Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czego placza pod tym sejmem? przywileje sie koncza czy co?

Polecane posty

Gość gość
19:52 Co niektorym to chyba jakis zal dupska sciska bo ciagle pisza o tym 500+ i jeszcze nowe tematy zakladaja.Ja tego nie pobieram co prawda,ale znam osoby,ktorym taki zastrzyk gotowki przydaje sie bo mowia,ze moga kupic dzieciom cos do ubrania,do szkoly czy oplacic jakies zajecia dodatkowe.

Gość gość
19.55 no i?

Gość gość
19.52 Jakże prawdziwe jest to co piszesz. Naród nasz głupi i nie nauczony demokracji.

Gość gość
Ech, mi już się nie chce nawet dyskutować. Bo żeby ktokolwiek czytał, odnosił się merytorycznie do jakichś wypowiedzi. A tu tylko "bo islamiści nas zaleją", "bo zabiorą pińcet", "bo wygraliśmy", "oderwane świnie kwiczą" i w kółko to samo w różnej kolejności. Zero jakiejś analizy, głębszej myśli "czy ta podwyżka wody obecnie przygotowywana jest potrzebna"... Licze tylko, że zanim to wszystko się posypie zdążę wyjechać z kraju.

Gość gość
A dajcie spokój, za rok PiS da 700+ i ludzie zapomną o teraźniejszości:o

Gość gość
19:57 No i to,ze masz jakis bol d**y.Wystarczy?

Gość gość
19.58 wiesz, że od jakiegoś czasu mam podobne myśli: czy zdąże wyjechać?

Gość gość
a w ogóle was nie zastanawia sposób i metody wprowadzenia tej zmiany? Przecież PIS ma większość i może ustawę uchwalić w normalnym trybie, nie śpiesząc sie , dając się wypowiedzieć opozycji, bez wyrywania mikrofonu. Co komu przeszkadzałoby jakby tak jak zawsze było opozycja mogła sobie dłużej poprzemawiać. I tak w głosowaniu by uchwalono

Gość gość
Ja sobie tak czasami myślę - a może ludzie lubią po prostu być krótko trzymani za pysk? Może im to odpowiada, ze muszą myśleć wg jednej linii. Pójdą do JAKIEJŚ roboty, dostaną JAKIEŚ pieniądze, będą JAKOŚ mieszkać, dostaną JAKIEŚ benefity i nad czym tu się zastanawiać? Co analizować? JAKIŚ samochód jest, JAKIEŚ mieszkanie jest (może z teściami, ale jednak), dzieci JAKOŚ chodzą do szkoły, JAKIEŚ dobra mogą kupować, a to leginsy, a to robot kuchenny. I co tu analizować? Sądy? Trybunał? Wolność mediów? A to da się zjeść? Wypić? Da się na tym zarobić?

Gość gość
20:03 To jeszcze lepiej dziadowac pracujac w zachodnich korporacjach i wiecznie jeczec,ze na zachodzie to jednak maja lepiej od nas?

Gość gość
20.00 ból d....też będziesz miałą - po podwyżkach wody, pradu, a co za tym idzie też zywności i usług. I ktoś będzie musiał zapłacić kary unijne nałożone za tą ustawę- a wyczytałaś już w internecie jak wysoka jest stawka dzienna takiej kary? Myślisz , ze zapłacą ją krasnoludki, czy ty , ja, twoja matka , twój sąsiad itp w podatkach albo poprzez obcięcie wydatków na funkcjonowanie państwa

Gość gość
gość dziś 9 sierpnia Kamiński jest sądzony przez przyszły Sąd NieNajwyższy. Do tego teraz są wakacje - oni od roku mieli to w planach (w maju czy czerwcu 2016 jakiś poseł się odgrażał, ale wtedy mieli inne kłopoty i jakoś im zeszło). Ludzie na wakacjach myślą jeszcze mniej niż zwykle. Bo wiesz, zawsze byłoby ryzyko, że ludzie jednak skumali by choć trochę i się ruszyli. A tak wakacje, lenistwo, naród ma wazniejsze sprawy.

Gość gość
no wiesz, moja kuzynka za pracę w zachodniej korporacji dostaje 7 tyś, ja za pracę w państwowej firmie 2500, a odpowiedzialność mam większą

Gość gość
20:05 A to,ze mamy najdrozszy gaz to czyja to wina?To,ze teraz przez regulacje unijne i limity na mleko placimy wiecej za maslo to czyja wina?

Gość gość
"20:03 To jeszcze lepiej dziadowac pracujac w zachodnich korporacjach i wiecznie jeczec,ze na zachodzie to jednak maja lepiej od nas" I jak to się ma do mojej wypowiedzi o bylejakości szarego życia? Wtf w ogóle? Dla twojego mózgu istnieją a) ludzie zyjący "jakoś" i b) ludzie z zachodnich korporacji, jęczący na jakieś tam tematy? I to własnie pokazuje jak czytanie ze zrozumieniem leży, wyciąganie wniosków. Przy okazji pokazujesz, że masz tylko dwie szufladki w mózgu i aktualnie są wypełnione więc nikt inny się już tam nie mieści...

