Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćbhb

Jakby wosk na wierzchu moczu w nocniku. Co to?

Polecane posty

Gość gośćbhb

Witam, moja córka ma 3 lata i załatwia się do nocnika. Nie zawsze mnie informuje jak zrobi siku i czasami ogarniam ten nocnik po godzinie. ostatnio zauważyłam że na wierzchu moczu są takie białe płatki jakby ktoś rozpuścić w tym wosk i on by tam wystygł. Na początku myślałam że gdy mylam nocnik to po prostu źle go oplukalam z płynu i przez to był ten jakby wosk. Ale jednak nie o to chodzi bo dalej zauważam że te plamki jakby z wosku się nadal pojawiają gdy siku chwile postoi w tym nocniku. Wiecie może co to może być?

Gość gość
Wypij,sprawdź jaki to ma smak,mówię poważnie,chyba się nie brzydzisz?To nie groźne,nic ci nie będzie! http://f.kafeteria.pl/temat/f10/czy-wy-tez-wypijacie-czasem-z-nocnika-dziecka-p_6795784 Ten osad to bakterie które rozkładają mocz na amoniak i fosfor.Bakterie powodują że rozkład następuje szybko i mocz staje się niezdatny do wypicia,jest bardzo gorzki i palący. Ale jeśli to się dzieje mimo zmycia osadu z nocnika,to znaczy że w moczu są bakterie ,które osiadły w przewodach moczowych,tak się namnażają,doszło do jakiejś infekcji.Bakterie są niegroźne po wypiciu,ale groźne dla zdrowia dziecka i trzeba iść do lekarza

Gość gość
Wie ktoś?