Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja znajoma zaszła w ciąże w wieku 15 lat. Przegrala życie ?

Polecane posty

Gość gość

Ani żadnej porządnej szkoły nie skonczyla, ani dobrej pracy, wszystko pod dziecko.

Gość gość
A skąd wiesz ze nie skończy? Moze akurat ma w glowie poukladane ?

Gość gość
Juz ma 30 lat :O szkoda jej

Gość gość
A w wieku 30 lat to nie można się kształcić ?

Gość gość
Mozna, ale trochę za późno? skoro ma tylko gimnazjum skończone :O i kto jej bedzie za te szkole płacił ? nie przelewa sie.

Gość gość
nie koniecznie,przegrać zycie to znaczy być nieszczęsliwym ,jeśli jest szczęśliwa to wygrała

Gość gość
przede wszystkim smutne jest to, że nastolatki zachodzą w ciążę. nie, to nie jest złe, że uprawiają seks, ale to jest karygodne, iż kuleje edukacja seksualna, np. to, że dziewczyny i chłopaki powinni być wyedukowani i świadomi czym jest seks, jakie są jego konsekwencje i jak się zabezpieczyć, aby później nie było nastoletnich ciąż. ta 15 latka jest przykładem na to, że brak wiedzy w odpowiednim do tego czasie, brak zaangażowania w wychowania opiekunów, czy to prawnych, czy szkolnych sprawiło, że tak, niestety koncertowo spaprała sobie przyszłość. Chociaż też nie do końca, bo dziecko to cud i szczęście tak, ale w odpowiednim wieku i gdy czlowiek jest już SAMODZIELNY!

Gość gość
01.29 Nie no to nic złego że dzieci uprawiają seks, normalna sprawa :O

Gość gość
ta 15 latka w wieku 30 lat ma odchowane dziecko prawie dorosłe i może się zająć sobą a nie w pieluchach dopiero po 30stce siedzieć jak reszta towarzystwa, same plusy z wczesną ciążą

Gość gość
mój znajomy w wieku 17 lat zaciążył starszą o 3 lata koleżanke, to było z 20 lat temu, teraz on jest prezesem firmy i ma się świetnie cała rodzina, nic im nie brakuje, więc nie ma reguły

Gość Melisandre z Asshai
Puszczalska mała ździra,jak mozna w tym wieku sie perdolic? No sorry,dzieci uprawiaja sex,dzieci rodza dzieci.Pierniczenie,ze nie wyedukowana,kazdy wie jakie są konsekwensje,ale sie nie mysli o tym a o przyjemnosci,po co sie zabezpieczac,przecie mam farta,głupota,dno i patologia.

Gość gość
O nie! Nie piernicze glupot wypraszam sobie. Nastolatkowie zostajacy rodzicami to wina braku edukacji seksualniej!!

Gość Melissandre z Asshai
G****o prawda,dobrze wiedza co i jak,teraz w swiecie dostepu do internetu nie ma zacofania jak w sredniowieczu,juz małe dzieci wiedza co i jak.To po prostu wrodzone k******o.pozdro :)

Gość gość
Nie zgadzam się. wiedzą jak zabrac się do rzeczy ale nie wiedza nic o antykoncepcji bo nikt nie uczy tego. W Polsce to temat tabu

Gość Melisandre z Asshai
to tez jest na internecie heloł :D sama widocznie sie k***ilas w tym wieku,skoro tak zażarcie bronisz i czego? Tak sobie p*****l,ze nie mowi sie o antykoncepcji buhahaha,kazdy wie: seks rowna sie dziecko,wiec aby go nie bylo trzeba te glupia gumke chociaz,no ale dla takiego gówniarza 1 kondom to 1 tnie piwo,wiec po co?:d a ceny tabletek atny niestety tez do groszowych nie należą :D I co takie głupie dziecko ma sie zglosic do rodziców: chce antykoncepcje? Taka dziewczynka ma isc do ginekologa za tabletkami? hahaha wiedza doskonale,ale liczą na farta,maja wyj****e :) nie chce im sie czekac do pelnoletnosci,bo swędzi miedzy nogami,bo sie trzeba pochwalic ze sie z*****ało itp,nie chce mi sie juz o tym gadac to amoralne,patologiczne jak pisałam wyżej.

