Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czego placza pod tym sejmem? przywileje sie koncza czy co?

Polecane posty

Gość gość

wytlumaczcie:o

Gość gość
Wystarczy poczytac ustawy i konstytucje. I myslec. Jak nie umiesz to coz...efekt kiedys poczujesz i bedziesz jeczec, nie zrozumiawszy nawet co sie stalo.

Gość gość
Autorze,widać że się pod górę do szkoły chodziło:) Zeby to zrozumieć to trzeba błysnąć intelektem,ale zwykle zabierają głos tacy którzy go nie mają.

Gość gość
no własnie, szkoda czasu na tłumaczenie przygłupowi skomplikowanych spraw ustrojowych. Kiedyś na sobie poczujesz, dlaczego ludzie płakali, to wystarczy

Gość gość
Uważasz, że te tysiące ludzi protestujących w całym kraju to ludzie, którzy stracą przywileje? Ja i moja sąsiadka? Ona pracownica lidla, ja poczty. Obie lat 30 parę. My tracimy wolność, powolutku, z każdą ustawą coraz bardziej. Nie jestem wyborca po, nie oglądam papki TVN i tym bardziej szitu dziennika tv.

Gość gość
Dokładnie. Ta ustawa jest korzystniejsza dla zwykłego obywatela. Śmieszą mnie te lewaki co protestują dla samego protestu. Kładą się na asfalcie, wyjdą, wrzeszczą, a nawet nie wiedzą o co chodzi. Wystarczy że Lis czy inny Kijowski ogłosi że jest pucz i nie ma demokracji. Żenada.

Gość gość
500 macie;D po co wam wolnosc?

Gość gość
A wiecie że najwięcej skarg do Strasburga było z Polski? Na działanie sądów? Mało ludzi skrzywdzonych? Dlaczego poprzedni rząd nie ruszał sądów? Bo działały dla mafii politykow i zlodziei.

Gość gość
19:30 Ale niektorym tego nie wytlumaczysz.Jak grochem o sciane.

Gość gość
Nie mam 500 więc nie trafiłaś. Wolność to nie zależność od kliki polityków i banksterow, wiesz?

Gość gość
19:30 Teraz nie bedziesz się odwoływać bo każą ci się wd...pocałować.Wystarczy że zadrzesz z kimś kto ma układ w Pis i masz pozamiatane.

Gość gość
gość dziś 500+ to tez zabranie wolności,ludziom trzeba dać pracę a nie jałmużnę.Skonczy się 500 i matoły będa bez kasy i pracy i emerytury.

Gość gość
19:35 Chyba najbardziej trzesa porami ci co maja cos za uszami.

Gość gość
Powtarzasz bzdury po nowoczesnej prawda? Ciekawe czy czytałaś ustawę.

Gość gość
Dobrze pisory. To jak ZMNIEJSZENIE ilości ludzi w sądzie najwyższym wpłynie na jego SZYBKOŚĆ? :) Jak możliwość wymiany sędziego przez ziobrę (ba, nawet lekarz pracy orzecznik będzie przez ziobre wybierany) wpłynie na ilość i szybkość spraw? Czy Wy jesteście świadomi tego, że za przewlekłość postępowań czasami odpowiadają biegli? Odpowiedzcie mi więc na te proste pytania, JAK to wpłynie na szybkość postępowań. Konkretnie.

Gość gość
naprawde sądzisz, ze teraz jak sędziego wyznaczy pis to kiedy będziesz się procesował bo ciebie wywala z państwowej firmy z pracy to wygrasz w sądzie, że jak zaskarżysz decyzję administracyjna z zus, urzędu podatkowego, mandat od policjanta to wygrasz? A jak będzie ciebie tłukł mąż, który ma znajomego w pis to myslisz ze przyznaja ci dzieci po rozwodzie?

Gość gość
Powiedz mi drogo widzu dziennika tv w jaki sposób ustawa ułatwi życie zwykłym ludziom?

