Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Eko mamuśki, jakiego cukru używacie ? zwykłego, ksylitolu, stewii, miodu ?

Polecane posty

Gość gość

bo ja właśnie testuje takie coś jak ERYTRYTOL, smakuje prawie jak ksylitol, po wzięciu do ust tez ma taki miętowo-cierpki posmak, w smaku mniej więcej ma 70% słodkości zwykłego cukru kupilam na probe 250 gram za 5 zł, ksylitol za drogi jest , a stewia jest okropna gorzki posmak herbata zle smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie slodze i tyle... do ciast uzywam normalnego cukru...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie slodze, nie Jem slodyczy, nie pieke ciast

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zwykly bialy z buraka! Za to soli nie uzywam prawie w ogole!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do herbaty ksylitol a do ciast zwykły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie slodze, nie Jem slodyczy, nie pieke ciast x w ogole? gorzkie masz zycie, tak sobie odmawiać wszystkiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Fruktoze. Nawet przetwory zrobiłam na fruktozie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niczego sobie nie odmawiam :) zwyczajnie bardzo nielubie slodkiego smaku i wiem ze to skazuje mnie na szydercze docinki i pogarde i niezrozumienie bo wiekszosc ludzi az sie trzesie za slodkim

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A i dodam bo niedoczytalam , moje zycie nie jest gorzkie , jest pelne smakow i pikanterii :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uziwamy brazowego cukru z trzciny cukrowej. Tylko i wylacznie i do wszystkiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej żadnego. Toż to świństwo jest. Ciasta można słodzić, figami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja uzywam miodu i to najlepiej miodu spadziowego, nawet omlet robie ostatnio z miodem zamiast cukru, a do ciast używam zwykłego białego z buraka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja miodu rzadko używam i tylko do zimnych rzeczy żeby nie straciły wartości odżywczych od wysokiej temperatury. Herbaty nie słodzę, to znaczy w ogóle oduczyłam się pić herbaty czarnej bo jest bardzo niezdrowa. Piję tylko roibos i jej wcale nie słodzę bo ma naturalny delikatny słodkawy posmak. Czasami piję herbaty owocowe i je dosładzam ksylitolem tak z 1,5 płaskiej łyżeczki. Ale mam swoje grzechy. Nadal walczę jeszcze z odzwyczajeniem się od filiżanki kawy która też mi szkodzi. I tu niestety słodzę zwykłym cukrem choć tylko jedną łyżeczką ale słodzę, bo z ksylitolem już smak jest nie ten jakoś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Herbate słodze zwykłym , jedną łyżeczke ale jak pieke dla siebie czy robie deser dla siebie t dodaje ksylitol zamiast zwykłego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kokosowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×