki. To niby nie dużo ale i tak mi się nie widzi żeby piła i myślę żeby nie mówiąc jej o tym wylać pół tej wódki i wlać tam 50 ml wody. Czy to dobry pomysł?

Gość gość
Jeśłi nigdy nie piła to pomysł ok bo i tak poczuje procenty . Ale jeśli już piła to się kapnie że ją oszukałaś . Po drugie jeśli to będzie jej pierwszy kontakt z alkoholem to istnieje ryzyko że następnym razem gdy ktoś ja poczęstuje , nieświadoma mocy procentowe może się błyskawicznie upić pijąc nie rozcieńczoną setkę .

Gość prawi 114
oczywiscie ze można.. na przyklad pol szklanki wódki i pol szklanki wody

Gość gość
Litości nie dawajcie 16 wódki, ja wiem że teraz to już i 10 latki piwsko piją, a 12 za wóde się biorą ale po co? Po co jej ta wódka na 16 urodziny?

Gość prawi 114
to zly pomysł dlatego ze czlowiek który wypije 100 ml wódki to poczuje . .100 ml wodki to to samo co 1,5 piwa 50 ml to mniej niz jedno piwo i wątpie by twoja siostra taka ilosc odczuła najlepiej daj jej 75 ml ,.. Zmieszaj75 ml wódki z 25 ml wody

Gość prawi 114
słuchaj ja na swoje urodziny zawsze pije 250 ml wódki po tym nigdy nie rzygam i nie mam kaca

Gość prawi 114
jakbym wypił 350 ml to pewnie bym bełtał

Gość siostra98
Ona jeszcze nigdy nie piła wódki, kiedyś tylko wypila kilka piw i bardzo się nimi upiła. Ale wtedy miała czternaście lat, teraz może ma mocniejszą głowę. Nie wiem po co jej ta wódka w urodziny. Wiem, że tak małą jej dawką jak 50 ml się nie upije ale o to właśnie mi chodzi. Moim zdaniem jest dla niej na to za wcześnie a z drugiej strony nie potrafię jej odmówić... Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
Jak już musi :/ no to rozcieńczaj.