Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o rządach PiS? Czy wasze życie jest lepsze po odsunięciu PO od władz

Polecane posty

Gość gość
Mam koleżankę, która pracuje w biurze poselskim PIS i kazali jej tam zakładać fałszywe konta na fb, z których ma szkalować opozycję :D

Gość gość
13:42 A ja oczekuje, że będziesz umiał/ła liczyć i wiesz kiedy przechodzi się w stan spoczynku będąc sędzią. Wiem płonne nadzieje :o."Dzisiejsi sędziowie" to okres PRL-u w większości w piaskownicy spędzili na zabawach :)

Gość gość
W sumie też wielkich zmian nie widzę ale kiedyś przynajmniej dziennikarze mogli informować o jakiś przekrętach a za chwilę to się skończy. Tak czy siak Duda zapisze się w historii jako prezydent który mógł powstrzymać to a nie powstrzymał i że strażnika konstytucji zmienił się w jej kata. A co do afer pis, myślę że takich SKOKOW już kilka jest więc są tacy sami. I jeszcze jedna dygresja. Nawet jeśli Kaczyńskiemu przyświecaja szlachetne pobudki to szykuje prawo w taki sposób że każdy kto przyjdzie po nim (a najmłodszy nie jest) będzie kuszony wprowadzeniem dyktatury bo będzie to bardzo proste.

Gość gość
13:49 Dodaj tylko, iż czyni to z szaleństwem w oku a ogólnie nie ma nic do stracenia, zero potrzeby budowania przyszłości kolejnym pokoleniom, dzieciom, wnukom itd.

Gość gość
Byłam ostatnio na Wawelu i myślałam o tym, że Lech Kaczyński pasuje do wybitnych postaci tam pochowanych jak pięść do nosa. Ale przy swoim bracie Lech Kaczyński to mąż stanu. On przynajmniej rozumiał, że sądownictwo musi bez niezależne.

Gość gość
Niedługo wezmą się za media, oczywiście pod plaszczykiem troski o naród, i dopiero będzie śmiesznie. Trzeba się tylko cieszyć że jest internet, że jesteśmy w UE i wprowadzenie dyktatury nie jest takie proste. Gdyby to działo się 25 lat temu mielibyśmy tutaj od roku druga Białoruś.

Gość gość
PiS to dyktatura ciemniaków.

To zdecydowanie jest temat dla specjalisty... Bez dwóch zdań...

Gość gość
Na oddzial SKOK w Wolominie , skok zrobiło WSI, podstawiając tzw. słupy. To jest fakt powszechnie wiadomy, a tygodnik Wprost oficjalnie wystosował przeprosiny do prezesa SKOKU za pomówienie, jakoby wszystkie oddziały SKOKU były zamieszkane. Premier poprzedniego rządu, niejaki Tusk, twierdził, że "patriotyzm to obciach", a "polskość to nienormalność". Premier Polski mówiący w ten sposób o swoim kraju? W wiadomym celu był premierem Polski przez 7 lat, aż uciekł do Brukseli. Dla bredzacego o zamachu na media..przypominam o ACTA, które chciał podpisać Tusk, a młodzi ludzie wyszli na ulicę. Nie pisalibysmy tutaj swobodnie, gdyby Tusk swoje przeprowadził.

Gość gość
No wyszli na ulicę ale Tusk wozów z armatkami na nich nie wysyłal. Wyjdź dzisiaj na ulicę bo coś ci się nie podoba to od razu palowanie i szykanowanie.

Gość Default
PiS to tylko mniejsze zło. Mamy dalej szalejącą biurokrację, wysokie podatki, niejasne prawo, etatyzm, interwencjonizm wzrost gospodarczy w granicach błędu statystycznego tj. śr. 2,5% (de facto jak za PO) PiS buduje państwo socjalistyczne, nie wiem co oni mają w głowach ale dążą do tego, że to do państwa będzie należeć większa część gospodarki. Nie wiem jak to się może skończyć, ale moim zdaniem gdyby nie 2mln Ukraińców, którzy pracują legalnie i nielegalnie oraz dobra światowa koniunktura jeszcze podtrzymują polską gospodarkę. Myślę, że PiS już osiągnął tzw swój sukces gospodarczy i już nic lepszego nas nie spotka, myślę, że teraz będzie łupienie obywateli, w nowych ukrytych podatkach żeby było na cele socjalne czyli drożyzna itd.

Gość gość
zdecydowanie mi się polepszyło - stawki 30 % wyższe , a za miesiąc kolejna podwyżka o 12 %

Gość gość
Misiewicz na temacie :)

Gość gość
głupawa uwaga , piszę jak jest

Gość gość
Podwyżki zniwelują nadwyżki i będzie git :D

Gość Alik tropi śmierć tuńczyka
Kotu żyje się lepiej.