Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do jakiego kraju wyjechalibyście na zawsze

Polecane posty

Gość gość

W związku z ostatnią sytuacją w kraju moi znajomi coraz częściej mówią, że chcieliby wyjechać do innego kraju, tak na zawsze, żeby tam już żyć. Ja sobie wczoraj o tym myślałam ale tak szczerze to nie wiedziałabym do jakiego kraju wyjechać bo przecież wszędzie niebezpiecznie, u nas nie będzie demokracji i będzie dyktatura ale w Niemczech czy Francji lub w Wielkiej Brytanii jest bardzo niebezpiecznie. Gdzie wyjechalibyście?

Gość gość
Kanada, Australia, Argentyna, Chile (bardzo fajny, nowoczesny kraj, mieszczą się tam m.in teleskopy kosmiczne Europejskiego Centrum Południowego)

Gość gość
Ja w zwiazku z ostatnimi sytuacjami jakie maja miejsce w zdegenerowanej plugawej europie zachodniej bo nie mieszkam w ukochanej Polsce , kupilem ziemie w ukochanej ojczyznie i na miejsce zamieszkania wybralem Polske jako jedynay normalny kraj podobnie jak moi znajomi ktorzy kupuja ziemie mieszkania co sie da widzac co sie dzieje w syfie zachodnim kalifackim

Gość gość
skandynawia?

Gość gość
Jakbym miał dobrze płatną pracę to do Rosji.

Gość gość
skandynawia jest opanowana przez imigrantów z Afryki, Iraku, Rosji, Bałkanów Szwedzi są niewolnikami we własnym kraju

Gość gość
do Alaski

Gość gość
matko to już nie ma gdzie wyjechać, a australia?

Gość gość
Australia jest bardzo daleko, poza tym Australia niechętnie daje prawo stałego pobytu, trzeba mieć specjalistyczne wykształcenie a nie jakies tam studia z psychologii, trzeba mieć środki na koncie na życie, przydają się referencje od byłych pracodawców albo zwykła opinia bankowa nt twoich finansow, poza tym Australia jest krajem mocno liberalnym, wątpie by się Polacy tam odnaleźli. Obok Australii jest wyspa Nowa Kaledonia, to terytorium zamorskie Francji, mozna leciec tam normalnie bez paszportu ''na dowód'' Francja w Ameryce Południowej posiada jeszcze Gujanę Francuską, jest tam kosmodrom Kouros, bardzo drogo, malo ludzi tam mieszka, tez mozna bez paszportu.

Gość gość
Zdecydowanie Grecja. Najlepiej z widokiem na morze albo akropol :) tam życie to bajka

Gość gość
Jestem przywiązana do Polski, mam tu swoje korzenie i nie chcę emigrować.

Gość gość
Jasne i konievznie w pakiecie z uchodzcami hahaha jak mozna byc takim debilem ...zapewne napisala to osoba ktora pojechala raz w zyciu gdzies w koncu na urlop i teraz rozplywa sie nad miernoscia swego wyczynu typowe burackie zachowanie

Gość Drumnadrochit
Wyjechałam najpierw do Anglii, a teraz mieszkam w Szkocji. Mam ciche, spokojne życie.

Gość gość
Hiszpania bo kibicuje Barcelonie i chodzil bym na większość meczy. I ogólnie lubie ten cieply klimat i to wszystko. USA na drugim miejscu.

Ja bardzo kocham Polske, nie wyjechalabym na stale nigdy :) Natomiast z krajow ktore sa piekne to Grecja, Włochy <3

Gość gość
Wszedzie fajnie gdy sie jedzie na urlop ale mieszkac chce tylko w Polsce !

Gość Drumnadrochit
No nie wiem. Mnie się w Polsce mieszkało bardzo źle. Skończyłam studia, nie mogłam znaleźć pracy, bo wszędzie miałam za wysokie kwalifikacje. Tutaj mam święty spokój, nie pracuję z zawodzie, ale robię to, co lubię. W Polsce nie utrzymałabym się z tego.

Gość gość
Patrzycie tylko przez pryzmat kasy ludzie kasa to nie wszystko !choc wazna ale zycie na obczyznie to tragedia jak dla mnie

Gość Drumnadrochit
Dla mnie właśnie jest fajniejsze. Nikt mi nie zagląda w okna, nie interesuje się moim życiem. Mogę robić to, co uważam za stosowne. A jak pomieszkałam trochę ponad rok, to zaczęłam nawiązywać tutaj prawdziwe relacje. Sąsiedzi są pomocni, jak zepsuła mi się maszyna, to zaraz ktoś pożyczył swoją, ktoś pomógł naprawić. Ogólnie, dla mnie emigracja jest na plus. Rodziny w Polsce nie zostawiłam, nie mam za kim tęsknić. Przyjaciele też na emigracji, więc mam do nich stosunkowo blisko. Standard życia jest wyższy, lepiej się tutaj czuję. Oczywiście rozumiem, że nie każdy tak ma, ale ja osobiście nie mam na co narzekać.

Gość gość
gdziekolwiek, nawet na wyspę Samoa. Nasi politycy gorsi niż tsunami, mam ich centralnie w d/u/p/i/e, tak samo jak 500 plusów i inne robactwo ☹

Gość gość
Wystarczy pojechać do Czech i tam już widać normalny kraj i ludzi, chociaż tak samo byli udręczeni komuną jak u nas. Potrafili się pozbierać, ogólnie ludzie milsi i lepszy poziom życia, opieka medyczna, wszystko

Gość gość
Do Turcji, gdybym znał dobrze ich język. Byłem wiele razy, zawsze było pozytywnie. Nigdy nic złego mnie nie spotkało. To że jest ten kalifat, to rozdmuchane przez info głupoty. Normalnie, kobiety jak chodziły tak chodzą. W spódniczkach, szpilkach. Przyjaźni ludzie, piękne kobiety, stabilna pogoda 365 dni w roku, przepyszne jedzenie i fascynująca kultura.

Gość gość
Nie lubie zycia na obczyznie wszystko tutaj jest sztuczne poczawszy od relacji miedzyludzkich konczywszy na jedzeniu zero zycia totalne dno zycie dla pracy kasy i jedzenia

Gość gość
gościu Grecja i ładne widoki na akropol ??? :/ teraz Grecja to jak obóz przejściowy, brud, syf, rozboje i większosc to opalone na czarno twarze

Gość gość
Na Cypr.

Gość gość
Nigdzie ! Miec dobre zarobki w polsce i swiat zwiedzac jezdzac na urlopy

Gość gość
Po pierwsze, Skandynawia NIE JEST opanowana przez muzulmanow/ afrykanczykow czy kogo tam jeszcze sobie wymyslicie. Tak samo francja, UK, niemcy, wiec spokojnie. Po drugie- zalezy co chcecie, jezeli macie dzieci- to skandynawia. Jak jestescie mlodzi i pracujecie w technologii- to california, londyn, kopenhaga. Jezeli chcecie spokojniego zycia, dobre wyksztalcenie- szwajcaria, skandynawia, canada, australia. Skandynawia nie jest dla super zamoznych, podatki kolosalne, dla sredniakow- super zycie. Ja kocham londyn, ale nie polecam mieszkac tam jak macie cieci i nie zarabiacie przynajmniej £50K. tyle.

Gość gość
To może być Meksyk, to może być Teksas... A! Na "H". No to ten... Ohajo ;)

Gość gość
Do Etiopii.

Gość gość
Meksyk to obłudny katolicyzm, gorszy niz nasz i wojny gangów