Gość gość
"Wystarczy że Lis czy inny Kijowski ogłosi że jest pucz i nie ma demokracji. Żenada. " Pucz to akurat wymyślili imbecyle Twojego pokroju. Nikt normalny zwykłych protestów cywili nie nazywa puczem! I właśnie to jest żenada - wielcy patrioci a wiecznie błędy ortograficzne, interpunkcja to dla nich łacińskie imię świętej, znajomość znaczenia słów? A po co to? Przecież jako pisowiec jest się debilem i nie trzeba myśleć, bo łyka się jak tania d***** najgłupsze wytłumaczenia.

Gość gość
500 plus nie jest jałmużna a programem demograficznym. Za Po nie było ani pracy, ani programu pomocy dla rodzin. W UE każda rodzina otrzymuje dodatki na dzieci, przyszłych dorosłych. Tak to działa. Niemcy żeby poprawić demografię sprowadzili sobie miliony islamistów w tym terrorystów, tego samego chciałaby opozycja. Żeby Polacy pracowali za 1000 zł dla wyzyskiwaczy i żeby nie rodziły się polskie dzieci. Komu to jest na rękę? Zastanówcie sie.

Gość gość
19.37 A ty czytałeś, czytałaś? To podaj jeden artykuł, który nie dotyczy obsadzania stanowisk swoimi, ale usprawnia działanie sądu- obniża koszty, przyspiesza itp

Gość gość
Gość 19.42. Masz rację, 100% racji, ale debili jest więcej i mają oni niestety prawo wyborcze. Więc cóż, co z tego, że masz rację :(

Gość gość
Nie głosowałam.na PiS, ale odbije pileczke: a jak będzie mnie prał mąż znajomy sędziego na telefon z po to mogę liczyć na sprawiedliwy wyrok?

Gość gość
a PIS sciąga ukraińców, którzy pracują za 1500 zł i psują rynek pracy- zobacz na ścianie wschodniej ile tego jest,

Gość gość
Wg konstytucji władzę sprawuje suweren przez swoich przedstawicieli. Suweren wybrał więc pogódźcie się z tym. Żal mi was lewaki :D

Gość gość
wiekszosc polakow pracuje za najnizsza przecez:o

Gość gość
Gość 19.44 proszę, przypomnij z łaski swojej kiedy po chciała sprowadzić do Polski miliony uchodźców, emigrantów czy terrorystów jak wolicie ich nazywać. Czekam na link jakiś albo coś. Na każdy temat, każda dyskusje wyciąganie to 500 i terroryzm. Naprawdę, tak łatwo was kupic i wystraszyć?

Gość gość
"Wg konstytucji władzę sprawuje suweren przez swoich przedstawicieli. Suweren wybrał więc pogódźcie się z tym. Żal mi was lewaki smiech.gif" Jak wprowadzone zmiany wpłyną na przyspieszenie wyroków. Odpowiedz konkretnie - brak odpowiedzi świadczy tylko o tym, że albo wiesz, że nie wpłyną i nie wiesz co napisać albo jesteś za głupi by to zrozumieć.

Gość gość
19.46 możesz, bo możesz sie odwołać do innej instancji obsadzonej przez zupełnie inny skład sędziów, możesz mieć adwokata- a teraz który adwokat zaryzykuje reprezentowanie ciebie skoro bez powodu może mieć dyscyplinarkę, wreszcie możesz sie odwołać do Strasburga, co sie skończy bo oni nie przyjmą skargi z państwa gdzie nie ma procedur pozwalajacych na zachowanie praworządności

Gość gość
Kopaczka zgodZiła sie na kwotę 7 tys a to tylko początek. Potem byłyby następne kwoty, ilości procentowe plus łączenie rodzin.

Gość gość
"Naprawdę, tak łatwo was kupic i wystraszyć? " Tak. Dyskutowałam pod innym tematem i systematycznie co któryś post wracało "a bo muslimy", "przez ostatnie 8lat". Rzeczowe argumenty były pomijane i w skolko ugodno to samo. Dziś nawet słuchałam takiego filozofa w tv - on też wprost mówi, ludzie mają to gdzies bo dostali 500+. i tyle. Jak pies dostanie żarcie to jest zadowolony, co nie? i nie wymagasz by rozumiał, że krówka, która zjada cierpiała czy cokolwiek.