Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staram się o ciaze czy mogę pozwolić sobie na 1 piwo albo 2

Polecane posty

Gość gość

Koleżanka dzisiaj namawia mnie na piwo albo 2 . 2 cykl i nic w tej chwili mam okres czy mogę sobie pozwolić na alkohol ewentualnie na 2 papierosy ? Bo ona pali wiec przy piwie tez mam chęci ale od kwietnia nie pale.

Gość gość
oczywiście że tak, jeśli jeszcze nie jesteś w ciązy to takie drobne ilości nic nie zmienia

Gość gość
Uf to dobrze ☺ a może to całkiem na dobre wyjdzie bo w końcu się od stresuje ☺

Gość gość
Jeśli starasz się o ciąże to warto żyć zdrowo, dbać o siebie ale nie można popadać w paranoje. Nie rozumiem czemu miałabyś odmawiać sobie piwa w gorący dzień np przy weekendzie i jednego czy dwóch papierosów do niego. Dziecka jeszcze nie ma, a po 2 dniach już nawet nie będzie w twoim organizmie śladów po tym ,,wyskoku''

Gość gość
ja też się starałam tzn, planowałam i pierwsze i drugie dziecko ale bez spiny żyłam jak wcześniej tyle, ze bralam kwas foliowy, piłam normalnie piwo. za każdym razem za pierwszym razem zachodziłam w ciąze bez komplikacji , nie popadaj w paranoje, żyj jak zwykle. bo potem to już na piwko sobie nie pozwolisz ciąża plus karmienie, jakies 1,5 roku. chyba , ze odciagniesz pokarm i sobie łykniesz:) tak jak robiłam ja hehe

Gość gość
A powiedzcie mi jak jest z czystkiem ? Mogę go pić jak jeszcze w ciąży nie jestem ?

Gość gość
No pewnie ze mozesz tylko nie pal więcej i nie zacznij nałogowo

Gość gość
Ja zaszłam jak sobie ostro poszalelismy pijani;) Oczywiście w ciąży już nie piłam, mamy zdrową córkę. Ale z paleniem to daj sobie spokój. Powodzenia przede wszystkim!

Gość gość
ja kiedys spotkałam kolezanke, mówi ze jest w ciązy, była b podekscytowana. Siedziałysmy na ławce, ona siedziała tak, ze jedna noga była podkurczona, i mi sie zaczeła pytac, czy tak moze robic w ciązy... :(

Gość gość
Jak masz okres to co się martwisz. Myslałam, ze czekasz na okres a chcesz wypić (wtedy jednak ja bym nie piła). Ale papierochów bym nie tykała i tak i tak - bo jeszcze wrócisz i na co Ci to będzie? paluszki sobie kup czy coś.