Gość gość
idz ty k***a chamie

Gość Melisandre z Asshai
Jak coś : chamko :) Pisze brutalnie szczerze,inaczej sie nie da :) Nie moja wina,ze sie dzieci puszczają,to nawet nie wina rodziców,otoczenia,ani rówiesników,bo kazdy powinien miec mózg i umiec go uzywac,trzeba miec swoj rozum.A nie g****o w głowie.Ja jako 13 latka wiedziałam,ze zrobie to najwczesniej w wieku 18 lat,gdyż wtedy moje ciało bedzie w pełni dojrzałe :) Nie kierowałam sie tym co sie dzieje dookoła mnie,wiedziałam,ze nie jestem w pełni ukształtowana umysłem jak i ciałem,w d***e miałam,ze inni to robią ;) Trzeba miec szacunek do samej siebie.I tak pierwszy raz przezylam w wieku 20 lat z osoba która kocham,która na mnie poczekała.Bo wiedzialam,ze np jakbym to zrobila w wieku 15 lat,nie byla bym gotowa na macierzynstwo itp żałuje,ze nie mało takich rozsądnych rozumnych kobiet jak ja.

Gość Melisandre z Ashai
Miało byc : żałuje,że jest tak mało takich rozumnych kobiet jak ja :D

Gość gość
Zgadzam sie k******o ,gówniara zamiast sie uczyc woli nadziewać sie na bolca.

Gość gość
Helloł. Od ukończenia 15 roku życia seks jest w pełni legalny i jeżeli współżycie jest za pełną zgodą i świadomością obojga partnerów to policja nie może nic zrobić, nawet jeżeli nie stosują zabezpieczeń. Taka piętnastka moze się normalnie gzić z kim chce i rodzice nie mają nic do gadania, nie mogą jej ubezwlasnowolnić, ponieważ mogli by za to jeszcze odpowiadać.

Gość gość
Kto wiec gowniaka utrzymuje gowniaka jak ona sie jeszcze uczy? :P

Gość gość
A kto powiedział, że gdyby nie dziecko, to zrobiłby doktorat z fizyki? Jeżeli ktoś ma predyspozycje i trochę ambicji, to osiągnie swoje cele nawet z dzieckiem. Czy ta koleżanka była prymuską, wygrywała olimpiady z matmy na szczeblu krajowym.. Nie każdy skończy uniwersytet i będzie zarabiał wielkie pieniądze nawet jak w ogóle nie będzie mieć dzieci. Parę moich znajomych zaszło w LO i dzisiaj prawie 20 lat później są dokładnie tam, gdzie można się było spodziewać patrząc na ich potencjał.

Gość gość
To ja, ten od wczorajszego tematu o 15, 16 latkach. Wbrew waszym moralizatorskim pierdom znalazłem 15 latkę i zdążyłem zapłodnić. Co wy na to?

Gość gość
15 latki to już kobiety, tylko wasz dobrobyt i bezstresowe wychowanie was zniszczyło. Kiedyś 15 latki już pracowały, były samodzielne finansowo, rodziły dzieci, wychodziły za mąż. Odpowiadały za dom i rodzinę. Teraz to faktycznie macie racje - 15 latki to dzieci specjalnej troski, goovniary ktorym tylko selfie i smartfony w glowie. Teraz generalnie mlodzi dojrzewaja dopiero po 20 roku zycia.

Gość gość
przegrała

Gość gość
A jakie to cudowne,wygrane zycie,gdy 15 latka,ktora w tym wieku mysli raczej o dobrej zabawie czy imprezach,zostaje nagle matka???No tak,bo to marzenie kazdej nastolatki urodzic juz dziecko i przewijac z pieluch.Inna sprawa,ze dzieciaki biora sie za seks bo czuja sie wielce dorosle a pozniej placz,ze nie chce byc w ciazy i jak to teraz bedzie.Jak mysli sie tylko dupa to takie sa konsekwencje.

Gość gość
Nie przegrała bo może ma teraz cudowna córeczkę albo syna, jest szczęśliwa matką, a jeśli o szkoły to jesteśmy w tych czasach ze nawet teraz może iść i się uczyć http://www.premiumcollagen5000.pl

Gość gość
10:03 Takie gdybanie "a gdyby babcia wasy miala".Nie wiemy jaka ma sytuacje materialna.