Gość gość
Polak to takie to to że na pasku pieniądza poprowadzisz go wszędzie i zrobi wszystko. Za 500+ sprzeda własny zad.

Gość gość
20:08 I vice versa,pustaku.

Gość gość
To wszystko wina Tuska

Gość gość
[20:07 no wiesz,za 2500zł wstajesz do pracy? mi by się nie chciało:)

Gość gość
Jak myślicie matołki,dlaczego tyle narodu przed pałacem,przyszli się zabawić czy to ludzie którzy myślą o przyszłości swoich dzieci,wnucząt etc?oj obyście jeszcze nie płakali rzewnymi łzami

Gość gość
"20:08 I vice versa,pustaku. " I własnie o tym pisałam - nie jesteś w stanie nawet odnieść się do mojej wypowiedzi i stac się tylko na głupowate teksty, pisane wręcz bez udziały procesów wyższych. Udowadniasz tym tylko jak kiepsko jest z Tobą i innymi wyborcami PiS. Dla Ciebie to pewnie zrozumiałe by było "spieprzaj dziadu" albo "zamknij mordę".

Gość gość
dziś tu tylko tacy bywaj co świetnie rozumieją terminologię przywódcy.

Gość gość
Trzeba było iść na wybory. Teraz to już trzeba Wam zagryzać zęby. A tu nawet na forum widać, że z wyborcami PiSu kłócą się nieliczni wyborcy opozycji i liczna reprezentacja tych, którzy na wybory nie poszła. Bo gdyby ci wszyscy antypisowcy poszli w porę i zagłosowali obojętnie na kogo, byle nie na PiS, pisowcy nie byliby u sterów. Vide frekwencja poprzednich wyborów parlamentarnych. Znając PiS, stwierdzam, że to zapewne były ostatnie wybory demokratyczne. PiS zmieni ordynację. :) No to teraz miłych szlochów.

Gość gość
Mądry Polak po szkodzie :P

Gość gość
Pracownico lidla juz nie dlugo bedziesz miala niedziele wolna . Wariatko wyluzuj. Z dziecmi posiedzisz w koncu.

Gość gość
20:15 Pustaczku jeden,dlaczego takie oszolomy jak wy bez przerwy przypisuja komus latki pisowcow?Az tak ograniczona jestes czy twoj mozg zakodowal sie tylko na te wstretne pisiory i wszedzie je teraz widzisz?

Gość gość
Dlaczego płaczą pod sejmem? Bo maja zapewne większa swiadomośc spoleczną i widza nieco wiecej anizeli swój osobisty interes. Może rozumieją , że brak równowagi pomiedzy trzema władzami w państwie i zawłaszcenie ich przez jedna opcję polityczna to prosta droga do tyranii. Powiem tak , czuje się wyobcowana w obecnej sytuacji politycznej. Jestem pierwszym pokoleniem które weszło w dorosłe życie w tzw. wolnej Polsce. Wychowano mnie w przekonaniu że ciężka praca i rozwój osobisty pozwoli mi osiągnąć sukces życiowy. Tak się też stało. Takich jak ja znam wielu i wiem jak bardzo pracowaliśmy na obecny skuces życiowy, nie licząc na pchaczy życiowych, bo takich zwyczajnie nie mieliśmy. Dobrze pamietam jak tych ambitnych i pracowitych część moich znajonych postrzegała jako frajerów. Obecnie wszystkie dotychczas wyznawane przeze mnie wartości zostały zdeprtane. Zyję w państwie w którym promuje się gnuśność , nijakość, w którym z ambony kościelnej przekazuje sie niczym dogmaty wiary poglądy polityczne popierajce w sposób bezkrytyczny obecną wladzę, a słowa krytyki knebluje się 500 zł banknotami. Do niedawna czyłam dumę , że jestem obywatelem prężnego dobrze rokującego kraju w środku Europy. Teraz czuję, że wróiłam do zaścianka Europy. Jest mi smutno ...

Gość gość
Alez piertolita. Nie maja co robic to placza. Proste. Bo to ich robota.

Gość gość
20:40 "Do niedawna czyłam dumę , że jestem obywatelem prężnego dobrze rokującego kraju w środku Europy. Teraz czuję, że wróiłam do zaścianka Europy. Jest mi smutno ..." Nie wiem co bierzesz,ale lepiej rzuc to swinstwo.

Gość gość
Mój mąż się cieszy, jest wręcz zachwycony tym, że ukróca złodziejstwo. Patrzę na niego i się zastanawiam, jak mogłam wyjść za takiego barana.